برای رسیدن به رتبه خوب در موتورهای جستجو، باید بدانید سئو چیست و محتوایی ایجاد کنید که جستجوگران و موتورهای جستجو دلشان بخواهد ببینند.
در این مقاله قصد داریم به شما بگوییم چرا محتوای سئو شده مهم است و چگونه از اول یک محتوای سئو شده ایجاد کنید.
این مقاله در دو قسمت کلی عرضه میشود:
- اصول پایهای محتوای سئو شده
- چگونه محتوای سئو شده تولید کنیم؟
فهرست مطالب
Toggleبخش 1: اصول پایهای محتوای سئو شده
محتوای سئو شده چیست؟
محتوای سئو شده، محتوایی است که برای گرفتن رتبه در موتورهای جستجو تولید میشود. این محتوا میتواند یک پست وبلاگ، محصول یا صفحه فرود (لندینگ پیج)، ابزار تعاملی یا هر چیز دیگری باشد.
چرا محتوای سئو شده مهم است؟
همه محتواها رتبه نمیگیرند و از جستجوی ارگانیک ترافیک دریافت نمیکنند. فقط محتوایی رتبه میگیرد که مخصوص جستجوگران و درباره موضوعاتی که جستجو کردهاند ساخته شده است (مگر اینکه خوش شانس باشید!).
بخش 2: چگونه محتوای سئو شده تولید کنیم؟
تولید محتوای سئو شده به معنای اعطای آن چیزی است که جستجوگران میخواهند و به آن خاصیت «چسبندگی» میدهد. اگر بتوانید بینش و تخصص منحصربهفرد خود را به اشتراک بگذارید، خیلی بهتر هم میشود. حالا بیایید روند آن را با جزئیات بیشتری مرور کنیم.
یک موضوع اثبات شده پیدا کنید.
اگر تحقیق کلمات کلیدی را به درستی انجام داده باشید، باید تا حالا چند موضوع خوب جلوی دستتان باشد. این موضوع انتخاب شده با پتانسیل ترافیک، پتانسیل تجاری و پتانسیل رتبه بندی آن رابطه مستقیم دارد.
مثلاً این یک موضوع خوب برای یک فروشگاه لوازم شیرینیپزی است:
این کلمه کلیدی پتانسیل تجاری و ترافیکی خوبی دارد و رتبه بندی آن بر اساس نمره سختی کلمه کلیدی (KD) آسان به نظر میرسد.
برای پیدا کردن آن مراحل زیر را دنبال میکنیم:
- کلمه کلیدی هسته bakery (قنادی) را در Ahrefs’ Keywords Explorer قرار میدهیم.
- گزارش عبارات منطبق را بررسی میکنیم.
برای کلمات کلیدی با پتانسیل ترافیک خوب و KD پایین فیلتر میکنیم.
آیا می دانستید؟
امتیازات سختی کلمه کلیدی (KD) در Ahrefs بر اساس تعداد بک لینکها به صفحاتی با رتبه برتر حساب میشود. این یک راه بسیار مفید برای اصلاح فهرست کلمات کلیدی است. با این حال همیشه پیش از انتخاب یک موضوع، سختی رتبهبندی را بیشتر بررسی کنید.
در نهایت ما صفحات با رتبه برتر و آمار آنها را در نمای کلی SERP بررسی کردیم. از آنجایی که بسیاری از این صفحات تعداد کمی بک لینک دارند یا اصلاً از برندهای ناشناخته هستند، به نظر میرسد کلمه کلیدی مناسبی را انتخاب کردیم.
تحلیل هدف جستجو
فهم و تحلیل هدف جستجو به این معنی است که متوجه شوید فرد جستجوگر دقیقاً به دنبال چه چیزی است. شما باید این کار را انجام دهید چون اگر محتوای شما با آن هدف مطابقت نداشته باشد، شانس شما برای گرفتن رتبه هم کم میشود.
خود کلمه کلیدی اغلب قصد و نیت را آشکار میکند. مثلاً واضح است که افرادی که «نکات سئو» را جستجو میکنند، دقیقاً به دنبال فهرستی از نکات سئو میگردند. اما برای سایر کلمات کلیدی این قضیه کمتر مشخص است. بنابراین بهتر است از صفحات با رتبه برتر به عنوان پروکسی استفاده کنید. به عبارت دیگر، از آنچه قبلاً رتبهبندی شده است هدف را استنتاج کنید.
برای انجام این کار صفحات دارای رتبه برتر را برای سه مورد تحلیل کنید:
- نوع محتوا. آیا این صفحات پستهای وبلاگ (مقاله)، صفحات محصول، صفحات فرود یا چیز دیگری هستند؟
- فرمت محتوا. آیا آنها آموزش، فهرست، راهنمای طرز کار، دستورالعمل، ابزار رایگان یا هر چیز دیگری هستند؟
- زاویه محتوا. آیا نقطه فروش غالبی مانند قیمت پایین یا سادگی استفاده وجود دارد؟
به عنوان مثال نتایج برتر برای «خمیر پیتزا ناپولی» همه پستهای وبلاگ دستور پخت هستند. و اصالت در اینجا زاویه غالب است.
تخصص خود را بررسی کنید.
گوگل از سیگنالهایی استفاده میکند که به تعیین محتوایی که تخصص را نشان میدهد کمک میکنند. این برای موضوعاتی که میتواند بر شادی، سلامت یا ثروت خواننده تأثیر بگذارند، اهمیت بیشتری دارد. گوگل این موضوعات را پول شما یا زندگی شما (Your Money or Your Life) مینامد.
برویم ببینیم گوگل در مورد تخصص برای موضوعات YMYL و غیر YMYL چه نظری دارد:
- موضوعات غیر YMYL. «تخصص روزمره» کافی است. اگر نویسنده آن نوع و میزان تجربه زندگی را دارد که از او یک متخصص در این موضوع بسازد، اوضاع خوب است.
- موضوعات YMYL. داشتن تخصص رسمی مهم است، اما «تخصص روزمره» برای برخی موضوعات کافی است. به عنوان مثال، یک فرد مبتلا به سرطان بهتر از یک پزشک میتواند به این سوال پاسخ دهد که «سرطان چگونه است».
از فلوچارت زیر استفاده کنید تا تصمیم بگیرید که چگونه یک موضوع را پوشش دهید.
موضوع را به طور کامل پوشش دهید.
اگر تخصص دارید، زمان آن رسیده که آن نوع محتوایی را که جستجوگران میخواهند ببینند تولید کنید. تحلیل هدف جستجو به شما ایده سطح بالایی از این موضوع میدهد، اما همه چیز را برملا نمیکند. البته این میتواند یک مشکل باشد چرا که بهترین نتیجه برای یک جستار همه چیزهایی را که جستجوگران میخواهند بدانند پوشش میدهد.
در اینجا به دو روش برای یافتن موضوعات فرعی و نکات مهم آن اشاره کردهایم:
- به دنبال نقاط مشترک بین صفحات با رتبه بالا باشید. عناوین فرعی اغلب افشاگر هستند.
- در میان صفحات با رتبه برتر به دنبال رتبه بندی کلمات کلیدی رایج باشید. اینها اغلب موضوعات فرعی را آشکار میکنند. اگر خیلیها در مورد آنها صحبت میکنند، پس احتمالاً بسیار مهم هستند.
برای انجام مورد دوم میتوانید از Ahrefs استفاده کنید:
- کلمه کلیدی خود را در جستجوگر کلمات کلیدی Ahrefs وارد کنید.
- چند صفحه مرتبط با رتبه برتر را انتخاب کنید.
- روی Open in کلیک کرده و Content gap را انتخاب کنید.
به عنوان مثال فرض کنیم کلمه کلیدی هدف ما «ممیزی محتوا» باشد. اگر چند صفحه با رتبه برتر را به Content Gap متصل کنیم، بسیاری از کلمات کلیدی به موضوعات فرعی مرتبط میشوند.
واضح است که جستجوگران نه تنها میخواهند بدانند چگونه ممیزی محتوا را انجام دهند، بلکه میخواهند بدانند:
- ممیزی محتوا دقیقاً چیست.
- چرا باید انجامش دهند.
- قالب چیست.
- به چه ابزارهایی نیاز دارند.
آن را منحصربهفرد کنید.
اگر کل محتوای خود را بر اساس صفحات با رتبه برتر قرار دهید، در نهایت با محتوای کپی مواجه خواهید شد. این محتوا نمیتواند متمایز باشد یا چیزی منحصربهفرد ارائه دهد.
محتوای کپی برای سئو یک معضل بزرگ است؛ چرا که افراد انگیزهای برای لینک دادن به آن ندارند. و لینکها نیز مهم هستند زیرا آنها عامل رتبه بندی به حساب میآیند.
در ادامه میخواهیم چند راهحل برای این مشکل ارائه دهیم:
- نتایج اصلی تحقیقات را ارائه دهید؛ نظرسنجی، مطالعات – همه این موارد جواب میدهند.
- یک دیدگاه یا نظر منحصربهفرد ارائه دهید. این میتواند از جانب شما، شخصی در سازمان شما یا یک متخصص در آن حوزه باشد.
- بر روی آنچه در حال حاضر وجود دارد تمرکز کنید. ایدههای کلیدی را گسترش دهید، عمیقتر بروید و جایگزین ارائه دهید.
اگر از گزارش بهترین لینکها در اکسپلورر سایت Ahrefs برای مشاهده پرلینکترین پستهای وبلاگ ما استفاده میکنید، بیشتر آنها مطالعاتی هستند. این نشان میدهد که تحقیقات اصلی چقدر میتواند برای کسب بک لینک در صنعت ما موثر باشد.
نکته دیگر این است که بدانیم چرا افراد به صفحات با رتبه برتر لینک میدهند.
مثلاً ما به لطف فرمولی که توسط نویسنده آن ابداع شده، لینکهایی به یک صفحه رقابتی در مورد کپی رایتینگ سئو پیدا کردیم. بنابراین فرمول خود را به نام ASMR ایجاد کردیم. این فرمول تا کنون چند لینک برای ما به ارمغان آورده است.
آیا میدانستید؟
گوگل به خوبی از مشکلات مربوط به محتوای کپی آگاه است. آنها حتی در سال 2020 یک حق امتیاز با یک راهحل بالقوه نیز ثبت کردند. به آن تخمین متنی سود اطلاعات لینک میگویند. این حق امتیاز، راهحلی را ارائه میدهد که به موجب آن به اسناد امتیاز کسب اطلاعات داده میشود. به عبارتی بیان میکنند که یک منبع چقدر اطلاعات بیشتری میتواند برای شخصی که منابع دیگری را در مورد همان موضوع دیده است، به ارمغان بیاورد.
آن را «چسبنده» کنید.
هیچ کس به دنبال خواندن چیزهای گیج کننده یا سخت نیست. این خوب نیست چون گوگل از دادههای تعامل برای ارزیابی ارتباط استفاده میکند. اگر جستجوگران محتوای شما را مانند تایتانیک رها کنند، بعید است در سئوی سایت شما معجزهای رخ دهد!
بیایید به چند نکته برای «چسبندهتر» کردن محتوا اشاره کنیم:
- آن را ساده نگه دارید. از کلمات و جملات بحث برانگیز استفاده نکنید.
- آن را بصری کنید. مقاله را با تصاویر و ویدیوهای مناسب همراه کنید.
- به زبان مخاطب خود صحبت کنید. از اصطلاحاتی استفاده کنید که خوانندگان با آنها ارتباط میگیرند.
- املای خود را مدیریت کنید. متن را برای غلطهای املایی بررسی کنید؛ این کار تفاوت زیادی ایجاد میکند. به من اعتماد کنید!
ابزارهایی مانند Hemmingway و Grammarly میتوانند به ساده سازی و بررسی نوشتار کمک کنند. اگر کنجکاو هستید که مخاطب شما از چه زبان و اصطلاحاتی استفاده کند، این روش را امتحان کنید:
- کلمه کلیدی خود را در جستجوگر کلمات کلیدی Ahrefs وارد کنید.
- به گزارش عبارات مرتبط (Related terms) بروید.
- روی «همچنین در مورد … صحبت شود» کلیک کنید.
آن را همیشه سبز نگه دارید.
محتوا همیشه تازه نمیماند. اگر موضوعی را هدف قرار میدهید که به سرعت در حال تغییر است، میتواند برایتان مشکلآفرین باشد. به این معنی که باید تلاش کنید تا محتوای خود را بهروز نگه دارید تا گوگل و مخاطبین راضی باشند.
مثلاً روند تخمینی ترافیک برای لیست جستجوهای برتر گوگل ما بالا و پایین میشود.
این به این دلیل است که موضوع به محتوای تازه و بهروز نیاز دارد. جستجوگران لیستی از جستجوهای برتر گوگل از سال گذشته را نمیخواهند. آنها به دنبال یک چیز بهروز هستند. هر افول زمانی اتفاق میافتد که محتوای ما کهنه میشود و هر افزایش زمانی اتفاق میافتد که صفحه را بهروزرسانی میکنیم.
اگر کاربر وردپرس هستید، میتوانید با افزونه رایگان سئوی وردپرس ما مراقب کاهش رتبهها باشید. فقط یک کلمه کلیدی هدف برای هر صفحه تعیین کنید؛ این افزونه به شما میگوید که آیا رتبه شروع به کاهش میکند یا نه. پس از آن میتوانید بررسی کنید که آیا این به این دلیل است که محتوا نیاز به بهروزرسانی دارد یا نه.
نتیجهگیری
در این مطلب به بررسی محتوای سئو شده پرداختیم. اصول پایهای یک محتوای سئو شده را شناختیم و در ادامه بررسی کردیم که چگونه میتوان یک محتوای سئو شده نگارش کرد. امیدواریم مطالعه این مقاله به شما کمک کرده باشد.
ما در تکنویک در کنار شما هستیم تا در صورت نیاز به هر گونه خدمات سئو و تولید محتوا کمکتان کنیم. برای مشاهده پلنهای سئو روی این لینک کلیک کنید. در صورت نیاز به هر گونه مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر میتوانید با مشاوران ما تماس بگیرید.
منابع:
سایت Ahref
نویسنده: Joshua Hardwick
ترجمه شده توسط متخصصین تکنویک
من از سال 1396 به صورت تخصصی سئو رو شروع کردم. در حال حاضر بعد از گذشت 7 سال سابقه به عنوان مشاور دیجیتال مارکتینگ و کارشناس سئو برای چندین کسبوکار مختلف، تلاش میکنیم در تیم تکنویک برای رشد بیزینس شما فعالیت کنیم.