سئو کلاه خاکستری چیست؟

زمان مطالعه: 9 دقیقه از زمانی که متوجه شدم سئو چیست گاهی اوقات با خودم می‌گویم این گوگل هم تکلیفش با خودش معلوم نیست! واقعاً این همه تناقض از کجا می‌آید؟ از یک سو به ما می‌گوید رفتارمان قانونی و سربه‌راه باشد و فقط به تکنیک‌های سئو کلاه سفید بچسبیم. خوب اگر بخواهیم این کار را بکنیم، باید تا

سئو کلاه خاکستری چیست؟
زمان مطالعه: 9 دقیقه

از زمانی که متوجه شدم سئو چیست گاهی اوقات با خودم می‌گویم این گوگل هم تکلیفش با خودش معلوم نیست! واقعاً این همه تناقض از کجا می‌آید؟ از یک سو به ما می‌گوید رفتارمان قانونی و سربه‌راه باشد و فقط به تکنیک‌های سئو کلاه سفید بچسبیم. خوب اگر بخواهیم این کار را بکنیم، باید تا قیامت منتظر رشد سایت‌مان و ورود آن به SERP باشیم!

از طرف دیگر اگر بخواهیم به گوگل بی‌محلی کنیم و روی به سئو کلاه سیاه بیاوریم، گوگل هم از خجالتمان درمی‌آید و یک جریمه درست و حسابی در انتظارمان است! طوری ما را جریمه می‌کند که تا مدتها نتوانیم کمر راست کنیم. خب پس تکلیف ما چیست؟

متخصصین سئو یک راه‌کار مناسب برای حل این مشکل پیدا کرده‌اند: سئو کلاه خاکستری (Gray Hat SEO). اما سئو کلاه خاکستری واقعاً چیست؟

سئو کلاه خاکستری در واقع همان بهره‌گیری از تکنیک‌های سئو کلاه سیاه است که از دست گوگل در رفته و نمی‌تواند تشخیصشان دهد! در نتیجه فکر می‌کند شما از روش‌های سئو کلاه سفید استفاده می‌کنید و جریمه هم نمی‌شوید.

این شاید بهترین تعریفی باشد که می‌توانیم از سئو کلاه خاکستری بدهیم.

سئو کلاه خاکستری دقیقاً مابین کلاه سیاه و سفید قرار دارد. یعنی عمدتاً از سئو کلاه سفید استفاده می‌کنیم اما گاهی اوقات که لازم است صبر و تحمل بیشتری به خرج دهیم، کاسه صبرمان لبریز می‌شود و رو به سئو کلاه سیاه می‌آوریم. اما خوب جوری عمل می‌کنیم که گوگل نفهمد داریم تقلب می‌کنیم و جریمه‌مان نکند! جالب است، نه؟

در این مقاله قصد داریم از سیر تا پیاز سئو کلاه خاکستری را برای شما باز کنیم. در واقع هر چه لازم است بدانید را اینجا خواهید خواند. پس همراه تکنویک باشید.

تفاوت سئو کلاه خاکستری با سئو سیاه چیست؟

گفتیم به لحاظ قانونی بودن فعالیت‌ها از دید الگوریتم‌های گوگل، سه دسته‌بندی کلی برای سئو داریم: سئو کلاه سفید، سیاه و خاکستری.

سئو کلاه سفید کاملاً مطیع قوانین وضع شده توسط الگوریتم‌های گوگل است. سئو کلاه سیاه برخلاف اصول این الگوریتم‌ها عمل می‌کند و سئو خاکستری هم چیزی بین این دو است. اما سئو کلاه خاکستری و کلاه سیاه به طور کلی چه تفاوت‌هایی دارند؟

این تفاوت‌ها را می‌توان مطابق جدول زیر مشخص کرد:

سئو کلاه خاکستریسئو کلاه سیاه
تکنیک کلی: آن دسته از روش‌های سئو کلاه سیاه که هنوز توسط الگوریتم‌های گوگل تشخیص داده نشده‌اند.تکنیک کلی: روش‌های خطرناک و غیرقانونی که توسط الگوریتم‌های گوگل تایید نشده‌اند و در صورت مشاهده، منجر به جریمه سایت می‌شوند.
کیفیت محتوا: متنی مفید و تا حد زیادی باکیفیت که نسبت کلمات کلیدی در آن مناسب است.کیفیت محتوا: محتوای بسیار بی‌کیفیت و صرفاً کپی، مثلاً یک صفحه درگاهی که به صفحات دیگر لینک می‌شود و تعداد تکرار کلمات کلیدی آن زیاد است.
لینک سازی: ترکیبی از روش‌های لینک سازی سئو کلاه سفید (تولید محتوای ارزشمند و بسیار باکیفیت) و سئو کلاه سیاه (افزودن لینک سایت خود به نظرات سایت‌های دیگر و خرید بک لینک)لینک سازی: کارهایی مثل شبکه‌های وبلاگ خصوصی (PBN)، افزودن لینک سایت خود به بخش نظرات سایت‌های مختلف و پرداخت هزینه برای لینک، از ترفندهای سئو کلاه سیاه هستند. تمامی این موارد کاملاً با دستورالعمل‌های وب مستر گوگل و بینگ مغایرت داشته و اگر تشخیص داده شوند، برای شما جریمه‌ساز هستند.
مخاطرات: خطر جریمه شدن در آینده همیشه وجود دارد. اگر اقدامات شما در لبه مرز قوانین سئو باشند، شاید در آینده به خاطر آنها جریمه شوید.مخاطرات: در صورت مواجهه گوگل با این تکنیک‌ها، سایت شما فوراً جریمه شده و از صفحه جستجو حذف می‌شود یا رتبه شما افت می‌کند.

تکنیک‌های سئو کلاه خاکستری

استراتژی‌هایی که سئو کلاه خاکستری به سراغ آنها می‌رود گاهاً مشکوک هستند و هنوز گوگل آنها را ممنوع نکرده است. اما احتمال آن بسیار زیاد است که در آینده به روش‌های غیرقانونی تبدیل شوند و گوگل آنها را به رسمیت نشناسد.

با اینکه خطر لو رفتن همیشه وجود دارد، با استفاده درست از این تکنیک‌ها می‌توانید رتبه خود را در کوتاه‌ترین زمان ارتقا دهید.

در ادامه به بررسی تعدادی از این تکنیک‌ها می‌پردازیم:

بک لینک سازی
  1. بک لینک سازی

برای این کار بد نیست به چند روش کم خطر و ایمن اشاره کنم:

  • ریپورتاژهای باکیفیت

ریپورتاژ آگهی معمولاً محتواهای متنی متشکل از 1000 تا 2000 کلمه هستند و شامل چند لینک از شما سایت می‌شوند. ما این محتواها را به قصد انتشار در وب سایت‌های معتبر و پربازدید تولید می‌کنیم.

با اینکه انتشار ریپورتاژ قانونی است، اما از دید گوگل اگر برای دریافت لینک از سایت‌های دیگر هزینه می‌کنید، یک تکنیک کلاه سیاه را پیاده کرده‌اید. اما ما با پیدا کردن یک سایت خوب و شناخته شده و استفاده از روش‌های پنهانی برای دریافت لینک از آنها، سر گوگل را کلاه می‌گذاریم و ریپورتاژ خود را منتشر می‌کنیم.

  • شبکه pbn

حتماً می‌دانید شبکه وبلاگ‌نویسی خصوصی یا بک لینک PBN از استراتژی‌های سئو کلاه سیاه به حساب می‌آید. اما تنها در صورتی چنین است که شبکه خود را با محتوای کپی و تکراری و لینک‌های نامرتبط بسازید. اما اگر شبکه خود بر محتوای ارزشمند، باکیفیت و مرتبط بنا کنید، یک تکنیک سئو کلاه خاکستری محسوب می‌شود.

11 روش گرفتن بک لینک معتبر

  1. تغییر ظاهر وب سایت

تغییر ظاهر یا حتی بازطراحی سایت موضوعی است که همواره به آن اشاره می‌شود. خیلی از متخصصان سئو همیشه متذکر می‌شوند که این بازطراحی بعد از چند سال ضرورت پیدا می‌کند. بدیهی است که چون کدها و دستورات تغییر می‌کنند، الگوریتم‌های گوگل آن را به عنوان محتوای تازه شناسایی کرده و به آن بها می‌دهند. البته که این روش در کنار زمان و هزینه‌بر بودن، بیشتر مناسب سایت‌هایی است که امکان تولید محتوا ندارند. اما به جای آن چکار کنیم؟

به جای آن می‌توانید محتوای جدید در سایت قرار دهید؛ اقدام به تولید تصاویر و بنرهای جدید، جذاب و مرتبط با کسب و کار خود کنید، سرعت سایت را بهینه کنید و از المان‌های طراحی سایت جدید بهره بگیرید.

اگر قصد دارید روش‌های بهبود سرعت سایت را بدانید این مقاله را بخوانید!

تولید محتوای کپی حرفه‌ای
  1. تولید محتوای کپی حرفه‌ای

کاری که در این روش انجام می‌شود، این است که محتوای کپی را تغییر می‌دهند تا کلمات آن با نسخه اصلیش تفاوت داشته باشد، اما همان مفهوم را برساند. مشخص است که وقتی همه کلمات تغییر می‌کنند، گوگل هم دیگر نمی‌تواند بفهمد آن محتوا کپی است. سئوکاران خاکستری از چندین سایت ایده می‌گیرند و با اضافه کردن چند مورد جدید، یک مقاله به اصطلاح یونیک می‌نویسند.

در این روش حتی می‌توان از هوش مصنوعی هم کمک گرفت. ربات‌های هوش مصنوعی به کمک شما می‌آیند. می‌توانید با اعمال تغییرات جزئی در محتوای تولید شده توسط هوش مصنوعی، چیزی تولید کنید که کاملاً منحصربه‌فرد است.

در عوض این کار که به نوعی تکنیک سئو کلاه خاکستری است، می‌توانید اقدام به تولید ویدیو، پادکست و محتوای تخصصی خود کنید. چنین چیزهایی هم واقعاً منحصربه‌فرد هستند و هم مخاطب خاص خود را دارند.

  1. ساخت چندین شبکه اجتماعی متفاوت

یک کار نه چندان جالب و غیراخلاقی دیگر این است که چند حساب کاربری فیک در شبکه‌های اجتماعی مختلف ایجاد کنید و دست به گرفتن بک لینک از شبکه‌هایی مثل اینستاگرام، لینکدین، توییتر و سایر بزنید.

به جای این کار انرژی و وقت خود را صرف تولید محتوای باکیفیت و خاص برند خود در شبکه‌های اجتماعی محبوب کاربران کنید. شک نکنید این کار شما را چند قدم از رقبای خود جلو می‌اندازد.

  1. درج نظرات مثبت

کامنت‌های قسمت محصولات و مقالات یک سایت یا لیست GMB (Google My Business) معمولاً جای خوبی برای پیدا کردن شناخت نسبت به یک کسب و کار هستند. در این تکنیک سئو کلاه خاکستری شما با حساب‌های کاربری مختلف تماماً نظرات مثبت ثبت می‌کنید. می‌توان گفت چنین کاری اخلاقی نیست چون هیچ چیز بی‌نقصی وجود ندارد! اما به جای آن چکار کنیم؟

می‌توانیم از مشتریان واقعی خود بخواهیم نظرات صادقانه خود را نسبت به یک محصول یا مقاله در سایت ثبت کنند. درست است که مجبوریم گاهی به روش‌های نه چندان قانونی متوسل شویم، اما در این یکی مورد سعی کنیم صادق باشیم!

  1. امکان نظردهی به همه مخاطبین

اگر این قابلیت بر روی سایت شما فعال باشد، همواره شاید محتوای به‌روز در سایت خود هستید. اما به همان میزان شاهد انتشار کامنت اسپم هم خواهید بود. با اضافه کردن خصوصیت nofollow به لینک‌های درون کامنت‌ها، سئوکاران از جریمه‌های گوگل فرار می‌کنند. از این روش عموماً در وبلاگ‌های آموزش برنامه نویسی و طراحی سایت استفاده می‌شود. چرا که کامنت‌ها ارتباط خوبی با محتوای سایت دارند.

به جای این کار از مشتریان خود بخواهیم نظرات واقعی‌شان را ثبت کنند و برای نظرات ثبت شده امتیاز قائل شویم.

خرید دامنه‌های منقضی شده
  1. خرید دامنه‌های منقضی شده

این تکنیک خیلی وقت است که مورد استفاده متخصصین سئو کلاه خاکستری قرار می‌گیرد و همین روزهاست که جلوی گوگل لو برود.

با این روش باید به دنبال دامنه‌هایی بگردید که تاریخ انقضایشان رسیده و دیگر از آنها استفاده نمی‌شود. یک دامنه فرضی را در نظر بگیرید که صاحبانش دیگر مایل به فعالیت روی آن نیستند. شما می‌توانید آن را بخرید و هر وب سایتی بخواهید روی آن بارگذاری کنید.

حالا شما دامنه‌ای دارید که به واسطه چندین سال فعالیت یک سئوی خوب حاضر و آماده دارد. این فرصت خوبی است تا از این دامنه برای لینک سازی برای خود استفاده کنید. اگر می‌خواهید به این حربه متوسل شوید، دقت کنید که دامنه مورد نظرتان اعتبار خوبی داشته باشد. برای بررسی اعتبار دامنه هم می‌توانید ابزار site explorer وب سایت moz را استفاده کنید که نرخ اسپم و امتیاز دامنه را به صورت تقریبی به شما نشان می‌دهد.

به جای این کار که باز هم شرافتمندانه نیست، روی اعتبار دامنه خودتان تمرکز کنید. این کار با تولید محتوای خوب و باکیفیت، دریافت نظرات صادقانه از کاربران و اقدامات این چنینی امکان پذیر است.

  1. سئو منفی برای رقیب

سئو منفی در حقیقت مجموعه‌ای از تمام کارهایی است که سئوکاران کلاه سیاه در جهت حذف رقبای خود انجام می‌دهند. به این صورت رقبای آنها از سوی گوگل جریمه شده و رتبه آنها در صفحه جستجوی گوگل کاهش پیدا می‌کند. شاید بتوان گفت ناجوانمردانه‌ترین روش سئو همین باشد.

بهتر نیست به جای این کار، تمرکز را بر تولید محتوای تخصصی برای خودتان بگذارید؟ جذب مشتری با زمین زدن رقبا شرافتمندانه نیست و نتیجه‌ای جز جریمه شدن از سوی گوگل ندارد.

سئوکار کلاه خاکستری چیست

سئوکار کلاه خاکستری کیست؟

تا اینجا در مورد تکنیک‌های سئو کلاه خاکستری صحبت کردیم. اما چه کسی این روش‌ها را پیاده‌سازی می‌کند؟

در حقیقت این شخص یک متخصص سئو است که نه کاملاً به قوانین سئو کلاه سفید التزام دارد و نه صرفاً به تکنیک‌های سئو سیاه اصرار می‌ورزد. بلکه گاهی برای بالا بردن رتبه سایت دست به روش‌های می‌زند که همه آنها قانونی نیستند. در لیست نبایدهای موتور جستجوی گوگل برای وب سایت‌ها، موارد زیادی وجود دارد که خط قرمز سایت‌ها محسوب می‌شوند. مواردی مثل:

  • کپی کردن محتوا از سایر وب سایت‌ها
  • محتوای بی‌ارزش و کیلویی
  • عدم تناسب تگ‌های موجود در صفحه با محتوای آن
  • استفاده بی‌رویه و بی‌دلیل از کلمات کلیدی
  • و …

یک سئوکار کلاه سیاه با بهره‌گیری از تمامی موارد بالا، وب سایت‌ها را در مدت زمان اندکی به صفحات اول گوگل می‌برد. اما افسوس که این موفقیت موقتی بوده و به محض لو رفتن این دسیسه توسط گوگل، سایت جریمه شده و به قعر نتایج جستجو می‌رود. اما یک سئوکار کلاه خاکستری باهوش‌تر از این حرف‌هاست. او با پیروی از قوانین گوگل از جریمه می‌گریزد و رتبه خوبی برای سایتش به ارمغان می‌آورد. اما خوب بهتر است بدانید گاهی این تکنیک‌های سئو کلاه خاکستری منجر به جذب مشتری واقعی برای شما نمی‌شوند.

علاوه بر این اغلب متخصصین سئو در گرفتن بک لینک، تا حدی به سایت کمک می‌کنند. با این حال هر کاری که در جهت جذب بک لینک انجام شود، قطعاً یک تکنیک سئو کلاه سفید نیست! اغلب افرادی که ادعا می‌کنند تنها تابع تکنیک‌های سئو کلاه سفید هستند، در واقع سئوکار کلاه خاکستری هستند.

آیا اجرای سئو خاکستری امن است؟

استفاده از تکنیک‌های سئو کلاه خاکستری در بهبود رتبه وب سایت شما واقعاً تاثیر بسزایی دارد. اگر چه بین این تکنیک‌ها و تکنیک‌های سئو کلاه سیاه یک مرز بسیار باریک وجود دارد و ممکن است با آپدیت‌های جدید گوگل به مشکلاتی بربخوریم. اما چنانچه با احتیاط و کاملاً حرفه‌ای از این تکنیک‌ها استفاده کنیم، حتی در صورت آپدیت هم به مشکلی نخواهیم خورد. حتی اگر مشکلی بروز کند، قادر به رفع آن خواهیم بود.

در کل بهتر است همواره به دنبال پیروی از تکنیک‌های سئو کلاه سفید باشیم. ولو اینکه خیلی طول بکشند و ما را در انتظار بگذارند.

چرا سئو خاکستری اجرا می‌شود؟

اگر بخواهیم واقعاً مبادی قانون بمانیم و تنها از روش‌های سئو کلاه سفید برای بهبود رتبه سایت‌مان استفاده کنیم، باید آن‌قدر صبر کنیم تا موهایمان رنگ دندان‌هایمان شود! باید سال‌ها زمان بگذرد تا به قدر رقبایمان بک لینک ارگانیک بگیریم. معلوم است که این کار صرفه اقتصادی ندارد و در راستای اهداف ما نیست.

 به همین دلیل است که سئوکاران کلاه خاکستری به مدد ما می‌آیند تا با تکنیک‌های نه خیلی خوب/ نه خیلی بد به رشد سایت‌مان کمک کنند. این تکنیک‌ها در صورت اجرای درست، واقعاً می‌توانند به ما کمک کنند و دست ما را برای گرفتن رتبه بهتر باز نگه دارند.

جمع‌بندی

در مقاله پیش روی شما تلاش کردیم به بررسی کامل یکی دیگر از انواع سئو یعنی سئو کلاه خاکستری بپردازیم. ابتدا تعریف مختصری از سئو کلاه خاکستری ارائه دادیم. در ادامه به بررسی تفاوت‌های میان سئو سیاه و خاکستری پرداختیم. سپس به بررسی کامل چندین تکنیک سئو کلاه خاکستری و راه‌های جایگزین آنها پرداختیم. پس از آن تعریفی از سئوکار کلاه خاکستری ارائه دادیم و در پایان در مورد علل انجام سئو خاکستری و امنیت آن صحبت کردیم. امیدواریم این مطلب کمک شایانی به درک مفهوم سئو خاکستری به شما کرده باشد. ممنون از اینکه همراه ما بودید.

ما در آژانس دیجیتال مارکتینگ تکنویک در کنار شما هستیم تا تمامی خدمات طراحی وب سایت، هاست و دامنه، سئو سایت شرکتی و فروشگاهی، تولید محتوا و خدمات گرافیکی را به شما ارائه کنیم.

برای آشنایی با خدمات سئو و تعرفه‌های آن روی این لینک کلیک کنید. در صورتی که درخواست آنالیز سئو برای سایت خود دارید، اینجا را کلیک کنید.

منابع:

دانش متخصصین تکنویک

وبسایت Ahref

وبسایت Wordstream

وبسایت Web24

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *