تمامی الگوریتم‌های گوگل از ابتدا تا کنون

زمان مطالعه: 14 دقیقه آیا تا به حال چیزی در مورد باغ وحش گوگل شنیده‌اید؟ نه؟ پس شاید یه سفر به دنیای الگوریتم‌های گوگل بد نباشد!  فقط کافی است به چند سال پیش فکر کنید. زمانی که بر روی یکی از نتایج گوگل کلیک می‌کردید و در دریایی از تبلیغات بی‌ربط و پاپ‌آپ‌های آزاردهنده غرق می‌شدید! خدا را شکر

تمامی الگوریتم‌های گوگل از ابتدا تا کنون
زمان مطالعه: 14 دقیقه

آیا تا به حال چیزی در مورد باغ وحش گوگل شنیده‌اید؟ نه؟ پس شاید یه سفر به دنیای الگوریتم‌های گوگل بد نباشد! 

فقط کافی است به چند سال پیش فکر کنید. زمانی که بر روی یکی از نتایج گوگل کلیک می‌کردید و در دریایی از تبلیغات بی‌ربط و پاپ‌آپ‌های آزاردهنده غرق می‌شدید! خدا را شکر که تمام شد، نه؟

خوشبختانه گوگل صدای اعتراض کاربرانش را شنید و به دادشان رسید! الگوریتم‌های پاندا، پنگوئن و مرغ مگسخوار را به عرصه جنگ فرستاد تا مقابل اسپم بایستند! این الگوریتم‌ها به این آشگفتگی دنیای وب و تولید محتوا سر و سامان دادند و با هدف کاهش اسپم و بهبود رتبه سایت‌های مرتبط توسعه پیدا کردند.

اما اصلاً الگوریتم‌های گوگل چه هستند و در طی زمان چه تغییراتی کردند؟ همراه تکنویک باشید تا در این مقاله به طور کامل به الگوریتم‌های گوگل از آغاز خلقت تا کنون بپردازیم. اما قبل از آن پیشنهاد می‌کنیم مقاله سئو چیست را مطالعه کنید.

قبل از اینکه در مورد الگوریتم‌های گوگل صحبت کنیم، بهتر است اول به تعریف خود «الگوریتم» بپردازیم.

الگوریتم یک روش حل مسئله به شیوه‌ای ریاضی یا منطقی است. الگوریتم اولین بار توسط خوارزمی، دانشمند ریاضیدان ایرانی استفاده شد. این روزها، اساس و پایه بسیاری از برنامه‌های کامپیوتری همین روش خوارزمی است. کلمه الگوریتم نیز از اسم الخوارزمی گرفته شده است.

الگوریتم‌های گوگل هم نیز عملکردی مشابه الگوریتم‌های کامپیوتری دارند. در حقیقت مجموعه قوانینی هستند که بر رتبه‌بندی سایت‌ها در صفحه اول جستجوی گوگل (SERP) اثر می‌گذارند. خیلی از این الگوریتم‌ها مستقیماً بر ترافیک ورودی وب سایت‌ها اثر می‌گذارند؛ اما به طور قطع نمی‌توان گفت که تمام آنها روی سئو سایت تاثیر دارند.

هدف نهایی گوگل رضایت کاربر است و الگوریتم‌های را بر همان اساس پیش می‌برد. در اصل کارشناسان گوگل به این نتیجه رسیده‌اند که برای بهینه‌سازی فضای جستجو و همچنین بهبود کیفیت محتوای وب سایت‌ها، نیاز به وضع یک سری قوانین دارند. این قوانین طی سالها تغییر کرده یا بهتر شده‌اند.

اکنون که متوجه شدیم الگوریتم گوگل چه هستند، می‌رویم تا نگاهی به تک‌تک آنها بیندازیم.

لیست تمامی الگوریتم‌های گوگل

  1. پیج رنک (Page Rank)

شاید یکی از پرکاربردترین الگوریتم‌های گوگل در مبحث سئو همین پیج رنک باشد. این الگوریتم توسط لری پیج که یکی از بنیانگذاران گوگل بود معرفی شد.

شروع کار الگوریتم‌های گوگل هم تقریباً با همین الگوریتم شروع شد. بر اساس این الگوریتم، گوگل به هر صفحه یک رنگ یا رتبه اختصاص می‌دهد. ابتدای کار این الگوریتم به این صورت بود که برای سئو خارجی، اهمیت بیشتری از سئو داخلی قائل بود. هر چه محتوای صفحات یک سایت بهتر بود و سایت‌های بیشتری به آن لینک می‌دادند، آن سایت به رنک بهتری در گوگل می‌رسید.

در حال حاضر الگوریتم پیج رنک تا حد زیادی از رونق افتاده و الگوریتم‌های پنگوئن و پاندا باعثش هستند.

  1. رقص گوگل (Google Dance)

رقص گوگل شاید یکی از آن الگوریتم‌های گوگل باشد که گوگل هیچ وقت وجودش را تایید نکرده اما خوب هیچ چیز قطعی نیست!

گوگل دنس الگوریتمی است که مانند تمامی الگوریتم‌ها تلاش دارد بهترین وب سایت‌ها را پیدا کند؛ اما رویکرد کاملاً متفاوتی دارد!

کاری که این الگوریتم می‌کند این است که سایت‌های صفحات دوم یا سوم گوگل را برای زمان کوتاهی به صفحه اول می‌آورد. این کار با هدف بررسی رفتار کاربران و سنجیدن رضایت آنها در مورد محتوای صفحه انجام می‌شود.

در واقع گوگل دارد با این کار محتوای شما را تست می‌کند؛ اگر از این آزمون سربلند بیرون آمدید، گوگل رتبه شما را بهبود می‌دهد. در غیر این صورت، به همان جایی که بودید برمی‌گردید! این بالا و پایین شدن همان رقص گوگل است.

مهم‌ترین چیزی که باید در مورد الگوریتم رقص گوگل بدانید، این است که این نوسانات ناگهانی گوگل تنها به دلیل تغییر در سیستم رتبه‌بندی است و ربطی به خوب یا بد بودن محتوای شما ندارد!

الگوریتم گوگل سندباکس
  1. سَند باکس (Sandbox)

یکی از مهمترین تمامی الگوریتم‌های گوگل از ابتدا تا کنون این الگوریتم است. آیا می‌دانستید هر دقیقه 380 سایت جدید به دنیای وب اضافه می‌شود؟ این تعداد روزافزون نشان از ایجاد رقابت شدید میان وب سایت‌ها در رسیدن به رتبه‌های بالای گوگل را دارد.

فرض کنید گوگل بخواهد همه این سایت‌های جدید را رتبه بندی کند! مسلماً کار بسیار دشواری خواهد بود. اینجاست که الگوریتم سندباکس وارد عمل می‌شود. کاری که این الگوریتم انجام می‌دهد این است که مانند یک الک، سایت‌های جدید و با محتوای خوب را از بقیه جدا می‌کند.

این الگوریتم چیزی حدود 1 تا 4 ماه بعد از راه اندازی سایت جدید، آن را وارد چرخه سندباکس می‌کند تا از کیفیت محتوای شما اطمینان حاصل کند. در تمام این مدت کار زیادی از دستتان برنمی‌آید و در کلمات کلیدی مهم هم نمی‌توانید رتبه بگیرید.

تا زمان خروج از سندباکس زمان دارید روی محتوای خود حسابی وقت بگذارید و خود را برای رقابت تنگاتنگ در گوگل آماده کنید.

  1. تپه (Hilltop)

این الگوریتم اولین بار در سال 2003 توسط کریشنا بهارات در دانشگاه تورنتو معرفی شد. شاید بتوان گفت این الگوریتم بعد از این همه مدت، هنوز هم یکی از الگوریتم‌های مهم و تاثیرگذار بر رتبه بندی سایت‌ها است.

این الگوریتم با بررسی کیفیت محتوای وب سایت‌ها و صحت و سقم لینک‌های موجود در آن، معتبر یا غیرمعتبر بودن آنها را مشخص کرده و رتبه بندیشان می‌کند.

بهترین راه رسیدن به رتبه‌های بالا از دید الگوریتم تپه، تولید محتوای منحصربه‌فرد و باکیفیت است. خودتان بهتر می‌دانید که برای رشد سئو باید بک لینک طبیعی از سایت‌های دیگر گرفت و از تکنیک‌های سئو کلاه سیاه اجتناب کرد. بنابراین وب مسترها بهتر است برای بهبود رتبه سایت خود در گوگل بر کیفیت محتوا متمرکز شوند.

  1. کافئین (Caffeine)

از دیگر تمامی الگوریتم‌های گوگل از ابتدا تا کنون به الگوریتم کافئین اشاره می‌کنیم. درست مثل کافئین که خاصیت انرژی بخشی دارد، الگوریتم کافئین هم سرعت ایندکس شدن وب سایت‌ها را در گوگل بهبود می‌دهد.

در قدیم ایندکس صفحات وب سایت‌ها به کندی صورت می‌گرفت و گاهاً محتوایی در دسترس کاربران قرار می‌گرفت که به‌روز و باکیفیت نبود. به همین منظور سیستم جدید ایندکس گوگل با نام Google Caffeine در سال 2010 شروع به کار کرد.

این الگوریتم به عنوان یک الگوریتم جدید، کرالرهای گوگل را قادر می‌سازد با سرعت و دقت بیشتر صفحات را ایندکس و محتوای آنها را بررسی کنند. بسیاری از متخصصین سئو عقیده دارند این الگوریتم تاثیر فوق‌العاده‌ای بر بهبود رتبه سئو سایت‌ها دارد.

  1. فلوریدا (Florida)

 ششمین معرفی از الگوریتم‌های گوگل فلوریداست. اولین به‌روزرسانی الگوریتم فلوریدا در سال 2003 معرفی شد و هدف آن مبارزه با اسپم‌هایی بود که در آن زمان داشت به تعدادشان اضافه می‌شد. در واقع خیلی از وب مسترها از نبود قانون در این مورد سوء استفاده می‌کردند و با اسپم کردن سعی در رسیدن به رتبه‌های بهتر داشتند.

این الگوریتم رابطه مستقیمی با محتوا دارد و تمرکز آن بر کلمات کلیدی، لینک‌های داخلی و خارجی است.

مدت کوتاهی پس از ظهور الگوریتم فلوریدا، فعالان حوزه دیجیتال شاهد تغییرات زیادی در سئو سایت‌هایشان بودند. پس از به‌روزرسانی مهم این الگوریتم در سال 2019 تغییرات بسیار مهمی در رتبه بندی کلمات کلیدی این سایت‌ها پدید آمد.

این الگوریتم با معیار قرار دادن هدف نهایی کاربر، محتوای وب سایت‌ها را تحلیل می‌کند و اگر این محتواها مطابق استاندارد مشخص شده نباشد، مشمول جریمه می‌شود.

  1. پاندا (Panda)

قطعا یکی از تاثیرگذارترین تمامی الگوریتم‌های گوگل از ابتدا تا کنون پانداست. کیفیت کم محتوای وب سایت‌ها و رشد قارچ‌گونه محتوای نامطلوب، صدای کاربران را درآورده بود. پس از ظهور الگوریتم کافئین خیلی از سایت‌ها به یک باره به رتبه‌های بالا صعود کردند و محتوای نه چندان باکیفیت در گوگل ایندکس شد. اینجا بود که الگوریتم پاندا به نجات آمد.

این الگوریتم نخستین بار در فوریه سال 2011 معرفی شد. الگوریتم پاندا در حقیقت برای مقابله با نشر محتوای نامطلوب در SERP توسعه یافت. خواسته همیشگی گوگل این بوده که اطلاعاتی به مخاطبینش بدهد که به رفع نیاز آنها منجر شود.

الگوریتم پاندا نتایج را بر اساس کیفیت محتوای آنها طبقه بندی می‌کند و معمولاً این کیفیت با معیارهای انسانی تعیین می‌شود. سایت‌هایی که توسط این الگوریتم جریمه می‌شوند، می‌توانند با درج محتوای باکیفیت، جایگاه خود را باز پس گیرند.

الگوریتم تازگی محتوا
  1. تازگی محتوا (Content Freshness)

فرض کنید می‌خواهید یک قطعه الکترونیکی مثلاً یک کارت گرافیک بخرید. مسلماً قیمت این قطعه برایتان خیلی مهم است! پس پیش از خرید، مشخصات و قیمت آن را در اینترنت جستجو می‌کنید. در نهایت به یک سری سایت می‌رسید که:

  • آخرین قیمت به‌روز کارت گرافیک را نشان می‌دهد.
  • قیمت چند هفته پیش آن را نشان می‌دهد.
  • آخرین به‌روزرسانی آن مال چند ماه پیش است.

شما باشید به سراغ کدام سایت می‌روید؟ قطعاً آن سایتی که محتوایش به‌روزتر است. پس می‌توان چنین گفت که معیار گوگل در الگوریتم تازگی محتوا، به‌روز بودن محتوا و تاریخ انتشار آن است.

اما چرا گوگل به سراغ این الگوریتم رفت؟ چون کاربران همواره به دنبال جدیدترین اطلاعات هستند.

این امر در برخی حوزه‌ها به خصوص فناوری پررنگ‌تر می‌شود و سایت‌ها باید دائم محتوای خود را به‌روز نگه دارند.

گوگل علاقه زیادی به محتوای جدید دارد و این الگوریتم را هم ایجاد کرد تا رضایت کاربرانش را جلب کند!

  1. ونیز (Venice)

الگوریتم ونیز در حقیقت از الگوریتم‌های گوگل برای بهبود سئو محلی بود. پیش از این الگوریتم، کاربران از Google Places برای یافتن بهترین محتوای محلی استفاده می‌کردند. مثلاً اگر کاربری به دنبال نزدیک‌ترین رستوران ایتالیایی در محدوده خود بود، امکان داشت به نتیجه درستی نرسد. اگر چه با راه اندازی گوگل مپ جستجوها بهینه‌تر شد، اما هنوز هم کافی نبود!

اساس کار الگوریتم ونیز بر موقعیت جغرافیایی است. به طوری که اطلاعات مکانی و IP کاربر ذخیره می‌شود و نزدیک‌ترین لوکیشن‌های مورد جستجوی او را نشان می‌دهد. این الگوریتم توانست به کسب و کارهای کوچکتر شانس بیشتری برای دیده شدن بدهد. چون با یک سری کلمه کلیدی خوب در یک لوکیشن خاص دیده می‌شدند.

الگوریتم ونیز آن قدر موفق بود که در سرچ سایت‌های دیگر از جمله یوتیوب همه استفاده شد و نتایج فوق‌العاده‌ای داشت!

  1. دزد دریایی (Pirate)

در ایران ما اعتقادی به قانون کپی رایت نداریم! اما در سایر کشورها حمایت از حقوق ناشر کاملاً سندیت دارد. گوگل هم مدتهاست که با این قانون و کپی کاران محتوای سایت دیگران مشکل دارد. در نتیجه برای مقابله با این سایت‌ها که دزد دریایی نامیده می‌شدند (دزدان محتوا!)، گوگل DMCA یا الگوریتم دزد دریایی را توسعه داد. این الگوریتم که در حقیقت یک به‌روزرسانی الگوریتم است در سال 2012 منتشر شد.

کاری که این الگوریتم با سایت‌های ناقض کپی رایت می‌کند، جریمه کردن است و این جریمه خود را به شکل افت رتبه سئو نشان می‌دهد.

مثلاً وقتی شما اصل یک مقاله را در سایت خود منتشر می‌کنید، گوگل شما را صاحب اصلی آن محتوا می‌داند. در صورتی که یک سایت دیگر بدون اجازه و اشاره به شما از محتوایتان کپی کند، گوگل آن را از نتایج جستجو حذف خواهد کرد.

مهم‌ترین نتیجه این الگوریتم، حمایت از امنیت مالی کاربرانی بود که در فضای اینترنت تولید محتوا می‌کنند. این الگوریتم می‌تواند سرقت محتوا از هر نوع را تشخیص دهد.

  1. EMD (Exact Match Domain)

الگوریتم دامنه دقیقاً یکسان یا EMD در سال 2012 عرضه شد و دقیقاً همان کاری را می‌کرد که نامش می‌گفت. این الگوریتم با این هدف معرفی شد تا با وب سایت‌های اسپم‌کننده (سئو کلاه سیاه) و ناشر محتوای بی‌ارزش مقابله کند.

هدف این الگوریتم گرفتن جلوی سایت‌هایی بود که افزون بر استفاده از EMD، محتوای بی‌کیفیت هم منتشر می‌کردند. بنابراین تمامی دامنه‌های مشابه بررسی شدند و وب سایت‌هایی که در دامنه‌شان کلمات کلیدی وجود داشت، رتبه‌ای نمی‌گرفتند. پس از انتشار این الگوریتم از سری الگوریتم‌های گوگل، صفحه جستجو تا حد زیادی از سایت‌های خاطی پاک شد.

الگوریتم پنگوئن گوگل
  1. پنگوئن (Penguin)

یکی دیگر از تمامی الگوریتم‌های گوگل از ابتدا تا کنون که با آمدنش دنیای وب را زیر و رو کرد پنگویئن بود. هدف الگوریتم پنگوئن نظارت بر کیفیت بک لینک سایت‌ها است. اما چرا گوگل افزون بر محتوا، به کیفیت بک لینک‌ها هم اهمیت می‌دهد؟

تا پیش از الگوریتم پنگوئن، تنها با تولید محتوای خوب و چند کلمه کلیدی اصلی می‌شد رتبه خوبی در سئو گرفت. گوگل برای فیلتر کردن دقیق‌تر این محتوا، بک لینک را به عنوان یک فاکتور سنجش دیگر معرفی کرد.

تنها در صورتی که محتوای یک سایت باارزش باشد سایت‌های دیگر به آن لینک می‌دهند! در غیر این صورت آن را به حال خود رها می‌کنند. هر بک لینک در حکم یک مهر تایید برای مقصد است؛ پس هر چه این تاییدیه‌ها بیشتر باشد، ارزش آن سایت هم برای گوگل بیشتر خواهد بود.

این الگوریتم علاوه بر بررسی بک لینک‌ها، حواسش به گرفتن بک لینک از سایت‌های اسپم نیز هست. اگر سایتی از روش‌های کلاه سیاه به دنبال بک لینک باشد، الگوریتم پنگوئن می‌فهمد و آن را جریمه می‌کند.

  1. پیج لی اوت (Page Layout)

نحوه چینش عناصر در صفحات سایت بسیار مهم است و باید توجه ویژه‌ای به آن شود. اما می‌خواهم الان چیزی را به یادتان بیاورم!

یادتان هست که تا همین چند سال پیش سایت‌هایی وجود داشت که سر تا پا تبلیغات بودند؟ وجود تبلیغات در حاشیه صفحات آن را شلوغ می‌کرد و ظاهر سایت را به کلی تغییر می‌داد. علاوه بر این کاربران مجبور بودند در میان این تبلیغات دنبال محتوای اصلی بگردند و تجربه کاربری تحت تاثیر قرار می‌گرفت.

چنین شد که گوگل به فکر چاره افتاد و الگوریتمی را معرفی کرد که پیج لی اوت (چینش صفحه) را بررسی کرده و سایت‌هایی با تبلیغات افراطی را جریمه کند. برای همین است که این روزها دیگر به ندرت سایتی را می‌بینیم که مملو از تبلیغ باشد. خدا را شکر!

  1. گورخر (Zebra)

از دیگر الگوریتم‌های گوگل که تاثیر مستقیم بر سایت‌های فروشگتهی داشت. الگوریتم گورخر با هدف تمرکز بر وب سایت‌های فروشگاهی وارد میدان شد. Google Zebra Algorithm به دقت سایت‌های فروشگاهی قلابی و کلاه‌برداری را شناسایی کرده و آنها را از صفحه جستجوی گوگل حذف می‌کند. این الگوریتم در سال 2013 توسط مت کاتس معرفی شد.

با افزایش محبوبیت خرید اینترنتی و ظهور وب سایت‌های فروشگاهی فراوان در بستر اینترنت، سایت‌های کلاه‌بردار با استفاده از سئو کلاه سیاه خود را به رتبه بالای گوگل رساندند و کاربران را فریب دادند. گوگل نیز این الگوریتم را روانه میدان جنگ کرد تا این سایت‌ها را حذف کند و به سایت‌های معتبر فرصت کسب درآمد بدهد.

تاثیر الگوریتم گورخر بر سئو وب ‌سایت‌های فروشگاهی بسیار زیاد است. این الگوریتم این وب سایت‌ها را از نظر فنی بررسی می‌کند و اگر متوجه فعالیت مجرمانه‌ای شود، آن سایت را جریمه می‌کند.

  1. مرغ مگس‌خوار (Hummingbird)

در سال 2013 الگوریتم مرغ مگس‌خوار برای بهبود وضعیت جستجوی گوگل و تکمیل الگوریتم‌های پاندا و پنگوئن معرفی شد. دلیل این نام‌گذاری سرعت و دقت این الگوریتم است. این الگوریتم با دقت و سرعت بسیار کلمات را بررسی کرده و مترادف‌های آنها را پیدا می‌کند. در نهایت نزدیک‌ترین نتابج جستجو را به شما نشان می‌دهد. صفحاتی هم که در آنها کلمات کلیدی بیش از حد استفاده شده، مشمول جریمه می‌شوند!

هدف این الگوریتم در حقیقت این بود که نتایج جستجوی دقیق‌تر و نزدیک‌تر به واقعیت به کاربرانش نشان دهد و توجه صاحبین وب سایت‌ها را به تولید محتوای باارزش جلب کند.

الگوریتم کبوتر از الگوریتم‌های گوگل
  1. کبوتر (Google Pigeon)

یکی از حیوانات جالب توجه در باغ وحش الگوریتم‌های گوگل، الگوریتم کبوتر است. این الگوریتم یکی از بزرگ‌ترین به‌روزرسانی‌های گوگل با هدف نمایش نتایج جستجوی محلی بوده و هدفش با تمامی الگوریتم‌های زمان خودش فرق داشت. این الگوریتم به جای تمرکز صرف بر وب سایت‌های بزرگ و نمایش آنها در صفحه اول گوگل، به سراغ کسب و کارهای محلی می‌رود و در فروش و برندینگ به آنها کمک می‌کند.

با اینکه این الگوریتم در سال 2014 معرفی شده، هنوز خیلی از وب مسترها با آن آشنا نیستند. با توجه به زیاد شدن رقبای آنلاین تقریباً در هر حوزه‌ای، اهمیت الگوریتم کبوتر دیگر بر کسی پوشیده نیست و به همه وب سایت‌ها کمک می‌کند دیده شوند و به فروش مطلوب برسند.

  1. موبایل گدون

این الگوریتم در 21 آپریل 2015 بر سر زبان‌ها افتاد. اواخر سال 2014 بود که گوگل تصمیم گرفت موبایل پسند بودن وب سایت‌ها را به عنوام عامل مهمی برای رتبه گرفتن آنها در نظر بگیرد؛ پس الگوریتم موبایل گدون را توسعه داد. این الگوریتم سرآغاز ارزش دادن به سایت‌های موبایل فرندلی بود.

این روزها دیگر وقتی چیزی را در گوگل با موبایلتان جستجو می‌کنید، ابتدا سایت‌های موبایل فرندلی را می‌بینید. چنین چیزی حاصل تلاش الگوریتم موبایل گدون است. این الگوریتم جستجوهای دسکتاپ و تبلت را تحت تاثیر قرار نمی‌دهد و صرفاً بر موبایل متمرکز است.

  1. رنک برین (Rank Brain)

گوگل در سال 2015 را رسماً به عنوان کمک دست الگوریتم مرغ مگس‌خوار معرفی کرد. این الگوریتم جدیدترین راه‌حل گوگل برای بررسی محتوا و نمایش بهترین نتایج در SERP است.

رنک برین بر مبنای هوش مصنوعی و با بهره‌گیری از الگوریتم‌های یادگیری ماشین طراحی شده است. با استفاده از این الگوریتم، نتیجه‌ای که در اختیار کاربر قرار می‌گیرد، بیشترین میزان شباهت به عبارت جستجو شده را دارد. این الگوریتم توانایی یادگیری و تشخیص الگوهای جدید را دارد و پیشرفته‌تر از مرغ مگس‌خوار عمل می‌کند.

گوگل رسماً اعلام کرده که الگوریتم رنک ‌برین به تقریباً 15% کل جست‌وجوهای آنلاین پاسخ می‌دهد و از سیگنال‌های بسیار مهم تعیین رتبه سایت‌ها در گوگل است.

  1. موش کور (Possum)

الگوریتم موش کور (Possum) از دیگر الگوریتم‌های گوگل است که همراه با الگوریتم کبوتر، بر سئو محلی تاثیر می‌گذارد. تا پیش از معرفی این الگوریتم، نتایج گوگل برای جستجوی شما آن جاهایی بود که به لحاظ مکانی به شما نزدیک بودند. مثلاً اگر رستوران ایتالیایی خارج از محدوده شهر یا دورتر بود، شانسی برای دیده شدن نداشت. کاری که این الگوریتم کرد، تغییر در نتایج SERP و رتبه سایت‌ها بود. در اصل این الگوریتم موش کور است که تصمیم می‌گیرد چه زمانی یک کسب و کار در نتایج جستجو بیاید یا چه زمانی اصلاً نشان داده نشود. پس این امکان وجود دارد که کسب و کارهای محلی همیشه در یک جستجوی مشابه نشان داده نشوند.

این الگوریتم را موش کور نام نهاده‌اند؛ چون باعث برداشت کورکورانه مدیران وب سایت‌ها از سئو محلی و همچنین نتایج جستجوی محلی شده است.

  1. فِرد (Fred)

این الگوریتم، از الگوریتم‌هایی است که به بررسی محتوای وب سایت‌ها می‌پردازد. در آن زمان گوگل قصد داشت محتواهای بی‌ارزشی که تنها هدفشان کسب درآمد بود را هدف بگیرد.

سایت‌های بسیاری که با هدف فروش بک لینک به وجود آمده بودند و محتوای تبلیغاتی بی‌ارزش و آزاردهنده تولید می‌کردند، رتبه خود را از دست داده و توسط الگوریتم فرد جریمه شدند.

الگوریتم فرد تنها محدود به پاندا نبوده و مجموعه گسترده‌تری از آپدیت‌ها را شامل می‌شود.

  1. مدیک (Medic)

الگوریتم مدیک یک الگوریتم جهانی است و روی کلیه وب سایت‌ها و به خصوص سایت‌های فعال در حوزه سلامت، زیبایی، هنر و موارد مشابه تاثیر می‌گذارد.

در این آپدیت بزرگ، هسته برخی از الگوریتم‌های مهم گوگل دچار تحولات اساسی شد. Google’s Medic Update اهرم فشار قدرتمندی برای گوگل جستجو بود تا به شناسایی تخصص آنلاین کمک کند. طریق فاکتورهای اصلی رتبه بندی الگوریتم می‌توان اطمینان حاصل کرد که محتوای باکیفیت، معتبر و تخصصی در نتایج جستجو ظاهر می‌شود.

  1. برت (BERT)

این الگوریتم در اواخر سال 2019 معرفی شد. BERT در واقع مخفف عبارت Bidirectional Encoder Representations from Transformers است؛ به معنای کدگذاری دوطرفه برای مبدل‌ها! چیزی نفهمیدید؟ نگران نباشید.

در واقع الگوریتم برت، یک الگوریتم هوش مصنوعی است که به درک بهتر زبان انسان کمک می‌کند. هدف گوگل این بوده که خزنده‌هایش بهتر بتوانند عبارات جستجو شده توسط کاربران را بشناسند. نتیجه آن هم نمایش نتایج جستجوی دقیق‌تر به مخاطبین است.

این الگوری-تم با سروصدای زیادی به دنیای وب وارد شد و خیلی از متخصصین سئو را ترساند! اما کمی بعد معلوم شد که تنها 10% نتایج از این الگوریتم تاثیر می‌گیرند. البته 10 درصد از نتایج جستجو چیزی معادل چند صد میلیون است و تاثیر برت خیلی هم کم نبوده است.

موبایل فرست ایندکس از الگوریتم‌های گوگل
  1. موبایل فرست ایندکس (Mobile First Index)

کافی است نگاهی به اطراف خود بیندازید! می‌بینید که مدتهاست کاربران مثل قبل برای جستجو به سراغ کامپیوترها نمی‌روند. بلکه همه چیز را با گوشی تلفن همراه خود جستجو می‌‌کنند. گوگل هم این تغییر رفتار کاربران را دید و اقدام به توسعه الگوریتمی کرد که تمرکز آن بر روی کاربران موبایلی و میزان رضایت‌مندی آنها بود. در حقیقت گوگل در پاسخ به تغییر رفتار کاربران و مهاجرتشان به موبایل، الگوریتم Mobile First Index را عرضه کرد.

اما دلیل این همه اهمیت گوگل برای کاربران موبایلی چیست؟

نزدیک به 60% جستجوها در گوگل با موبایل انجام می‌شود که واقعاً رقم قابل توجهی است. بر اساس این الگوریتم وقتی کاربری با گوشی موبایل خود در اینترنت جستجویی انجام دهد، تنها سایت‌هایی به او نشان داده شود که برای نسخه موبایل بهینه شده‌اند.

  1. E-A-T

الگوریتم‌های جدید گوگل از شما می‌خواهند جهت برندسازی اقدام به ایجاد تخصص، اعتبار و اعتماد کنید؛ یعنی Expertise ، Authoritativeness و Trustworthiness داشته باشید یا همان E-A-T.

گوگل از این الگوریتم برای تعیین میزان ارزش یک محتوا بهره می‌گیرد. الگوریتم E-A-T یکی از راهکارهای گوگل برای تعیین ارزشمند بودن محتوا برای کاربران است. بر اساس همین ارزش، این محتوا رتبه می‌گیرد.

تاکید این الگوریتم بر کیفیت محتوا به گونه‌ای است که از شما می‌خواهد محتوایتان:

  • برای کاربران مفید باشد.
  • توسط متخصص نوشته شود.
  • مرتباً به‌روز شود.
  • در یک سایت معتبر منتشر شود.
  1. MUM

MUM مخفف Multitask Unified Model به معنای مدل یکپارچه چند وظیفه‌ای است و با تکیه بر هوش مصنوعی، به کاربران کمک می‌کند پاسخ سوالات خود را در کم‌ترین زمان به دقیق‌ترین حالت پیدا کنند.

کاری که MUM می‌کند این است که اطلاعات را در رسانه‌های مختلف پردازش می‌کند. یعنی علاوه بر متن، تصاویر، ویدیوها و دیگر منابع اطلاعاتی را بررسی کرده و به دنبال پسند مخاطب می‌گردد. نتایج جستجوی این الگوریتم عموماً بسیار دقیق هستند و شما را به نزدیک‌ترین جستجوی خود می‌رسانند.

  1. محتوای مفید (Helpful Content)

اخیراً و در پی رقابت شدید برای رسیدن به صفحه اول گوگل، بسیاری از محتواها صرفاً با هدف موتورهای جستجو نوشته شده‌اند. در واقع هیچ توجهی به کاربر نشده؛ هدف تنها رسیدن به رتبه‌های بالاتر است. گوگل با آپدیت جدید خود این محتواها را هدف قرار داده است.

این الگوریتم به فکر بهبود تجربه کاربری و مفید بودن پیشنهادهای ارائه ‌شده به کاربران افتاده است. به این ترتیب تولیدکنندگان محتوایی که اهمیت بیشتری برای محتوای خود قائل هستند، تشویق می‌شوند و به رتبه‌های بالاتر می‌آیند.

الگوریتم Helpful Content در پایان سپتامبر ۲۰۲۲ به طور کامل به مرحله اجرا درآمد.

تاثیر الگوریتم گوگل بر روی سئو

تاثیر الگوریتم گوگل بر روی سئو

تا به اینجای مطلب تمامی الگوریتم‌های مهم گوگل را بررسی کردیم و به ویژگی‌های هر یک پرداختیم. اما تمامی این الگوریتم‌ها و آپدیت‌هایشان در اصل به وجود آمده‌اند تا نتایج جستجوی گوگل را بهینه کنند. کاری که این الگوریتم‌ها پشت صحنه جستجو انجام می‌دهند، فیلتر کردن صفحات وب و بررسی کیفیت و ارتباط آنها با عبارت سرچ شده است.

این الگوریتم‌ها مرتب در حال تغییر و تحول هستند و همگام با تغییرات انسان‌ها و نیاز آنها به جلو حرکت می‌کنند. بسیاری از متخصصین سئو معتقدند گوگل و الگوریتم‌هایش از معیارهای بسیاری مثل کلمات کلیدی، اعتبار و قدمت دامنه، سهولت استفاده از آن وب سایت و موارد مشابه برای رتبه دهی به هر سایت استفاده می‌کنند. پس در سئو سایت خود، تمامی جنبه‌های سئو اعم از داخلی، خارجی و فنی را در نظر بگیرید و استراتژی سئو خود را با آگاهی از الگوریتم‌های گوگل جلو ببرید.

امیدواریم با خواندن این مقاله به اطلاعات خوبی در مورد الگوریتم‌های گوگل رسیده باشید. چنانچه به خدمات سئو نیاز دارید یا می‌خواهید سفارش سئو سایت ثبت کنید می‌توانید با مشاوران ما در تکنویک در تماس باشید. ما شما را راهنمایی می‌کنیم و در کنارتان هستیم.

 

منابع:

دانش تیم تکنویک

مقالات و ‌بلاگ‌های آموزشی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *