کپی رایتینگ چیست؟

زمان مطالعه: 9 دقیقه کپی رایتینگ (Copy Writing) چیست؟ کپی رایتینگ شیوه‌ای از تولید محتوا است که در آن ما مخاطب خود را به انجام عملی دعوت می‌کنیم. حال همانطور که همه ما می‌دانیم کپی رایتینگ یک صنعت بسیار بزرگ است که نقش بسزایی در یک کسب و کار دارد. در ادامه، برای آنکه بیشتر با مفهوم کپی رایتینگ

کپی رایتینگ چیست؟
زمان مطالعه: 9 دقیقه

کپی رایتینگ (Copy Writing) چیست؟ کپی رایتینگ شیوه‌ای از تولید محتوا است که در آن ما مخاطب خود را به انجام عملی دعوت می‌کنیم. حال همانطور که همه ما می‌دانیم کپی رایتینگ یک صنعت بسیار بزرگ است که نقش بسزایی در یک کسب و کار دارد. در ادامه، برای آنکه بیشتر با مفهوم کپی رایتینگ آشنا شوید با ما همراه باشید.

 اگر شما فردی هستید که علاقه به نوشتن دارید و عاشق بازی با کلمات هستید، تبدیل شدن به یک کپی رایتر حرفه‌ای فرصتی مناسب و فوق‌‍‌العاده برای کسب درآمد است. همچنین، بر طبق گزارشات Coherent Marketing Insights، بازار جهانی خدمات کپی‌رایتینگ در سال 2023 به 25.3 میلیارد دلار رسید و انتظار می‌رود تا سال 2030 به 42.2 میلیارد دلار برسد. کسب‌وکارها در سراسر جهان چه بزرگ و چه کوچک هر ساله هزینه زیادی برای خدمات کپی‌رایتینگ صرف می‌کنند. و البته دلایل زیادی پشت این موضوع وجود دارد، متن‌ها و محتوای مؤثر برای یافتن مشتریان جدید و افزایش فروش ضروری هستند. به همین دلیل، کپی‌رایترهای ماهر خواهان زیادی دارند.

آشنایی با کپی رایتینگ

کپی رایتینگ یک فرآیند و استراتژی تولید محتوا است که خواننده را برای انجام یک اقدام خاص ترغیب می‌کند. حال، این اقدامات ممکن است شامل خرید محصول، کلیک روی یک لینک و نمونه‌های بیشتری باشد. این محتواهای تولید شده می‌توانند شامل تبلیغات نوشتاری چه به صورت چاپی و چه در وبسایت باشند؛ و همینطور محتواهای گفتاری در ویدیوها، تبلیغات‌های ویدئویی وکپشن‌های اینستاگرام، تبلیغ‌نویسی‌های بنرها و سایر اقداماتی که در این زمینه دسته‌بندی می‌شوند. هدف کپی‌رایتینگ این است که مخاطبان را ترغیب کند، و توجه مشتریان را جلب کند؛ و همچنین می‌توان از آن برای افزایش آگاهی از برند، تبلیغ، آموزش مشتریان درباره یک محصول و موارد دیگر استفاده کرد.

با این حال، بعضی افراد کپی رایتینگ را با واژه «کپی‌رایت» اشتباه می‌گیرند. کپی‌رایت به حق قانونی انحصاری برای تکثیر یا فروش آثار یک فرد اشاره دارد، مانند کتاب‌ها، موسیقی یا اقلام هنری. کپی‌رایت با نماد © نشان داده می‌شود و هدف آن حفاظت از آثار اصلی و جلوگیری از استفاده غیرقانونی از آن‌ها است.

کپی رایتینگ در دیجیتال مارکتینگ

کپی رایتینگ در دیجیتال مارکتینگ

کپی‌رایتینگ در دنیای دیجیتال مارکتینگ تنها به معنای نوشتن یک متن تبلیغاتی نیست؛ بلکه ترکیبی از هنر و استراتژی است که هدف آن جلب توجه مخاطب، ایجاد ارتباط و در نهایت، تبدیل آن‌ها به مشتری است.

کپی‌رایترها در دیجیتال مارکتینگ، با شناخت دقیق مخاطب و نیازهای او، پیام‌هایی را خلق می‌کنند که در قالب متن‌های وب‌سایت، پست‌های شبکه‌های اجتماعی، تبلیغات آنلاین و ایمیل‌ مارکتینگ تاثیرگذار باشند. این پیام‌ها باید نه تنها جذاب و روان باشند، بلکه به‌گونه‌ای طراحی شوند که توجه کاربر را در چند ثانیه ابتدایی جلب کنند.

در دیجیتال مارکتینگ، کپی‌رایتینگ به معنای ایجاد تجربه‌ای است که فراتر از یک تبلیغ ساده باشد. این هنر کلمات است که برندها را به یاد ماندنی و کمپین‌ها را موفق می‌کند. اگر به دنبال ارتقای استراتژی‌های بازاریابی خود هستید، کپی‌رایتینگ یکی از مهارت‌هایی است که نباید از آن غافل شوید.

تفاوت بین کپی‌رایتینگ و تولید محتوا

اغلب اوقات کپی‌رایتینگ و تولید محتوا با هم اشتباه گرفته می‌شوند و در یک دسته قرار می‌گیرند. اما باید توجه داشت که این دو تفاوت‌های مشخصی دارند. کپی‌رایتینگ به هنر نوشتن متن‌های ترغیب کننده اطلاق می‌شود که مخاطب را به انجام یک اقدام خاص مانند خرید، ثبت‌نام یا کلیک روی یک لینک تشویق می‌کند. این نوع نوشتار معمولاً در تبلیغات، صفحه‌های لندینگ، ایمیل‌های بازاریابی و شعارهای تبلیغاتی استفاده می‌شود. تمرکز اصلی کپی‌رایتینگ بر ایجاد تعامل فوری و ترغیب مخاطب به واکنش است. کپی‌رایترها از تکنیک‌های روان‌شناختی و کلمات تاثیرگذار برای رسیدن به این هدف استفاده می‌کنند.

در مقابل، تولید محتوا بر ایجاد مطالب آموزشی، یا اطلاعاتی تمرکز دارد که به تدریج اعتماد و ارتباط با مخاطب را ایجاد می‌کند. محتواهایی مانند مقالات وبلاگ، ویدیوهای آموزشی، پادکست‌ها و پست‌های شبکه‌های اجتماعی نمونه‌هایی از تولید محتوا هستند. هدف اصلی تولید محتوا، ارائه ارزش به مخاطب و کمک به ساخت یک رابطه بلندمدت است.

آشنایی با 12 نوع محتوا

در حالی که کپی‌رایتینگ بیشتر فروش‌محور است، تولید محتوا به رشد آگاهی و ایجاد ارتباط توجه دارد. این دو مفهوم مکمل یکدیگرند و در کنار هم می‌توانند استراتژی بازاریابی موثری را شکل دهند. داشتن هر دو مهارت برای موفقیت در بازاریابی دیجیتال ضروری است.

وظیفه کپی رایتر

وظیفه یک کپی رایتر چیست؟

وظایف کپی‌رایتر شامل نوشتن تبلیغات برای چنل‌های مختلف مانند وب‌سایت‌ها، شبکه‌های اجتماعی، ایمیل‌های تبلیغاتی، بنرها و بروشورها است. او باید مخاطب هدف را به‌خوبی بشناسد و بر اساس ویژگی‌ها و نیازهای آن‌ها محتوا تولید کند. همچنین کپی‌رایتر باید از واژگان و جملات تأثیرگذار و روان استفاده کند تا پیام برند به‌طور مؤثر منتقل شود.

کپی‌رایتر همچنین باید بتواند متون متنوعی مانند شعارهای تبلیغاتی، توضیحات محصول، نقد و بررسی‌ها، و همچنین محتواهای آموزشی یا اطلاعاتی تولید کند. خلاقیت و توانایی فهم عمیق از بازار و مخاطب از ویژگی‌های ضروری یک کپی‌رایتر موفق هستند. به‌طور کلی، کپی‌رایتر نقش کلیدی در ارتقای برند و فروش محصولات یا خدمات ایفا می‌کند.

UX Copywriter چیست؟

UX مخفف کلمه User Experience یا همان تجربه کاربری است. یک UX Copywriter فردی است که تخصصش در ایجاد محتوایی است که هدفش بهبود تجربه کاربری در وب‌سایت یا کانال‌های دیگر یک شرکت است. این شامل محتوایی می‌شود که به کاربران کمک می‌کند تصمیم درستی بگیرند یا آن‌ها را راهنمایی می‌کند که قدم بعدی را چگونه بردارند. مواردی مانند دستورالعمل‌های اپلیکیشن، پیغام‌های وب‌سایت یا نمایش‌های داده‌ای، همگی در حوزه کپی‌رایتینگ تجربه کاربری قرار می‌گیرند.

انواع کپی رایتینگ

کپی‌رایتینگ انواع مختلفی دارد، هر کدام ازآن‌ها نیاز به مجموعه‌ای خاص از مهارت‌ها و رویکردها دارد:

  • SEO Copywriting بر بهینه‌سازی محتوا تمرکز دارد تا دید وب‌سایت‌ها در موتورهای جستجو بهبود یابد.
  • Creative Copywriting شامل ساختن داستان‌ها و پیام‌هایی است که مخاطب را جذب و درگیر می‌کنند، که اغلب در تبلیغات و کمپین‌های برند دیده می‌شود.
  • Technical Copywriting نیاز به درکی عمیق از موضوعات فنی دارد تا بتوان اطلاعات پیچیده را به صورت واضح و دقیق انتقال داد.

مهارت‌های ضروری برای کپی‌رایتینگ

کپی‌رایت‌های موفق معمولاً مجموعه‌ای گسترده از مهارت‌ها را دارند:

  • تخصص در سئو (SEO Expertise) درک نحوه بهینه‌سازی محتوا برای رتبه‌بندی بهتر در نتایج موتورهای جستجو.
  • خلاقیت (Creativity) توانایی ایجاد محتوای اصلی و جذاب که با مخاطبان ارتباط برقرار کند.
  • مهارت‌های تحقیق (Research Skills) قابلیت‌های تحقیقاتی قوی برای اطمینان از دقت و اطلاعات مفید محتوا.
  • انعطاف‌پذیری (Adaptability) توانایی تغییر سبک‌ها و فرمت‌های نوشتاری مختلف بر اساس نیاز پروژه.

سئو چیست؟

چه کسانی از کپی رایتینگ استفاده می‌کنند؟

چه کسانی از کپی رایتینگ استفاده می‌کنند؟

کپی رایتینگ یکی از ارکان اصلی هر کسب و کاری است. این ارکان، شامل وب‌سایت‌ها، سازمان‌ها، شرکت‌های ارائه دهنده خدمات و همینطور خرده‌فروشی‌ها می‌باشد.  

تقریبا بدون کپی رایترها، کسب وکارها نمی‌توانند پیام‌ها و انتظارات خود را با مشتریان به اشتراک بزارند. درواقع، کسب و کارها در هر اندازه‌ای، به کپی رایترها نیاز دارند. اما به طور کلی، کپی رایتینگ بیشتر به دو نوع اصلی کسب و کارها می‌پردازد. این کسب و کارها به دو دسته تقسیم می شوند:

  • B2C (Business to Consumer): به شرکت‌ها و بیزینس‌هایی گفته می‌شود که کالا یا خدمات خود را به صورت مستقیم به مصرف کنندگان می‌فروشند. شما بی‌شک بسیاری از شرکت‌های B2C را در زندگی روزمره دیده‌اید. در زیر به معرفی برخی از شرکت‌های معروف جهانی پرداخته‌ایم: به برندهایی مانند Coca-Cola، Nike فکر کنید این‌ها نمونه‌هایی از کسب‌وکارهایی هستند که مستقیماً به مصرف‌کنندگان می‌فروشند. و آن‌ها به مقدار زیادی محتوای تبلیغاتی نوشتاری نیاز دارند تا بتوانند فروش‌های خود را ادامه دهند.
  • B2B (Business to Business): به کسب و کارهایی اشاره دارد که به شرکت‌ها و بیزینس‌ها دیگر، کالا یا خدمات عرضه می‌کنند. این نوع کسب‌وکارها معمولاً معاملات بزرگ‌تری دارند و روابط تجاری طولانی‌تر و پیچیده‌تری برقرار می‌کنند. در شرکت‌های B2B، محتوای کپی‌رایتینگ بیشتر بر توضیحات فنی، جزئیات محصول، ارائه ارزش‌های تجاری و اثبات قابلیت‌ها تمرکز دارد. هدف این است که مشتریان دیگر کسب‌وکارها را قانع کنند که محصول یا خدماتشان بهترین گزینه برای نیازهایشان است. به عنوان مثال، شرکت‌هایی مانند IBM که فناوری‌های پیشرفته ارائه می‌دهد، Salesforce که نرم‌افزارهای مدیریت ارتباط با مشتری ارائه می‌کند، و Caterpillar که تجهیزات سنگین برای صنایع مختلف تولید می‌کند، نمونه‌هایی از کسب‌وکارهای B2B هستند. این کسب‌وکارها به محتوای دقیق، معتبر و تخصصی نیاز دارند تا اعتماد و اعتبار لازم را برای مشتریان دیگر کسب کنند.
کپی رایتینگ چیست؟

هوش مصنوعی چگونه صنعت کپی‌رایتینگ را تحت تأثیر قرار می‌دهد؟

هوش مصنوعی (AI) به طرز عجیبی چشم‌انداز کپی‌رایتینگ را تغییر داده است، و درواقع، اکثر نویسندگان معتقدند که این تغییرات به نفعشان بوده است.

امروزه ابزارهای مبتنی بر هوش مصنوعی که در دسترس هستند، به کپی‌رایترها کمک می‌کنند تا ایده‌پردازی، تحقیق، برنامه‌ریزی، طراحی ساختار و نوشتن پروژه‌های مختلف را سریع‌تر و کارآمدتر انجام دهند. با سریعترشدن فرآیند نوشتن، هوش مصنوعی به نویسندگان این امکان را می‌دهد که جریان کاری خود را بهینه کنند و پروژه‌ها را سریع‌تر به پایان برسانند.

این یعنی آن‌ها می‌توانند پروژه‌های بیشتری بگیرند و احتمالاً با بهره‌گیری از قدرت هوش مصنوعی درآمد بیشتری داشته باشند.

اما این به این معنا نیست که هوش مصنوعی جایگیزین کپی رایترها شده است.

در واقع، استفاده از هوش مصنوعی توسط کپی رایترها عکس این موضوع را نشان می‌دهد. با قابلیت‌های جدیدی که هوش مصنوعی ارائه می‌دهد، مارکترها متوجه می‌شوند که می‌توانند محتوای بیشتری منتشر کرده و کمپین‌های تبلیغاتی واستراتژی‌های بازاریابی بیشتری طرح کنند.

طبق گزارش HubSpot  درباره وضعیت بازاریابی برای سال 2024، از بین بیش از 1400 متخصص بازاریابی جهانی که در نظرسنجی شرکت کردند:

  • 84٪ گزارش دادند که هوش مصنوعی کیفیت محتوا را بهبود داده است.
  • 84٪ گفتند که ابزارهای هوش مصنوعی کارایی آن‌ها را افزایش داده و به‌طور متوسط ۳ ساعت درتولید هر محتوا و ۲.۵ ساعت در روز صرفه‌جویی کرده است.
  • 82٪ محتوای «به‌طور قابل توجهی بیشتری» تولید کرده‌اند.
  • 77٪ احساس کردند که هوش مصنوعی به آن‌ها کمک کرده محتوای شخصی‌سازی‌شده‌تری ایجاد کنند.

این نشان می‌دهد که هوش مصنوعی می‌تواند به مارکترها کمک کند محتوایی با کیفیت بیشتر و در زمان کمتر تولید کنند.

آیا این به این معناست که هوش مصنوعی می‌توانند نویسندگان انسانی را کاملاً نادیده بگیرد؟

درجواب باید گفت: به هیچ وجه…

محتوای تولید شده باید بتواند با خوانندگان در سطح احساسی ارتباط برقرار کرده و داستانی احساسی و جذاب بگوید. مردم بر اساس احساسات خرید می‌کنند و سپس تصمیم خود را با منطق توجیه می‌کنند، بنابراین محتوایی که احساسات خواننده را برانگیزد بسیار مهم است.

طبق نظرسنجی، همچنین مشخص شد که 40٪ از شرکت‌ها متخصصان هوش مصنوعی اختصاصی برای تیم بازاریابی استخدام کرده‌اند.

با افزایش کارایی و بهره‌وری، کسب‌وکارها در واقع به کپی‌رایترهای بیشتری نیاز دارند، به‌ویژه کپی‌رایترهایی که به استفاده از ابزارهای هوش مصنوعی آشنا هستند. بنابراین واضح است که هوش مصنوعی به این زودی‌ها جایگزین کپی‌رایترها نخواهد شد.

مثال‌هایی از کپی رایتینگ

مثال‎‌های کپی رایتینگ در همه جا حضور دارند در زیر به برخی از آنها اشاره خواهیم کرد.

چطور یک استراتژی کپی رایتینگ بنویسیم؟

خوب نوشتن یکی از مهمترین عوامل در کپی رایتینگ است، اما اگر قصد دارید مخاطب خود را به مشتری تبدیل کنید نیاز است که بعضی از اصول را رعایت کنید در ادامه به بعضی موارد پرداختیم.

سه اصل اساسی که در تولید هر محتوای دیجیتال مارکتینگ باید رعایت شوند:

  1. الهام‌بخش بودن برای خواننده
  2. ایجاد ارتباط با برند
  3. ترغیب خواننده به اقدام روی محصول یا خدمات

علاوه بر این اصول، هنگام برنامه‌ریزی یک استراتژی کپی‌رایتینگ، عناصر دیگری نیز باید در نظر گرفته شوند تا محتوای شما هم برای شما و هم برای خواننده مفید باشد. مهم‌ترین این عناصر عبارت‌اند از:

مثال از کپی رایتنیگ

  • تحقیق

یک وبلاگ به‌صورت تصادفی به مرجعی در یک موضوع خاص تبدیل نمی‌شود. موفقیت فقط زمانی اتفاق می‌افتد که محتوا فوق‌العاده باشد و نیازهای مخاطب را کاملاً برآورده کند.

بنابراین، لازم است تحقیقات زیادی انجام دهید و برای تولید بهترین محتوای ممکن، وقت بگذارید؛ محتوایی که واقعاً برای پرسونای مخاطب مرتبط را دربربگیرد و آموزنده باشد.

  • هدف‌گذاری

انتشار پست‌ها نباید در هر زمانی انجام شود بلکه باید بر طبق یک تقویم محتوایی انجام شود. با کمک از تیم تولید محتوا و تقویم محتوایی هدف خود از انتشار پست‌ها در مناسبت‌های مختلف و روزهای عادی را مشخص کنید و در تایم‌های مشخصی که مخاطب‌های شما اانلاین هستند، انتشار دهید.

  • منحصر‌به‌فرد بودن

تولید محتوای تکراری و عمومی بی‌فایده است. اگر وب‌سایت یا وبلاگ شما فقط محتوای پایه‌ای ارائه دهد که به راحتی در سایر منابع مشابه یافت می‌شود، هرگز توجه پرسونای شما را جلب نخواهد کرد.
برای متمایز شدن و جلب اعتماد خواننده، یکی از عناصر اصلی کپی‌رایتینگ منحصر‌به‌فرد بودن است.

خلاق باشید، روی تحقیق سرمایه‌گذاری کنید و مطمئن شوید که محتوای شما خاص است و اطلاعات جدید و مرتبطی برای پرسونای مخاطب دارد.

  • بهینه‌سازی

رابطه بین کپی‌رایتینگ و SEO (بهینه‌سازی موتور جستجو) بسیار مهم است.

برای موفقیت در رتبه‌بندی موتورهای جستجو مانند گوگل و جلب توجه کاربران، محتوای شما باید به‌طور اصولی بهینه شود.

  • تحلیل و ارزیابی

همان‌طور که رابطه با مشتری با انجام یک فروش به پایان نمی‌رسد، کار شما نیز با انتشار پست تمام نمی‌شود.

متریک‌ها را به دقت دنبال کنید، ببینید آیا محتوا عملکرد خوبی دارد یا خیر، تاکتیک‌هایی که باید تقویت شوند و آن‌هایی که باید کنار گذاشته شوند را شناسایی کنید.

با تحلیل نتایج، اطلاعات بهتری برای تصمیم‌گیری خواهید داشت و موفقیت وب‌سایت یا وبلاگ خود را تضمین می‌کنید.

کلام آخر

در این مقاله با مفهوم کپی رایتینگ چیست؟ آشنا شدیم و به بخش‌های مختلفی از این صنعت بزرگ اشاره کردیم. چنانچه قصد دارید که یک کپی‌رایتر موفق شوید باید تحقیقات عمیق انجام دهید تا نیازهای پرسونای مخاطب خود را درک کرده و محتوایی ارائه دهید که آموزنده و ارزشمند باشد. خلاقیت و اصالت، عناصر کلیدی در جذب اعتماد و توجه مخاطب هستند. همچنین، استفاده از تکنیک‌های SEO و پایش مداوم عملکرد محتوا از طریق آنالیز داده‌ها، کپی‌رایتر را قادر می‌سازد تا محتوای خود را بهینه‌سازی کرده و تأثیر بیشتری بر مخاطب داشته باشد. همچنین می‌توانید برای گرفتن مشاوره برای وب‌سایت خود در جهت بهبود رتبه سایت با ما تماس بگیرید و یا فرم مشاوره رایگان ما که در سایت وجود دارد را پرکنید با شما تماس خواهد گرفت.

سوالات متداول

  • کپی‌رایتر چه کاری انجام می‌دهد؟

کپی‌رایترها محتوا و متن‌هایی را برای کسب‌وکارها و افراد ایجاد می‌کنند تا محصولات یا خدمات خود را بفروشند و با مخاطبان خود ارتباط برقرار کنند.

  • چه نوع خدمات کپی‌رایتینگ در دسترس است؟

کپی‌رایترها می‌توانند برای رسانه‌های مختلفی بنویسند، از جمله وب‌سایت‌ها، صفحات لندینگ، بروشورها، وبلاگ‌ها، شبکه‌های اجتماعی و موارد دیگر. همچنین، خدماتی مانند ویرایش و بازبینی متون (Proofreading و Copyediting) نیز ارائه می‌دهند.

منابع:

https://www.awai.com/what-is-copywriting/

https://rockcontent.com/blog/copywriting/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *