10 دلیل برای داشتن وب سایت

زمان مطالعه: 8 دقیقه شاید اینطور به نظر بیاید که با وجود این همه شبکه اجتماعی و قابلیت‌های فراوان آن‌ها، دیگر برای کسب و کار خود نیاز به وب سایت نداریم. اما یادتان هست سال قبل چه اتفاقی افتاد؟ 10 دلایل کافی برای داشتن وبسایت را اینجا بخوانید! قطعی سراسری اینترنت به مدت چند روز خسارات جبران‌ناپذیر بسیاری به

10 دلیل برای داشتن وب سایت
زمان مطالعه: 8 دقیقه

شاید اینطور به نظر بیاید که با وجود این همه شبکه اجتماعی و قابلیت‌های فراوان آن‌ها، دیگر برای کسب و کار خود نیاز به وب سایت نداریم. اما یادتان هست سال قبل چه اتفاقی افتاد؟ 10 دلایل کافی برای داشتن وبسایت را اینجا بخوانید!

قطعی سراسری اینترنت به مدت چند روز خسارات جبران‌ناپذیر بسیاری به همه کسب و کارها و به ویژه تازه‌کارها در شبکه‌های اجتماعی زد. همین آمار شاید بتواند دلیل لزوم داشتن وبسایت را توجیه کند.

از ذکر اینکه دنیا چقدر سریع دارد به سمت دیجیتال شدن پیش می‌رود، هم چشم‌پوشی می‌کنم چون فکر می‌کنم همه این را می‌دانند. حتماً از خودتان می‌پرسید آیا من واقعاً به وب سایت نیاز دارم؟ مزایای داشتن وب سایت برای کسب و کار من چیست؟ تکنویک اینجاست تا به همه سوالات شما در این زمینه پاسخ دهد. پس همراهمان بیایید.

دلایل نیاز به داشتن وبسایت

خیلی از افراد صاحب یک مغازه در گوشه‌ای از دنیا هستند و شاید فروش خوبی هم داشته باشند. اما با این همه پتانسیل کسب و کارهای آنلاین، چرا نباید به سراغ وب سایت بروند؟ چه کسی از سود بیشتر بدش می‌آید؟ اگر فروش خوبی ندارند هم که داشتن وب سایت دیگر نور علی نور است! (قبلاً گفتیم چرا شبکه‌های اجتماعی مثل اینستاگرام قابل اطمینان نیستند) می‌دانید چرا؟ چون جدیدترین آمار نشان داده که در ایران حدود 74 میلیون نفر کاربر فعال اینترنت داریم! یعنی بیش از 90% جمعیت کل کشور!

با همه این‌ها، بیایید برویم ببینیم اصلاً چه دلیلی دارد که وب سایت داشته باشیم؟

  1. کسب اعتبار و اعتمادسازی

شاید بهترین ابزاری که با آن بتوانید کسب و کار خود را به بقیه بشناسانید وب سایت باشد. امکانات وب سایت‌ها فراوان است و فرصت‌های بی‌پایانی برای معرفی شما و کسب و کارتان به مخاطبین می‌دهد. فرقی نمی‌کند چه بیزنسی دارید یا در چه حیطه‌ای متخصص هستید؛ داشتن وب سایت به شما اعتبار می‌دهد و جلب اعتماد مخاطبین و مشتریان احتمالی ساده‌تر خواهد شد.

  1. مشتری بیشتر و سود بیشتر

وقتی وب سایت داشته باشید، ارتباطات شما افزایش پیدا می‌کند و افراد بیشتری با شما، خدمات یا محصولات‌تان آشنا می‌شوند. اگر سایت‌تان به اندازه کافی خوب باشد، خیلی از بازدید کنندگان به مشتری تبدیل می‌شوند و با خودشان مشتریان بیشتر می‌آورند. حاصل این دیده شدن چیست؟ آفرین! مشتری بیشتر و سود بیشتر! دیگر از این بهتر نمی‌شود!

  1. فعالیت 24 ساعته و روز تعطیل

فرض کنید صاحب یک مغازه هستید. روزی چند ساعت می‌توانید در مغازه کار کنید؟ نهایتاً 10، 12 ساعت! اما با فرض اینکه اینترنت همیشه وصل باشد، شما یک فروشگاه 24 ساعته دارید و حتی در روزهای تعطیل هم مشتریان امکان خرید از شما را دارند.

مشتریان شما در هر ساعتی از شبانه‌روز و از هر جای ایران امکان خرید دارند. یکی دیگر از قابلیت‌های وب سایت هم پشتیبانی دائمی مشتریان است. می‌توانید به صورت آنلاین با آنها در ارتباط باشید و پاسخ سوالاتشان را بدهید. داشتن وب سایت هزینه‌های پشتیبانی شما را بسیار کاهش می‌دهد.

صرفه جویی در هزینه ها
  1. صرفه‌جویی در هزینه‌ها

از مهمترین دلایل داشتن وبسایت صرفه جویی در هزینه‌هاست. داشتن یک مغازه هزینه زیادی برای شما دارد. از اجاره‌های چند میلیونی بگیر تا ویترین و دکور، هزینه آب و برق و گاز و هزار مسئله دیگر! تبلیغات هم دیگر یک بحث جداست که در ابتدای کار خرج زیادی پای شما می‌گذارد.

اما در مورد وب سایت همه چیز فرق می‌کند. شما می‌توانید با صرف هزینه بسیار کمتر، وب سایت فروشگاهی یا خدماتی خود را داشته باشید. در ابتدای راه هم لزومی ندارد به فکر تبلیغات پرهزینه برای جذب مخاطب بیوفتید. با انتشار محتوای باکیفیت در سایت‌تان، مخاطبین کم‌کم جذب می‌شوند. حتی اگر بخواهید خیلی زود به چشم بیایید، تبلیغات گوگل به شما کمک می‌کند که مسلماً هزینه کمتری از تبلیغات گسترده دارد. مگر نه این است که اول راه دست و پایتان کمی بسته است؟ چه چیزی بهتر از صرفه‌جویی؟

  1. کمک به برندسازی

رقابت در کسب و کار همیشه سخت و پیچیده بوده است. همه برندهایی که امروز می‌شناسیم، شهرت خود را مرهون سال‌ها تلاش و سختی هستند. اما خیلی از ما آن‌قدر فرصت نداریم تا اسم برندمان بر سر زبان‌ها بیوفتد. اما با داشتن یک وب سایت و استراتژی سئو اصولی و برنامه‌ریزی شده، برندسازی دیگر کار سختی نیست.

هر چه سایت بهینه‌تری داشته باشید، شانس ورود شما به SERP (صفحه اول نتایج گوگل) بیشتر می‌شود و طبیعتاً کاربران بیشتری شما را می‌بینند. دیگر نیازی نیست سال‌ها صبر کنید تا اسم‌تان در ذهن‌ها بماند. الگوریتم‌های گوگل این روند را تسریع می‌کنند.

در رابطه با برندسازی و الگوریتم‌های گوگل دو مطلب بسیار کامل در تکنویک داریم. برای خواندن روی اسم مقاله کلیک کنید.

  1. ایجاد تغییرات با سرعت و بدون هزینه

وقتی یک وب سایت فروشگاهی دارید، می‌توانید خیلی ساده و بدون دردسر زیاد هر تغییری می‌خواهید اعمال کنید. به خصوص اگر سایت شما با سیستمی مثل وردپرس طراحی شده باشد، این کار واقعاً ساده و سریع انجام می‌شود. هر تعداد محصول که بخواهید می‌توانید در سایت خود داشته باشید؛ امکان درج تصویر و مشخصات به طور کامل وجود دارد و تغییر قیمت هم تنها با چند کلیک انجام می‌شود. این کارها را می‌توانید در هر ساعتی از شبانه‌روز انجام دهید و هیچ هزینه‌ای هم برایتان ندارد.

  1. کمک به حرفه‌ای‌تر شدن

بررسی‌های آماری نشان داده که بسیاری از مصرف کنندگان بر این عقیده هستند که کسب و کارهای دارای وب سایت، اعتبار بیشتری از کسب و کارهایی دارند که صرفاً در بستر شبکه‌های اجتماعی فعال هستند. وب سایت شما بستر بسیار مناسبی برای نشان دادن افتخارات، جوایز، نمونه کارها و هر چیز مرتبط با حوزه فعالیت شماست.

با داشتن وبسایت، شما قابلیت استفاده از ایمیل سازمانی (مثلاً name@yoursite.com) را هم خواهید داشت که به نوبه خود، سطح بالای حرفه‌ای بودن شما را نشان می‌دهد.

در دنیایی که به راحتی می‌توان با ساخت یک اکانت اینستاگرام، هویت صفحه یک تجارت را جعل کرد، داشتن وب سایت شما را یک قدم از رقبای خود جلو می‌اندازد.

10 دلیل برای داشتن وب سایت
  1. ایجاد باشگاه مشتریان

حفظ مشتری از اصول اولیه هر تجارت است. به همین دلیل بود که در راستای مشتری‌مداری برای مشاغل آنلاین، مفهومی به نام باشگاه مشتریان پدید آمد. اما باشگاه مشتریان چه مزایایی دارد؟

باشگاه مشتریان در اصل به وجود آمده تا به پاس وفاداری تعدادی از مشتریان، از آنها با پاداش‌ها و امتیازات خرید تکریم کند. هدف غایی باشگاه مشتریان این است که مخاطب کنونی به مشتری دائمی ما تبدیل شود.

با داشتن وبسایت، پیاده سازی باشگاه مشتریان واقعاً ساده است. مشتری از قبل در سایت عضو شده و مشخصاتش را ثبت کرده است. می‌توانیم به مناسبت‌های مختلف و حتی شخصی (مثلاً روز تولد)، کد تخفیف یا هر چیز دیگر برای مشتری بفرستیم. این گونه هم در خاطر او می‌مانیم و هم شانس حفظ مشتریان خود را در درازمدت خواهیم داشت.

  1. افزایش محبوبیت فروش اینترنتی

یکی از چیزهایی که کاربران را از خرید اینترنتی می‌ترساند، بی‌شک پایین بودن کیفیت ارائه خدمات و سابقه بد یک سری فروشگاه اینترنتی است. باید بگوییم این نارضایتی محدود به ایران نیست و در همه جای دنیا دیده می‌شود. در واقع هر کدام از ما حداقل یک بار تجربه ناخوشایند خرید اینترنتی را داشته‌ایم.

اما وقتی وب سایت شما تنوع زیادی در ارائه محصولات و خدمات داشته باشد و در خدمات‌رسانی به مشتریانش کم نگذارد، چرا نباید رشد کنید و به محبوبیت برسید؟

با وجود این همه رقابت در عرصه کسب و کار آنلاین، صاحبین این گونه مشاغل دیگر مثل گذشته از پتاسیل فروش اینترنتی غافل نیستند و در ارائه محصولات و خدمات باکیفیت از یکدیگر پیشی می‌گیرند. یک وب سایت کامل و کاربرپسند قطعاً تجربه خوبی به مشتری خود می‌دهد. یک مشتری راضی شاید صدها مشتری خوب دیگر با خودش بیاورد. این خود موفقیت است!

  1. عدم تاثیر فیلترینگ روی سایت

شاید بهترین مزیت داشتن وبسایت در ایران همین عدم تاثیر فیلترینگ بر روی آن باشد! متاسفانه در کشور ما شرایط اینترنت پایدار نیست و نمی‌توانیم بنای کسب و کار دیجیتال خود را بر شبکه‌های اجتماعی بگذاریم. در شرایطی که سرور سایت ما در ایران باشد، اِعمال فیلترینگ تاثیری بر آن نمی‌گذارد و سایت همواره در دسترس است.

یادتان باشد که سال پیش چه بلایی بر سر هزاران کسب و کار اینستاگرامی آمد و چه سرمایه‌ای به هدر رفت. اگر هر یک از این کسب و کارها وب سایتی داشتند، متحمل آن همه خسارت نمی‌شدند.

موارد ذکر شده در بالا شاید 10 دلیل اصلی نیاز به وب سایت برای کسب و کارهای آنلاین باشند. مطمئناً دلایل دیگری نیز وجود دارد اما در این مقاله ترجیح دادیم به مهم‌ترین این موارد اشاره کنیم.

به 4 دلیل طراحی سایت نکنید

به 4 دلیل طراحی سایت نکنید!

گاهی هم پیش می‌آید که واقعاً لزومی به وجود و داشتن وبسایت برای کسب و کار شما وجود ندارد. در ادامه به 4 دلیلی اشاره می‌کنیم که به واسطه آنها نیازی به طراحی سایت ندارید.

  • کسب و کار منحصر‌به‌فرد دارید.

اگر محصولات یا خدمات خاصی ارائه می‌کنید که جامعه هدف آن کوچک و منحصربه‌فرد است، نیازی و داشتن وب سایت ندارید. داشتن یک حساب کاربری در اینستاگرام یا لینکدین می‌تواند برایتان کفایت کند.

این گونه کسب و کارها معمولاً همیشه مشتریان مخصوص خود را دارند و وب سایت و شبکه‌های اجتماعی بر فروش آنها تاثیر ندارد.

  • دنبال فروش بیشتر و رشد نیستید.

داشتن وبسایت زمانی ضرورت دارد که خدمات و محصولاتی که دارید را برای فروش عرضه کنید. برای تبدیل بازدید کننده به مشتری مشخصات کامل شرکت خود را بدهید و در مورد خدمات و محصولات خود صحبت کنید.

چیزی که شما را از سایر رقبا متمایز می‌کند، داشتن یک وب سایت معتبر است. اگر به چنین چیزی نیاز ندارید، داشتن وب سایت برایتان ضروری نیست.

  • بودجه کافی ندارید و ابتدای راه هستید.

اگر در ابتدای راه هستید و هنوز از فروش و بازاریابی خود اطمینان ندارید، به سراغ طراحی وب سایت نروید. برای داشتن یک وب سایت خوب، باید هزینه معقولی بکنید. اگر از عهده آن برنمی‌آیید، فعلاً دست نگه دارید.

همچنین برای رشد وب سایت و دیده شدن آن، افزون بر هزینه طراحی وبسایت نیاز به خدمات سئو هم دارید. پس نیاز است یک متخصص سئو یا سئوکار متبحر کنار دست شما باشد و سایت‌تان را رشد دهد. اگر توان مالی پرداخت این هزینه‌ها را ندارید، داشتن وب سایت را به زمانی موکول کنید که دست‌تان باز است.

  • قصد راه‌اندازی سایت رایگان دارید.

در این مورد با شما شوخی نداریم! اگر می‌خواهید با هاست و قالب وردپرسی رایگان یک سایت دم‌دستی ایجاد کنید صرفاً فقط برای اینکه سایت داشته باشید، اصلاً این کار را نکنید!

الگوریتم‌های گوگل هر روز سختگیرتر از قبل می‌شوند. پس رتبه برتر در گوگل به وب سایت‌هایی می‌رسد که از همه نظر بهینه باشند. سایت رایگان هیچ یک از معیارهای دیده شدن را ندارد و با داشتن آن، فقط شانس دیده شدن را از برند خود می‌گیرید.

آیا با وجود اینستاگرام نیاز به سایت دارم؟

آیا با وجود اینستاگرام نیاز به سایت دارم؟

خیلی‌ها این سوال را می‌پرسند که چرا اصلاً باید برای سایت هزینه کنم وقتی می‌توانم بدون هزینه در اینستاگرام کارم را شروع کنم؟ چرا داشتن وبسایت برای بیزینس مهم است؟ در واقع این افراد وب سایت و اینستاگرام را در مقابل هم قرار می‌دهند.

باید گفت شبکه اجتماعی پرقدرتی مثل اینستاگرام و وب سایت هر دو، ابزارهای بسیار کارآمدی برای داشتن کسب و کار آنلاین هستند. با این حال داشتن هر دوی آنها را به شما توصیه می‌کنیم. هر کدام از این دو ابزار قابلیت‌های خاصی دارد و بودن هر یک به تنهایی کافی نیست. بلکه مکمل هم هستند و وجودشان برای کسب و کارها ضروری است.

همچنین به دلیل عدم وجود یک سری ویژگی‌ها در اینستاگرام، برای هر کسب و کار باید وب سایت هم داشته باشیم. چرا که در اینستاگرام:

  • امکان دسته بندی محصولات را نداریم.
  • به‌روزرسانی محصولات سخت و وقت‌گیر است.
  • نمی‌توانیم مستقیم به درگاه بانکی وصل شویم.
  • بدون فیلترشکن کار نمی‌کند.

چه بیزینس‌هایی نیاز به سایت دارند؟

در این مقاله از فواید و ضرورت‌های داشتن وب سایت برای کسب و کارها گفتیم. اما واقعاً کدام دسته از مشاغل به وب سایت نیاز دارند؟

در جایگاه نخست فروشندگان محصولات و تجار هستند که نیاز مبرمی به سایت دارند. حتی اگر فروشگاه حضوری دارید و فروشتان هم خوب است، با داشتن یک وبسایت می‌توانید فروش خود را چند برابر کنید و به سود بیشتر برسید.

یک دسته دیگر شامل مدرسان و افراد علاقه‌مند به آموزش و فروش دوره‌های آنلاین است.

پس از ظهور کرونا و به دنبال رونق آموزش آنلاین، بسیار از مدرسان به فکر کسب درآمد از این روش افتادند. با داشتن یک وب سایت امکان بارگذاری ویدیوهای آموزشی و دسترسی 24 ساعته به محتوای آنها وجود دارد.

به طور کلی می‌توان گفت از هر صنفی و با هر شغلی می‌توانید وب سایت داشته باشید و از آن کسب درآمد کنید. وب سایت شما مایه اعتبار برند شماست و در ذهن مشتری می‌ماند.

امیدواریم از خواندن این مقاله لذت برده باشید. تکنویک آماده ارائه خدمات طراحی وب سایت‌های فروشگاهی و شرکتی به شما عزیزان می‌باشد. نمونه کارهای ما را ببینید. برای اطلاع بیشتر از هزینه طراحی وب سایت وردپرسی می‌توانید اینجا را کلیک کنید یا با مشاوران ما در تماس باشید. تکنویک همیشه در کنار شماست.

منابع:

سایت Hubspot

دانش متخصصین تکنویک

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *