سئو کلاه سیاه چیست؟

زمان مطالعه: 10 دقیقه یک سایت فروشگاهی دارید و اول راهید؟ یا نه، مدتی است کارتان را شروع کرده‌اید اما فروشتان خوب نیست و می‌خواهید به رتبه‌های بالای گوگل بیایید؟ خوب، ممکن است از یک نفر بپرسید و او شما را به خرید بک لینک و چنین مواردی تشویق کند. حرفش هم این است: «خیلی سریع رتبه سایت شما

سئو کلاه سیاه چیست؟
زمان مطالعه: 10 دقیقه

یک سایت فروشگاهی دارید و اول راهید؟ یا نه، مدتی است کارتان را شروع کرده‌اید اما فروشتان خوب نیست و می‌خواهید به رتبه‌های بالای گوگل بیایید؟ خوب، ممکن است از یک نفر بپرسید و او شما را به خرید بک لینک و چنین مواردی تشویق کند. حرفش هم این است: «خیلی سریع رتبه سایت شما بالا می‌آید!». وسوسه شدید؟ خوب! وقتش است فکر کنید!

می‌دانید که عجله کار شیطان است؟ پس بدانید که در سئو سایت هم همین طور است! هیچ کار عجله‌ای معمولاً عاقبت خوبی ندارد و رتبه گرفتن در گوگل هم یکی از این چیزهاست. به تکنیک‌های این چنینی سئو کلاه سیاه می‌گویند که قصد داریم در این مقاله به طور کامل توضیحش دهیم.

در مقاله‌های دیگر به طور کامل به شرح سئو چیست و همچنین سئو کلاه سفید چیست پرداخته‌ایم. پیشنهاد می‌کنیم حتما این دو مقاله را نیز مطالعه فرمایید. پس همراه تکنویک باشید.

انواع تکنیک‌های سئو کلاه سیاه

اول از همه بیایید یک تعریف مختصر و مفید از سئو کلاه سیاه بدهیم: هر کاری که شما برای رسیدن به صفحه اول جستجوی گوگل انجام دهید و با قوانین گوگل در تضاد باشد، سئو کلاه سیاه است. استفاده از این روش‌ها نتیجه سریعی برای شما دارد اما! به محض اینکه گوگل متوجه شود، یک جریمه درست و حسابی در انتظارتان است. اگر قصد دارید با سرعت بیشتری در موتورهای جستجو دیده شوید و گرفتار جریمه‌های گوگل نشوید پیشنهاد می‌کنیم با دانش کافی از سئو کلاه خاکستری استفاده کنید.

حالا بیایید برخی از تکنیک‌های سئو کلاه سیاه را با هم بررسی کنیم:

  1. تولید محتوای اتوماتیک (Content Automation)

محتوای اتوماتیک همان طور که نامش می‌گوید، محتوایی است که هیچ نویسنده‌ای در تولید آن نقش نداشته و برنامه نویسی شده است. این نوع محتوا چندان جذابیتی برای مخاطب ندارد و در ابتدا تنها برای آن سایت رتبه خوب در گوگل به ارمغان می‌آورد.

بگذارید بگویم نظر گوگل در مورد این محتوا چیست! گوگل هیچ ارزشی به محتوای اتوماتیک نمی‌دهد و از دید آن اسپم است. اگر گوگل بفهمد در سایت شما چنین محتوایی منتشر شده، شما را از نتایج جستجو حذف می‌کند و حتی شاید جریمه‌های سنگین‌تری برایتان در نظر بگیرد. حالا سوالی که داریم این است: محتوای اتوماتیک دقیقاً چیست؟

  • مطالبی که کپی برداری دقیق از سایت‌های دیگر هستند و کلمات مترادف یا جابه‌جا شده‌اند. گوگل با استفاده از الگوریتم مگس‌خوار خیلی سریع این محتوا را تشخیص داده و یک جریمه خوب حواله آن سایت می‌کند!
  • محتوایی که به مدد روش‌هایی چون زنجیره مارکوف تولید شده است. اگر از الگوریتم مارکوف برای تولید محتوا بهره بگیرید، گوگل خوشش نخواهد آمد و شما را جریمه می‌کند.
  • محتوایی که انسان آن را ننوشته و به صورت خودکار و بدون هیچ گونه ویرایشی انتشار داده شده است. اگر از یک ابزار تولید متن برای نوشتن محتوا استفاده کنید، بی‌شک جریمه می‌شوید. مثلاً ترجمه صفحات انگلیسی با استفاده از ابزارهای آنلاین ترجمه محتوا، قطعاً مشمول جریمه است.
  • محتوای بی‌معنا و مفهوم برای مخاطب!چیزی که فقط مملو از کلمات کلیدی جذاب است ولی در اصل معنایی را نمی‌رساند.
  • مطالبی که از ترکیب محتوای صفحات مختلف و بدون افزودن هیچ چیز دیگر پدید آمده است. اگر می‌خواهید از محتوای وب سایت‌های دیگر استفاده کنید، حداقل به آنها ارجاع دهید! گوگل مشکلی با این قضیه ندارد. اما بدون ذکر منبع هرگز! دوست دارید جریمه شوید؟
  • متونی که توسط RSS ها، یا ATOM و نتایج جستجو تولید شده‌اند. خیلی از مدیران سایت در ایران عاشق این روش هستند. آنها با استفاده از ربات‌های برنامه نویس در بازه‌های زمانی مشخص، به صورت اتوماتیک محتوا را به سایت مقصد کپی می‌کنند. کار بدی است، نه؟

اگر تاکنون به هر یک از این روش‌ها محتوا تولید می‌کردید دست نگه دارید! بیشتر از این به سایت‌تان آسیب نزنید. هیچ کدام از این روش‌ها در درازمدت جواب نمی‌دهند و فقط زیان به بار می‌آورند.

سرقت محتوا

  1. سرقت محتوا (Content theft)

این کار دقیقاً همان کپی برداری از سایت‌های مشابه است! یعنی بدون هیچ زحمتی مطالب سایت‌های دیگر را بردارید و در سایت خود بگذارید. شاید گوگل تا چند سال قبل درک چندان خوبی از محتوای کپی شده نداشت اما اکنون دیگر الگوریتم‌های آن زرنگ شده‌اند!

این روزها در غالب موارد انتشار محتوای کپی شده بر روی سایت‌تان چیزی جز جریمه برایتان ندارد. می‌گوییم غالب موارد چون گاهی اوقات روی یک کلمه کلیدی خاص آنقدر محتوا کم است که گوگل از تشخیص کپی یا کپی نبودن آن درمی‌ماند.

مثلاً ممکن است در مورد کلمه کلیدی «مشخصات لوله بخاری خرطومی غیرفلزی» تنها یک یا دو مقاله در کل وب موجود باشد.

کپی و سرقت محتوا از هر نوع بدون ذکر منبع به طور کلی غیرقانونی است و به جریمه و خروج سایت شما از گوگل منجر می‌شود.

  1. بهینه سازی بیش از حد (over optimization)

اگر در سئو کردن سایت بیش از اندازه وسواس به خرج دهید، نتیجه‌اش بهینه سازی بیش از حد است! یعنی به یک تکنیک مشخص چنگ می‌زنیم و به حدی در آن زیاده‌روی می‌کنیم که تاثیر معکوس می‌دهد.

یکی از تکنیک‌های بهینه سازی بیش از حد، استفاده بیش از اندازه از کلمات کلیدی (Keyword Stuffing) است. یعنی به بهانه دیده شدن آنقدر از یک کلمه کلیدی استفاده کنید که متن تولیدی غیرطبیعی و ساختگی به نظر بیاید. که البته واقعاً همینطور است!

در قدیم و با در نظر گرفتن اینکه الگوریتم‌های گوگل چندان هوشمند نبودند، سایت‌ها به همین روش رتبه می‌گرفتند؛ ولی چند سالی است که این دیگر گوگل فریب این کار را نمی‌خورد!

از روش‌های دیگر این تکنیک می‌توان به بهینه‌سازی بیش از حد متن جایگزین تصاویر، لینک‌سازی داخلی بر روی کلمات کلیدی کوتاه و موارد دیگر اشاره کرد.

  1. صفحات درگاهی (Doorway Pages)

یکی دیگر از تکنیک‌های سئو کلاه سیاه استفاده از صفحات درگاهی (Doorway Pages) است. این صفحه در حقیقت مانند یک سکوی پرتاب برای کلمه کلیدی مورد نظر شماست و ارزش محتوای چندانی ندارد. هدف از استفاده از این نوع صفحات فقط این است که کاربر به صفحاتی لینک شود که هیچ ربطی به موضوع مورد جستجوی او ندارد!

مثلاً جملاتی مثل زیر می‌نویسید و روی عبارت «صفحات درگاهی» لینک می‌گذارید:

اگر می‌خواهید بیشتر در مورد صفحات درگاهی بدانید کلیک کنید.

وقتی لینک را باز می‌کنید، می‌بینید که ربطی به صفحات درگاهی ندارد!

  1. مخفی سازی محتوا یا لینک (Hidden Text or Links)

این هم یکی از تکنیک‌های بسیار رایج در گذشته بود و اغلب توسط متخصصین حرفه‌ای سئو استفاده می‌شد. کاری که سئوکار انجام می‌دهد این است که با پنهان کردن قسمتی از متن یک صفحه و لینک‌های آن از دید، یک صفحه سئو شده را در موتورهای جستجو نشان می‌دهد. در این حالت ربات‌ها صفحاتی را می‌بینند که در ظاهر باکیفیت هستند اما وقتی باز می‌شوند، صرفاً کمی متن یا تبلیغات در آنها دیده می‌شود.

این روزها دیگر نمی‌شود از این روش سئو کلاه سیاه استفاده کرد. الگوریتم‌های گوگل، سختگیرتر از هر زمانی این روش را تشخیص می‌دهند و تلاش سئوکار سیاه را خنثی می‌کنند. فقط کافی است گوگل کمی استتار را در صفحه شما ببیند! دیگر کار تمام است. جریمه شده‌اید!

سئوی منفی برای رقیب

  1. سئوی منفی برای رقیب (Negative SEO)

همه ما در زمینه کاری خود رقیب داریم؛ یک عده رقابت سالم دارند و عده‌ای دیگر می‌خواهند زیرآبی بروند! پس تلاش می‌کنند به جای بهبود کار خود، رقیبانشان را هدف حمله قرار دهند. سئوی منفی هم همین است. یعنی بعضی سایت‌ها به جای تمرکز بر کیفیت سایت و محتوایشان، به تکنیک‌های کلاه سیاه متوسل می‌شوند تا شما را از چشم گوگل بیندازند! یعنی تمامی این تکنیک‌ها با هدف کاهش رتبه رقبا در گوگل انجام می‌شود. بیایید با یک مثال تاثیر سئوی منفی را بیشتر نشان دهیم:

فرض کنید شما با عبارت کلیدی «سئو سایت» در رتبه اول صفحه گوگل هستید. سایت رقیب شما که در رتبه‌های پایین‌تری قرار دارد، با خریدن بک لینک در همان کلمه کلیدی شما را به طعمه الگوریتم پنگوئن می‌کند و بوم! جایگاه خود را دست می‌دهید و حتی شاید دیگر توی گوگل هم نباشید.

شاید برای سایت شما لینک‌سازی مخرب کنند، یا سایت شما هک شود و محتوای صفحات تغییر کند. به هر نحو، سئوی منفی روشی واقعاً ناجوانمردانه است و رسیدن به رتبه خوب در گوگل به قیمت تخریب بقیه درست نیست.

ریدایرکت های یواشکی

  1. ریدایرکت‌های یواشکی (Sneaky Redirects)

ریدایرکت یعنی وقتی روی لینکی کلیک کنید، به جایی متفاوت از آن آدرس هدایت شوید. اما سئو کلاه سیاه از این روش به هدفی غیر از هدف اصلی آن استفاده می‌کند. با استفاده از سئو کلاه سیاه و ریدایرکت‌های مخفیانه، خزنده گوگل به یک صفحه می‌رود و کاربران به یک صفحه دیگر!

یکی دیگر از تکنیک‌های ریدایرکت یواشکی این است که یک صفحه معتبر با بک لینک‌های زیاد را به یک صفحه نامربوط دیگر لینک دهیم تا موقعیت آن را در گوگل بهبود دهیم.

استفاده از این روش هم اصلاً توصیه نمی‌شود چون طبق معمول، ناقص قوانین و الگوریتم‌های گوگل است.

  1. کلوکینگ (Cloaking)

کلوکینگ یا پنهان کردن متن یکی دیگر از تکنیک‌های فریب دهنده سئو کلاه سیاه است. در این روش مسئول تولید محتوا متنی می‌نویسد که کاربران نمی‌توانند آن را ببینند و فقط برای موتورهای جستجو قابل مشاهده است. همچنین می‌توانید بخشی از محتوا را به یک زبان دیگر ترجمه کنید و آن را مخفی کنید یا سایز محتوا را برای نمایش در دستگاه‌های مختلف تغییر بدهید.

کلوکینگ به هر شکل که انجام شود، یک تکنیک کلاه سیاه است و لو رفتن آن جریمه سنگینی برایتان دارد.

  1. عدم استفاده درست از لینک‌های اسکیما (Link Schemes)

اول بیایید یک تعریف دقیق از لینک اسکیما بدهیم. هر لینکی که به منظور دستکاری رتبه یک سایت در موتور جستجو و به قصد فریب آن به وجود آمده باشد، لینک اسکیما نام دارد. چنین اقداماتی مسلماً در راستای الگوریتم‌های گوگل نیست و روی آوردن به آنها نتیجه‌ای جز جریمه ندارد.

اقداماتی مثل تبادل بیش از اندازه لینک‌ها، خرید و فروش لینک برای انتقال رتبه سایت، استفاده از سیستم‌های خودکار برای لینک‌دهی به سایت شما مجموعه‌ای از اقدامات link schemes هستند.

  1. شبکه‌های پست مهمان (Guest Posting Networks)

از چندین سال پیش تاکنون پست مهمان (Guest Posting) تکنیک خوبی برای دارندگان وب سایت‌ها بوده تا بک لینک‌های سایت خود را افزایش دهند و به رتبه بهتری در SERP برسند.

پست مهمان به خودی خود تکنیک سئوی کلاه سیاه نیست. تا زمانی که محتوا باکیفیت و مرتبط باشد و ارزشی به مخاطبین خود بدهد، پست مهمان یک روش کاملاً قانونی برای گرفتن بک لینک و بهبود ترافیک طبیعی سایت است. اگر چه زمانی پست مهمان تبدیل به یک تکنیک سئو کلاه سیاه می‌شود که صرفاً به منظور گرفتن بک لینک و بدون افزودن هیچ ارزشی به مخاطبانش تولید شده باشد. پس اگر قصد دارید از پست مهمان برای بهبود استفاده کنید، به این موضوع دقت کنید.

  1. چرخش مقاله (Article Spinning)

چرخش مقاله یا چرخش محتوا شباهت ریزی به سرقت ادبی دارد. در حقیقت چرخش مقاله وقتی است که شخصی مقاله را از جای دیگر کپی می‌کند اما با کلمات و عبارات مترادف و شبیه کاری می‌کند آن محتوا متفاوت به نظر بیاید. محتوانویسان می‌توانند به سادگی عبارات و جملات را تغییر دهند تا گوگل آن را به عنوان محتوای کپی نشناسد. با این حال اگر گوگل متوجه کارتان شود، جریمه شیرینی در انتظارتان است.

مزرعه لینک سازی

  1. مزرعه یا شبکه لینک‌سازی (Link Farms, Link Wheels or Link Networks)

یک مزرعه لینک، مجموعه‌ای از وب سایت‌ها است که تنها با هدف ایجاد لینک به وجود آمده‌اند. هر وب سایت ایجاد شده مملو از لینک‌هایی است که به سایت‌های خواهان رتبه برتر لینک می‌دهند. آنچه که برای موتور جستجو اهمیت دارد هم تعداد لینک‌هایی است که به یک وب سایت خاص اشاره می‌کنند. سئو کلاه سیاه هم با استفاده از مزارع لینک از این موضوع استفاده نادرست می‌کند.

کیفیت محتوای مزارع لینک اغلب پایین بوده و چیزی که در آن به وفور دیده می‌شود فقط لینک است! در این پیوندها هم معمولاً کلمات کلیدی درج شده که برای گرفتن رتبه در انکرتکست استفاده می‌شود.

شبکه‌های لینک‌سازی خیلی راحت توسط گوگل تشخیص داده شده و سئو کلاه سیاه تلقی می‌شوند. از استفاده از آنها اجتناب کنید.

  1. استفاده نادرست از ریچ اسنیپت (Rich Snippet Markup Spam)

داده‌های ساختاریافته (Structured data) یا Rich Snippet ها شما را قادر می‌سازند مشخص کنید محتوای صفحات سایت شما در موتور جستجوی گوگل چگونه دیده شود. با این روش خود را از سایر رقبا متمایز کنید و دیده شوید.

با این حال می‌توان به کمک سئو کلاه سیاه در این قسمت‌ها دستکاری‌هایی کرد تا موتورهای جستجو فریب بخورند. مثلاً در بخش امتیازدهی با تقلب برای خود نمره کامل ثبت کند (مثلاً سایت یک رستوران یا کافی شاپ). استفاده از این روش را هم اصلاً توصیه نمی‌کنیم چون گوگل خیلی زود مچ‌تان را می‌گیرد.

  1. جستجوی خودکار گوگل (Automated Queries to Google)

فرض کنید در گوگل عبارت «خرید کیف زنانه» را جستجو می‌کنید. مسلماً گوگل نتایج زیادی به شما نشان می‌دهد و در میان آنها پیشنهادات خود گوگل هم وجود دارد. حالا افرادی پیدا می‌شوند که از سوی یک تعداد ربات و در حجم بسیار زیاد، عبارت کلیدی «خرید کیف زنانه از …» (برند خودشان) را جستجو می‌کنند. اینقدر این کار انجام می‌شود که همین جستجو به پیشنهادات گوگل اضافه می‌شود. از آن به بعد هر جستجویی که با عنوان خرید کیف زنانه انجام شود، همان لینک در صدر لینک پیشنهادات گوگل قرار می‌گیرد. هوشمندانه است، نه؟ نه!

این دقیقاً یک تکنیک سئو کلاه سیاه است و انجام آن به منزله جریمه شدن شماست.

  1. لینک‌سازی در کامنت (Linking in the comment)

لینک‌سازی در کامنت‌ها یا انتشار اسپم هم در دسته روش‌های سئو کلاه سیاه قرار می‌گیرد. در این تکنیک، لینک وب سایت‌های مختلف را در بخش کامنت‌های یک بلاگ و زیر یک پست قرار می‌دهند. این روزها دیگر این کار کمتر انجام می‌شود چون الگوریتم‌های گوگل پیشرفت کرده‌اند و جلوی هر گونه لینک‌سازی به این نحو را می‌گیرند.

اغلب وب سایت‌های معتبر تنظیماتی اعمال می‌کنند که در صورت وجود لینک در کامنت، آن لینک پیشفرض nofollow شود. همچنین می‌توان از یک سری ابزار ضداسپم مثل reCAPTCHA استفاده کرد تا تولید هرزنامه کنترل شود.


برخورد گوگل با سئو کلاه سیاه

برخورد گوگل با سئو کلاه سیاه چیست؟

تا به اینجای مطلب در مورد سئو کلاه سیاه و تکنیک‌های آن صحبت کردیم. اما واقعاً اگر گوگل متوجه این تکنیک‌ها شود، چه بلایی به سر وب سایت شما می‌آورد؟

در راهنمای وب مستر گوگل درج شده که استفاده از هر گونه تکنیک سئو کلاه سیاه می‌تواند سایت شما را به طور کامل از Index (نمایه) خارج کند. در نهایت وب سایت شما به عنوان اسپم شناخته شده و دامنه آن هم از اعتبار ساقط می‌شود.

تاثیر سئو کلاه سیاه کاملاً موقتی است و به ندرت ماندگار خواهد بود. پس گول ترافیک افزایش یافته و رتبه بالا را نخورید. به محض به‌روزرسانی الگوریتم‌ها شاید گوگل در ابتدا وب سایت خطاکار را تشخیص ندهد. اما همین که اوضاع به روال برگشت، با کاهش شدید ترافیک آن سایت از خجالتش درمی‌آید!

مورد دیگری که در مورد سئو کلاه سیاه مطرح است، این است که به تجربه کاربر اهمیت چندانی نمی‌دهد و سایت را صرفاً برای موتورهای جستجو بهینه می‌کند. در نتیجه کاربر تجربه خوبی از استفاده از این سایت نخواهد داشت.

از کجا متوجه شویم سئوکار سئوی سیاه کار می‌کند؟

کسی که این مقاله را می‌خواند، قطعاً به دنبال خدمات سئو مطمئن و البته قانونی می‌گردد. تشخیص سئوکار متخلف کار خیلی سختی نیست. فقط باید یه چند نکته دقت کنید!

اگر شخصی که می‌خواهد برای شما خدمات سئو انجام دهد به شما وعده کوتاه‌مدت می‌دهد یا اصلاً مشخص می‌کند در چه بازه زمانی دقیقاً چه اتفاقی می‌افتد، سئوکار سیاه است! این وعده‌ها همه پوچ هستند و چیزی جز خسارت در طولانی‌مدت برای شما ندارند.

اگر دیدید فرد سئوکار هر یک از موارد بالا را انجام می‌هد، شک نکنید یک خلافکار است! هر چه سریع‌تر با او خداحافظی کنید.

همچنین اگر این به اصطلاح متخصص سئو اصرار به خرید لینک داشت، بدانید که یک جای کارش می‌لنگد. پس وقتش شده دو تا پای دیگر قرض کنید و فرار!

دیدن نتایج تقریباً آنی سئوی سیاه شیرین است؛ اما در طولانی‌مدت چیزی جز چشم‌های گریان برایتان نمی‌ماند! پس صبر داشته باشید.

جمع‌بندی

در این مقاله تلاش کردیم به بررسی کامل سئو کلاه سیاه و تکنیک‌های انجام آن بپردازیم. 15 مورد از این تکنیک‌ها را بررسی کردیم و به توصیف هر یک پرداختیم. در نهایت در مورد نحوه رفتار گوگل با سایت‌های خاطی حرف زدیم و گفتیم چگونه می‌تواند سئوکار سیاه را تشخیص داد. امیدواریم از مطالعه این مطلب لذت برده باشید.

ما در تکنویک در کنار شما هستیم تا در صورت نیاز به هر گونه خدمات سئو و تولید محتوا کمکتان کنیم. برای مشاهده پلن‌های سئو روی این لینک کلیک کنید. در صورت نیاز به هر گونه مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید با مشاوران ما تماس بگیرید.

منابع:

دانش و تحقیق تکنویک

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *