همه چیز درباره برندسازی!

زمان مطالعه: 13 دقیقه چقدر با مفهوم برندسازی آشنایی دارید؟ صاحب یک کسب و کار هستید و محصولی برای ارائه دارید؟ پس بیایید یک سناریوی نسبتاً رویایی را با هم بررسی کنیم: شرایطی که در آن هیچ نیازی به کمپین‌های فروش یا تبلیغات خیلی گسترده ندارید. مشتریان به میل خود از شما خرید می‌کنند و حتی محصولات شما را

همه چیز درباره برندسازی!
زمان مطالعه: 13 دقیقه

چقدر با مفهوم برندسازی آشنایی دارید؟ صاحب یک کسب و کار هستید و محصولی برای ارائه دارید؟ پس بیایید یک سناریوی نسبتاً رویایی را با هم بررسی کنیم:

شرایطی که در آن هیچ نیازی به کمپین‌های فروش یا تبلیغات خیلی گسترده ندارید. مشتریان به میل خود از شما خرید می‌کنند و حتی محصولات شما را به دوستان و آشنایان خود هم توصیه می‌کنند. چطور است؟

هر بیزنسی چنین آرزویی دارد. اینکه بخشی از مشتریانش وظیفه تبلیغات برای آن را گردن بگیرند و این وقت و هزینه جای دیگری صرف شود.

شاید این رویا دور از دسترس به نظر بیاید؛ اما اگر برند خود را خوب به بقیه بشناسانید و کاری کنید نامتان بر سر زبان‌ها بیوفتد، تحقق آن خیلی سخت نخواهد بود. اما برندسازی اصلاً چیست؟

برندینگ به تمام کارهایی گفته می‌شود که کسب‌وکارها انجام می‌دهند تا تصویری شایسته و چشم‌گیر از محصولات یا خدمات خود ارائه کنند و چیزی به یاد ماندنی در ذهن مخاطب به یادگار بگذارند. در ادامه همراهمان باشید تا چیزهای بیشتری در مورد برندینگ یاد بگیریم.

نقش برندسازی بر کسب و کارها

برندسازی به مثابه هویت بخشیدن به یک کسب و کار است. شما این هویت را برای مشتریان آشکار می‌کنید و آنها بر اساس شناختی که از شما به دست می‌آورند به سراغتان می‌آیند.

بی‌شک داشتن استراتژی برای برندسازی به شما کمک می‌کند به تدریج در کسب و کار خود دیده شوید و سری میان رقبا بالا بیاورید. این استراتژی در درازمدت به برند شما اعتبار بخشیده و آن را به خوبی به مخاطب هدف می‌شناساند. در ادامه به برخی از نتایج برندسازی بر کسب و کارها نگاهی می‌اندازیم:

  • تاثیرگذاری در خرید

بی‌شک خود ما هم وقتی قصد خرید یک محصول یا استفاده از خدمات داریم، خوب می‌گردیم تا بهترین را انتخاب کنیم. وقتی پای یک برند خوش‌آوازه هم وسط بیاید دیگر چه بهتر!

این برند آزمون خود را پس داده و ثابت کرده محصولات و خدماتش ارزش هزینه کردن را دارند. پس برندسازی خوب در وهله اول روی انتخاب مشتری برای خرید تاثیر دارد.

  • فروش بیشتر

داشتن یک استراتژی برندسازی درست، ما را به فروش بیشتر محصولات و خدماتمان هم می‌رساند. می‌پرسید چگونه؟

نگاهی به برندهای معروف دنیا بیندازید! اگر این برندها با استراتژی درست پیش نمی‌رفتند، آیا امروز اصلاً کسی آنها را می‌شناخت؟ آیا می‌توانستند این همه شعبه در سراسر دنیا داشته باشند؟ همه این‌ها را مرهون برندسازی و فروش خوب هستند. چون این فروش است که درآمد بیشتر برای شما می‌آورد. این درآمد بیشتر هم شما را قادر می‌کند کارهایی بسیار فراتر از تصور انجام دهید.

ماندگاری و وفادارسازی مشتری
  • ماندگاری در ذهن مشتری و وفاداری

تاکتیک‌های برندسازی کمک می‌کنند نام شما به خوبی در ذهن بماند و هر وقت در هر جا به آن محصول یا خدمتی که شما ارائه می‌کنید اشاره شود، نام برند شما به ذهن بیاید. مثلاً هر وقت صحبت از خودرو می‌شود، چه برندهایی به ذهنتان می‌رسد؟ شاید پژو، بی ام و، بنز یا هر چیز دیگر!

این اسامی سال‌هاست که در یاد مشتریان است و اگر بتوانند، برای خرید فقط به سراغ همین برندها می‌روند. پس در کنار ایجاد آوازه خوب، مشتریان وفادار زیادی دور خود جمع کرده‌اید!

  • تقویت تبلیغات و بازاریابی

وقتی برندسازی شما خوب باشد و عده زیادی از شما به نیکی یاد کنند، نام شما دهان به دهان میان مشتریان بالقوه می‌چرخد. در نتیجه شاهد این هستید که بدون هزینه خاصی برای تبلیغات از سوی شما، این مشتریان هستند که برند شما را با رغبت به بقیه توصیه می‌کنند. به بیان دیگر، این مشتری است که تبلیغات و بازاریابی برند شما را به دوش گرفته است. هر چند تمام این موارد منوط به برندسازی درست و حفظ کیفیت خدمات در طولانی مدت است.

استراتژی در برندینگ

برند شما چیزی ورای لوگو، پالت رنگی، تبلیغات و این موارد است. برند شما باید در یک‌به‌یک بخش‌های سازمان‌تان جریان داشته باشد. داشتن استراتژی در برندینگ هم همین است: داشتن برنامه و رویکرد کلی برای چگونگی نشان دادن آن برند به مخاطبین و مشتریانش. استراتژی برندینگ به شما کمک می‌کند تا هویتی مستقل و خاص در کسب و کار خود داشته باشید و امضای خودتان را پای هر چیزی بگذارید.

برای اینکه استراتژی‌های برندینگ جواب بدهند، نیاز است به آنها زمان بدهید و به کارتان تلاش و تعهد داشته باشید. یک استراتژی خوب برندسازی چند جزء اصلی دارد:

  • هدف: هدف برند خود را مشخص کنید. نشان دهید یک قدم از بقیه جلوتر هستید.
  • انسجام: به حاشیه نروید و فقط روی رشد برندتان تمرکز کنید.
  • احساسات و عواطف: راهی برای نفوذ به قلب مشتری پیدا کنید. بگذارید احساس کنند که به خانواده برند شما تعلق دارند.
  • انعطاف: سعی کنید خود را با شرایط وفق دهید و بهترین استفاده از امکانات موجود را بکنید.
  • مشارکت همه: کارکنان مجموعه باید از دوگانگی بپرهیزند. رفتار کارکنان بایستی همسو با سبک و هدف سازمان باشد.
  • وفاداری: حفظ مشتریان وفادار واقعاً مهم است. سعی کنید کیفیت محصولات و خدمات خود را تغییر ندهید.

استراتژی برندینگ جزو لاینفک هر کسب و کار است و بدون آن محکوم به شکست خواهید بود.

برندینگ و مارکتینگ

حالا که تا حد زیادی با برندینگ آشنا شدیم، می‌خواهیم قدری آن را با مارکتینگ مقایسه کنیم. اگر چه این دو مورد همپوشانی خوبی با یکدیگر داشته و هر دوی آنها در فروش اهمیت زیادی دارند. پیشتر گفتیم برندینگ به خدمات و محصولات شرکت هویت می‌دهد؛ اما مارکتینگ (بازاریابی) تکنیکی است که این دیدگاه را منتقل می‌کند.

اگر برندسازی را به مانند نویسنده یک متن در نظر بگیریم، مارکتینگ ناشر آن متن به حساب می‌آید. بازاریابی و برندسازی هیچ تقابلی با یکدیگر ندارند. در یک جدول سعی کرده‌ایم به تفاوت‌های این دو اشاره کنیم:

برندسازی

بازاریابی

هویت برند را شکل می‌دهد. کمپین‌هایی را شکل می‌دهد که برند را به محصولات، اهداف و ماموریت‌ها وصل می‌کند.
با داستان اعتماد مشتری را می‌سازد. در عمل اعتماد مشتری را می‌سازد.
استراتژی‌ها و تاکتیک‌هایی برای پشتیبانی از هویت و داستان استراتژی‌ها و تاکتیک‌هایی برای پشتیبانی از محصولات و کمپین‌ها
داستان در مورد دلیل وجود شرکت شما از داستان برند با ابتکار عمل‌های ویژه حمایت می‌کند.
تمرکز بر احساس مخاطبین نسبت به شرکت شما تمرکز بر کاری که مخاطبین با شرکت شما دارند.

چرا باید برندینگ را جدی بگیریم؟

برندینگ مهم‌ترین عنصر در ایجاد یک تصویر و هویت کلی از شرکت شماست. اگر نتوانید راه درستی برای جذب و حفظ مشتریان خود داشته باشید، برای فروش و بازاریابی قطعاً به مشکلات بزرگی خواهید خورد. اینجا دیگر اهمیتی ندارد محصولات یا خدمات شما چه کیفیتی دارند؛ اگر نتوانید آنها را به درستی به مخاطب خود ارائه کنید، یعنی نتوانسته‌اید اطلاع رسانی و بازاریابی کنید.

محصول یا خدمات شما خودش زبان ندارد که از خوبی‌ها و مزایایش بگوید! پس این وظیفه و در واقع تدبیر شماست که به مشتریان احتمالی این حس نیاز را بدهید که چرا باید از محصولات و خدمات شما استفاده کنند.

فرقی نمی‌کند شما یک کسب و کار بزرگ دارید یا یک بیزنس کوچک؛ اما باید گفت که در بسیاری از کسب و کارهای کوچک و نوپا، گاهی کاملاً به برندینگ بی‌اعتنایی می‌شود. خیلی‌ها ممکن است با خود بگویند همین که جنس یا خدمات ما خوب می‌فروشد کافی است! اما حتی اگر بهترین ایده‌ها را داشته باشید، چنانچه نتوانید به قلب مشتریان و مخاطبین خود راه پیدا کنید در نهایت چیزی جز شکست عایدتان نمی‌شود.

اساس برند هر کسب و کار بر ارزش‌ها و رسالت کلی هر مجموعه است. کار اصلی یک برند شاید این باشد که ارتباطی نزدیک و عاطفی‌تر با مشتریانش برقرار کند. کافی است برندینگ خوبی داشته باشید؛ با برقراری این ارتباط بی‌کلام و موثر، به فروش‌های بزرگ و دوام کسب و کارتان کمک می‌کنید.

همه چیز درباره برندسازی!

چطور یک برند بسازیم؟

بگذارید به شما اطمینان بدهم که هیچ یک از برندهای مطرح دنیای امروز، از همان ابتدای کار معروف نبوده‌اند. توسعه یک برند معروف و موفق نیازمند صبر و تلاش زیاد است. در ادامه می‌خواهم به شش گام اصلی برای توسعه یک برند موفق اشاره کنم:

  • مشخص کردن مخاطب هدف

اولین قدم این راه طولانی پیدا کردن مخاطب هدف است. باید دقیقاً بدانید مشتریان شما چه کسانی هستند یا خواهند بود. پس باید در وهله اول پرسونای مشتریان یا همان شخصیت ایده‌آل مشتری را تعریف کنید. پس نیاز به لیستی از مواردی مثل سن، جنسیت، شغل، علایق و … مشتریان دارید.

تعریف پرسونای مشتریان به شما کمک می‌کند دقیقاً متوجه شوید مشتریان‌تان چه کسانی هستند. برای پیدا کردن مخاطب هدف خود می‌توانید سری به شبکه‌های اجتماعی و همچنین سایت‌های رقیب بزنید. ببینید چه چیزهایی مورد توجه مشتریان است، محصول محبوب آنها چیست و بیشتر در مورد موضوعاتی صحبت می‌کنند.

این مرحله اول واقعاً مهم است و باید برای آن وقت بگذارید.

  • تعیین ماموریت

پس از اینکه مخاطبتان را مشخص کردید، نوبت به تعیین هدف و رسالت شما می‌رسد. باید دقیقاً مشخص شود که چرا می‌خواهید پا به عرصه فروش بگذارید و چه چیزی شما را از بقیه هم‌صنفی‌هایتان متمایز می‌کند. ماموریت شما در اصل آنچه انجام می‌دهید، طریقه انجام آن و دلیل انجام آن است.

مردم دوست دارند از برندهایی حمایت کنند که هدف آن معین است. داشتن یک بیانیه یا شعار که هدف و رسالت شما را بیان کند واقعاً مهم است. مثلاً شعار فروشگاه‌های زنجیره‌ای معروف «وال مارت» را ببینید: پول بیشتری ذخیره کنید، زندگی بهتری داشته باشید.

  • تعریف ارزش‌ها، ویژگی‌ها و مزایا

باید داستانی پشت برند شما وجود داشته باشد. داستان‌سرایی باعث می‌شود مخاطبین راحت‌تر با شما ارتباط بگیرند و می‌توانید ارزش‌های برند و ویژگی‌های متمایز خود را هم در خلال قصه بگنجانید. سرچشمه داستان برند شما از ارزش‌ها و اعتقادات شما می‌آید. برای اینکه پی به ارزش‌های خود ببرید باید نخست چند سوال از خود بپرسید:

  1. در کسب و کارتان دقیقاً چه کارهایی انجام می‌دهید؟
  2. چگونه و چرا این کارها را انجام می‌دهید؟
  3. چه چیزی شما را متمایز می‌کند و چه انگیزه‌ای از انجام آن دارید؟

سعی کنید از دید مشتریان هم به خدمات و محصولات خود نگاه کنید و ببینید چه چیزی شما را باارزش و درخور انتخاب می‌کند. به طور کلی باید دقیقاً بدانید چه چیزهایی برای ارائه دارید و سردرگم نباشید.

ایجاد جلوه‌های بصری
  • ایجاد جلوه‌های بصری

پس از تمام مراحل گفته شده، نوبت به جلوه‌های بصری می‌رسد. شاید مهم‌ترین مؤلفه بصری یک برند لوگوی آن باشد. لوگوی شما، برجسته‌ترین و چشمگیرترین عنصر کسب و کار شماست که در معرض دید جهانیان قرار می‌گیرد و بر شناخت مخاطبین از شما تاثیر می‌گذارد. پس اولین کار این است که از لوگوهای رقبا و فعالان در صنعت مشابه خود ایده بگیرید.

این یک هنر است که بتوانید بدون اشاره مستقیم به هر چیزی، هویت برندتان را در لوگوی خود نشان دهید. همه چیز از انتخاب رنگ سازمانی گرفته تا سبک لوگو، باید با دقت و وسواس انتخاب و طراحی شود.

سعی کنید لوگویی طراحی کنید که انعطاف پذیر باشد. یعنی هم به صورت آیکون و هم به صورت متن بتوان از آن استفاده کرد. اینگونه می‌توانید در سطوح مختلف از آن استفاده کنید.

  • ایجاد صدای برند

صدای برند یا Brand Voice سبک ارتباط شما با مشتری را مشخص می‌کند. به عبارت دیگر صدای برند اشاره به لحن صحبت کردن و نوشتن شما برای مخاطبین دارد. صدای برند شما باید در همه جا شنیده شود؛ از محتوای مقالات سایت گرفته تا امضای پای ایمیل‌ها و حتی نحوه صحبت با مشتریان حضوری.

صدای برند از هویت شما نشأت می‌گیرد. اگر برندتان با هدف سرگرمی و جذب افراد کم‌سن و سال‌تر بنا شده، لحنتان بهتر است صمیمی و خودمانی باشد. اما اگر برندتان رسمی و اصطلاحاً بزرگانه است، زبانتان هم باید حرفه‌ای و رسمی باشد و اصطلاحات تخصصی را هم چاشنی کارتان کنید.

در نهایت سعی کنید کلمات درست را انتخاب کنید تا بتوانید همزمان احساساتی مثل شوخ طبعی، خلاقیت، پیشرو بودن و سایر صفات را به درستی انتقال دهید.

  • بازاریابی برند

حالا که تمامی تدابیر گفته شده را چیده‌اید، وقتش رسیده که به سراغ بازاریابی برند خود بروید. تبلیغات جزء جدایی‌ناپذیر فرایند برندسازی است. امروزه هم با پیشرفت تکنولوژی ابزارهای بی‌پایانی در اختیار صاحبین مشاغل برای تبلیغات وجود دارد.

در وهله اول باید کانال‌های تبلیغاتی مناسب را انتخاب کنید. پس باید کاملاً با مخاطبین هدف خود و کانال‌های محبوب آنها آشنا باشید. مهم‌ترین کانال‌های تبلیغاتی میان کاربران ایرانی عبارتند از: ایمیل مارکتینگ، اس‌ام‌اس مارکتینگ و شبکه‌های اجتماعی نظیر لینکدین، اینستاگرام، تلگرام و …

در روند برندسازی نباید توقف کرد. برای اینکه بتوانید تاثیر لازم را بر مخاطبین خود بگذارید، باید از تمامی عناصر گفته شده در بالا استفاده کنید و مداومت داشته باشید.

نحوه تبلیغات برند

نحوه تبلیغات برند

می‌دانیم که بی‌شک هدف شما رشد و توسعه کسب و کارتان است؛ پس باید برند خود را به مخاطبین بشناسانید و این امر جز با تبلیغات موثر (Brand Advertising) میسر نخواهد شد. هر چه برندتان میان افراد بیشتری شناخته شود، جلب اطمینان مشتریان هم ساده‌تر خواهد بود. تبلیغات درست نرخ تبدیل به مشتری و آگاهی از برند شما را افزایش می‌دهد و به طور جدی میزان فروش شما را تکان خواهد داد.

با داشتن یک استراتژی تبلیغاتی منسجم می‌توانید برای برندتان هویت و اعتبار ماندگار به ارمغان بیاورید. اکنون می‌خواهم به چند روش تبلیغات موثر برای برندها اشاره کنم:

  1. وب سایت

50% از مصرف کنندگان فکر می‌کنند که طراحی سایت برای یک برند تجاری کاملاً ضروری است. بنابراین حواستان به لوگو، پالت رنگی و تایپوگرافی سایت‌تان باشد. از هیچ چیزی به جز منابع از پیش تعریف شده برای راهنمای برند خود استفاده نکنید.

وب سایت شما بخش مهمی از هویت شرکت شماست. اگر بازتابی از برند شما نباشد، تنها یک تجربه تکان دهنده برای مشتری خواهد بود. همچنین اطمینان حاصل کنید تمامی توضیحات محصولات و Call-To-Action ها به لحن مخصوص برند شما گفته می‌شوند.

  1. شبکه‌های اجتماعی

در سال‌های اخیر شبکه‌های اجتماعی به بستر بسیار مناسبی برای تبلیغات تبدیل شده‌اند. چون این توانایی را به شما می‌دهند که بدون صرف هزینه هنگفت برای تبلیغات، به هویت برند خود بپردازید و خدمات و محصولات خود را به بهترین نحو به مشتریان احتمالی بشناسانید.

شبکه‌های اجتماعی محبوب در ایران اینستاگرام و لینکدین هستند که فضای مناسبی برای معرفی کسب و کار و تبلیغات رایگان به شما می‌دهند. در همه این شبکه‌ها حساب کاربری داشته باشید و با تولید محتوای مناسب مخاطبین را به سمت خود بکشید.

  1. طراحی پکیج محصولات

اگر در شرکت خود محصولات فیزیکی می‌فروشید، محصول شما ملموس‌ترین راه تعامل مشتریان با برند شما می‌شود. به همین دلیل است که بسته بندی محصولات باید نقاط قوت برند شما را نشان دهد – در طراحی، رنگ، ابعاد و احساسی که به مشتری منتقل می‌کند.

  1. تبلیغات

    • در بستر اینترنت

داشتن استراتژی برای تبلیغات در بستر اینترنت بسیار مهم است. با توجه به رشد فزاینده استفاده از این روش، برندها باید کاملاً فکر شده و مدبرانه به سراغ این روش بیایند.

روش‌های زیادی برای تبلیغات در بستر اینترنت وجود دارد: تولید محتوای مناسب و منحصربه‌فرد، بهینه سازی موتورهای جستجو، پرداخت به ازای هر لینک و موارد مشابه را می‌توان در زمره تبلیغات اینترنتی دانست.

  • تبلیغات تلویزیونی

به دلیل پوشش گسترده تلویزیون در سراسر کشور، این روش تبلیغاتی می‌تواند بسیار موثر باشد. البته که نیازمند هزینه بسیار زیاد است و شاید از توان خیلی از کسب و کارها خارج باشد.

  • تبلیغات شهری

بیلوردهای تبلیغاتی در سطح شهر، حتی تبلیغات در حمل و نقل عمومی و فضاهای دیگر در دسته تبلیغات شهری قرار می‌گیرند. این نوع تبلیغات بیشتر مناسب برندهایی است که جامعه آماری مشتریان گسترده‌تری دارند.

همه چیز درباره برندسازی!
  1. خدمات و مشتری مداری

برند شما تا زمانی قدرتمند است که افراد از آن حمایت کنند؛ اگر این افراد پشت شما را خالی کنند، برند شما هم نابود می‌شود. علاوه بر این، برند شما چیزی ورای بازاریابی است.

بخش خدمات مشتریان خود را از سیاست‌های برند خود آگاه کنید و به آنها بگویید حتماً این موارد را به کار بگیرند؛ به ویژه اگر به طور مستقیم با مشتریان در ارتباط هستند. فرقی ندارد که پیش نمایشی از آن محصول نشان مشتری می‌دهند یا به سوالات آنها جواب می‌دهند. تشویقشان کنید که از لوگو، شعار و صدای برند خودتان استفاده کنند.

  1. برگزاری ورک‌شاپ و همایش‌ها

این روش هم واقعاً برای تبلیغات توصیه می‌شود؛ به ویژه اگر کسب و کار شما صرفاً آنلاین است و به طور مستقیم برای فروش با مشتریان در تماس نیستید. البته بیشتر مناسب بیزنس‌هایی است که خدمات خاصی ارائه می‌کنند.

برگزاری ورک‌شاپ با هدف آموزش، فرصت بسیار خوبی به شما می‌دهد تا رودررو با مشتریان خود آشنا شوید و ارتباط موثرتری برقرار کنید.

تاثیر برندسازی بر سئو

گوگل و الگوریتم‌های متعدد آن برای برندسازی ارزش خیلی زیادی قائل هستند. در واقع گوگل رفتار کاملاً متفاوتی با برندهای شناخته شده توسط کاربران دارد. نه اینکه بگوییم گوگل به بقیه سایت‌ها بی‌توجه است، اما برخی سایت‌ها به واسطه شناخته شدن از اعتبار خوبی برخوردار هستند و در صورت انتشار محتوا، در کمترین زمان به رتبه خوب می‌رسند. این است تاثیر برندسازی خوب بر سئو!

به طور کلی گوگل همواره ارزش زیادی به مخاطبین خود می‌دهد. پس رتبه‌های بالای صفحه اول همیشه از آن برندهای معروف و محبوب کاربران است تا آنها بتوانند به راحتی نیاز خود را رفع کنند.

اگر بتوانید به صورت کاملاً دقیق و جامع برند خود را عرضه کنید، نام شما به تدریج در خاطر مردم می‌ماند. افزون بر این تاثیر سئو بر برندسازی یک رابطه متقابل است؛ یعنی همان گونه که بهینه‌سازی بهتر به دیده شدن بهتر برند می‌انجامد، این دیده شدن هم آن باعث می‌شود آن برند بیشتر در گوگل جستجو شود. در نهایت هم موتورهای جستجو اهمیت بیشتری برای آن قائل هستند. همچنین تجربه نشان داده که به لحاظ روان‌شناسی اغلب افراد تصور می‌کنند برند‌های بزرگ محتوای قابل اطمینان‌تری عرضه می‌کنند.

رابطه برندسازی و طراحی لوگو

پیش از هر چیز شاید بد نباشد تعریف مختصری از لوگو داشته باشیم. لوگو شامل متن یا تصویری می‌شود که به ارائه و شناساندن برند شما به مخاطبین و مشتریان کمک می‌کند.

یک لوگوی خوب بنیان کار شماست و دقیقاً به مشتریان می‌فهماند شما که هستید، چه می‌کنید و چه هدفی دارید. این تصویر کوچک مسئولیت‌های زیادی روی دوش خود دارد.

ترندهای زیادی می‌آیند و می‌روند. حتی یک کسب و کار ممکن است در طی سال‌ها فعالیت خود بارها لوگو را عوض کند؛ اما هدف آن لوگو تا ابد این است که آن شخص، محصول یا خدمات آن را به یاد مخاطبین بیندازد.

پیش از اینکه روی هر ایده‌ای کار کنید، به عنوان طراح یا حتی صاحب آن کسب و کار فکر کنید و ببینید آن لوگو قرار است در چه محیطی دیده شود. رقبایتان از چه لوگوها و رنگ‌هایی استفاده کرده‌اند؟ چه رنگ و طرحی وجود دارد که قبلاً استفاده نشده است؟ همه این موارد مهم هستند و لازم است به تک‌تک جزئیات آنها توجه کنید.

خیلی از طراحان اغلب در تلاش هستند مفاهیم و معانی زیادی را در طرح لوگو بگنجانند؛ اما لزومی به این کار وجود ندارد. باید صرفاً بر شناسایی لوگو تمرکز کرد. هر معنا و ارتباط در گذر زمان و با تعامل با مشتری ایجاد می‌شود.

اصطلاحات رایج در برندینگ

حالا که آشنایی خوبی با برندینگ پیدا کردیم، بد نیست نگاهی هم به چند اصطلاح تخصصی در این حوزه بیندازیم.

  • آگاهی از برند

آگاهی از برند اشاره به میزان آشنایی مخاطب عمومی و مخاطب هدف با برند شما دارد. آگاهی زیاد از برند منجر به ترندی، محبوب یا به قول معروف بترکان بودن می‌شود! آگاهی از برند به این دلیل اهمیت دارد که مشتریان تا از برند شما آگاه نباشند، نمی‌توانند از شما خرید کنند.

  • توسعه برند

توسعه برند زمانی اتفاق می‌افتد که شرکت‍ها برند خود را گسترش می‌دهند تا محصولات جدید را به بازارها و صنایع جدید عرضه کنند. مثل ماشین چمن‌زنی هوندا (یک برند موتورسیکلت). توسعه برند به شرکت‌ها و افراد این اجازه را می‌دهد به جریان‌های رقابتی گسترده‌تری وارد شوند و محصولات خود را توسعه دهند.

  • مدیریت برند

مدیریت برند اشاره به فرایند ایجاد و حفظ برند شما دارد. مدیریت برند شامل مدیریت عناصر ملموس برند شما (مثل راهنمای استایل، بسته‌بندی و پالت رنگی) و عناصر غیر قابل لمس (یعنی میزان درک مشتری از محصولاتتان) می شود.

برند شما یک دارایی زنده است و بایستی به همین شیوه مدیریت شود.

  • شخصیت برند

هویت یک برند، شخصیت کسب و کار شماست و آن قولی است که به مشتریان خود می‌دهید. شخصیت برند شما دقیقاً همان چیزی است که می‌خواهید مشتریانتان شما را با آن به خاطر بیاورند. شخصیت برند شما معمولاً متشکل از ارزش‌های شما، نحوه ارتباط شما با محصولات و خدمات و آن حسی است که می‌‌خواهید افراد از تعامل با محصولات و خدمات شما داشته باشند.

  • شهرت برند

شهرت  برند شما در حقیقت، میزان درک مشتری از شناسایی برند شما بدون دیدن نام تجاری آن است (از طریق دیدن لوگو، شعار، بسته‌بندی یا تبلیغات). در اینجا مخاطب ایده‌آل، مخاطب هدف است.

این مفهوم دست به دست با یادآوری برند می‌چرخد؛ که همان توانایی فکر کردن به یک برند بدون هیچ شناساگر بصری یا شنیداری است.

  • اعتماد به برند

اعتماد به برند دقیقاً به این اشاره دارد که چقدر مشتریان و مخاطبین شما به برند شما باور دارند. آیا در تحویل محصولات و خدمات به قول‌های خود پایبند هستید؟ آیا فروشندگان و مسئولان خدمات پس از فروش شما در کار خود انعطاف پذیر هستند؟ چنین مواردی می‌تواند میان شما و مشتریان‌تان اعتماد خوبی بسازد؛ به خصوص در دنیایی که ۱۴% از افراد تنها به شرکت‌های بزرگ اطمینان دارند.

  • ارزش گذاری برند

ارزش گذاری برند، ارزش گذاری تبلیغاتی برند شماست که از درک مشتری حاصل می‌شود. این مفهوم به همراه سرمایه برند می‌آید. یک برند قدرتمند کسب و کار شما را به منبعی بی‌بدیل برای سرمایه‌گذاران، سهامداران و خریداران بالقوه تبدیل می‌کند

نتیجه‌گیری

در این مقاله تلاش کردیم به بررسی کامل مفهومی تحت عنوان برندسازی بپردازیم. در ابتدا به ارائه مفهوم برندینگ بسنده کردیم. سپس از نقش برندینگ در کسب و کارها گفتیم و به استراتژی‌های برندسازی اشاره کردیم. برندینگ و مارکتینگ را با هم مقایسه کردیم و از اهمیت آن گفتیم. گفتیم چطور می‌توانیم یک برند بسازیم و در مورد نحوه تبلیغات نیز حرف زدیم. در نهایت از تاثیر آن بر سئو و رابطه برندینگ و لوگو گفتیم. به عنوان حسن ختام نیز به چند اصطلاح دنیای برندسازی اشاره نمودیم. امیدوارم از خواندن این مقاله لذت برده باشید.

ما در تکنویک در کنار شما هستیم تا خدمات مشاوره کسب و کار را به بهترین نحو به شما ارائه کنیم. برای دریافت مشاوره با ما تماس بگیرید یا به سایت مراجعه کرده و فرم تماس را پر کنید. ما همواره کنار شما هستیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *