چگونه برای سایت‌تان تولید محتوا کنید!

زمان مطالعه: 9 دقیقه آیا صاحب یک کسب و کار هستید و می‌خواهید وب سایت فروشگاهی یا شرکتی خود را داشته باشید؟ پس حتماً می‌دانید که برای سئو سایت و دیده شدن در گوگل نیاز به محتوای خوب و منحصر‌به‌فرد دارید. سوال اصلی این است چگونه تولید محتوا برای سایت انجام بدهیم؟ تولید محتوای متنی خوب و باکیفیت کار

چگونه برای سایت‌تان تولید محتوا کنید!
زمان مطالعه: 9 دقیقه

آیا صاحب یک کسب و کار هستید و می‌خواهید وب سایت فروشگاهی یا شرکتی خود را داشته باشید؟ پس حتماً می‌دانید که برای سئو سایت و دیده شدن در گوگل نیاز به محتوای خوب و منحصر‌به‌فرد دارید. سوال اصلی این است چگونه تولید محتوا برای سایت انجام بدهیم؟

تولید محتوای متنی خوب و باکیفیت کار پرزحمتی است. چرا که سئو سایت شما کاملاً وابسته به محتوایی است که تولید می‌کنید. به همین دلیل است که بیشتر کسب و کارهای آنلاین به خصوص در ابتدای کار، ترجیح می‌دهند این وظیفه مهم را به متخصصین تولید محتوا و آژانس‌های دیجیتال مارکتینگ بسپارند. اگر چه گاهی اوقات پس از مدتی خودشان وارد عمل می‌شوند و این کار را به عهده می‌گیرند. در این مقاله می‌خواهیم به شما بگوییم چگونه برای وب سایت خود تولید محتوا کنید. همراه تکنویک باشید.

چه نوع محتوایی نیاز دارید؟

تکلیف مشخص شده و شما به محتوا نیاز دارید! اما چگونه محتوایی مورد نیازتان است؟ می‌خواهید برای لندینگ پیج‌های خود محتوا بنویسید یا مقاله می‌خواهید؟ شاید هم سایت‌تان فروشگاهی است و باید توضیحات کاملی در مورد هر محصول در سایت درج کنید؟ بیایید نگاهی به دسته بندی انواع محتوای متنی کنیم:

  1. صفحات اصلی و لندینگ (Landing Page)

از مهم‌ترین بخش‌های تولید محتوا برای سایت، صفحات لندینگ هستند. طراحی لندینگ پیج یا صفحه فرود کاری است که باید با دقت و حساسیت زیاد انجام شود. گاهی یک طراحی خوب می‌تواند محصولی ساده را به خوبی بفروشد یا برعکس، یک طراحی بد بهترین محصول را به خاک سیاه بکشاند! در هر صورت لندینگ پیج‌ها همواره با یک هدف طراحی می‌شوند: جذب توجه مخاطبین سایت.

درست مثل یک فروشگاه که ویترین آن مملو از اجناس مختلف است، صفحات فرود نیز حکم ویترین سایت‌های فروشگاهی را دارند. مثلاً اگر کسی در گوگل عبارت «کفش کتانی صورتی دخترانه» را جستجو کند و به صفحه‌ای از سایت شما هدایت شود، آن صفحه لندینگ پیج شما به حساب می‌آید.

به صفحه فرود، صفحه هدف هم گفته می‌شود و هر چه طراحی آن کاربرپسندتر باشد، شما را به هدفتان نزدیک‌تر می‌کند. افزون بر طراحی، محتوایی که در صفحات فرود منتشر می‌کنید باید به گونه‌ای نوشته شود که مخاطب بخواهد آن را تا انتها بخواند و از آن حس خوبی بگیرد. این مخاطب ما را دنبال نمی‌کند و هیچ دید خاصی نسبت به سایت ما ندارد. پس باید بتوانیم یک لندینگ پیج جذاب داشته باشیم تا مخاطب نیاز خود را در آن حس کند و تبدیل به مشتری شود.

صفحات فرود فرصت‌های فوق‌العاده‌ای برای سایت شما هستند. حواستان باشد!

  1. مقالات (Blog)

قسمت مقالات جزء مهمی از تولید محتوا برای سایت هستند. این روزها دیگر سایتی وجود ندارد که بخش بلاگ یا جدیدترین اخبار یا … نداشته باشد. البته در مورد سایت‌های خبری صحبت نمی‌کنیم. این سایت‌ها اساس کارشان انتشار مقالات و محتوای خبری است. بلکه به سایت‌های شرکتی یا فروشگاهی اشاره می‌کنیم که معمولاً ارائه دهنده خدمات و محصولات هستند. تفاوتی ندارد در چه حوزه‌ای فعالیت می‌کنید؛ برای دیده شدن و سئو سایت نیاز به انتشار مقاله در سایت خود دارید.

نوشتن منظم مقاله و انتشار آن نشان می‌دهد که وب سایت پویایی دارید که به سایت‌های دیگر لینک می‌دهد یا از آنها لینک می‌گیرد. چنین چیزی از دید موتورهای جستجو پنهان نمی‌ماند. هر چند در نوشتن مقاله اولین چیزی که باید در نظر بگیرید مخاطبین است؛ چرا که صرفاً محتوا را برای رضایت موتورهای جستجو نمی‌نویسید. برای جذابیت دادن به بخش مقالات دستتان خیلی باز است. خیلی از کاربرانی که به این بخش می‌آیند به دنبال پاسخی برای پرسش‌های خود هستند.

برای نوشتن مقاله باید به اصول زیادی توجه داشت و آنها را رعایت کرد. اصول نگارشی و گرامری در رأس همه چیزهایی است که در نوشتن مقاله باید رعایت شوند. همچنین مقاله باید مختصر و مفید نوشته شود و به پرسش مخاطبین خود پاسخ دهد. از پرگویی و حاشیه رفتن دوری کنید!

معمولاً مقالات چیزی بین 600 تا 2000 کلمه دارند. بیشتر از این مقدار حوصله مخاطب را سر می‌برد و برایش زمان نمی‌گذارد. کلمات کلیدی هم باید با دقت ویژه انتخاب شوند.

مقاله‌ای که خوب و هوشمندانه نوشته شده باشد، میان سایت‌ها یا سایر شبکه‌های اجتماعی به اشتراک گذاشته می‌شود. چنین چیزی به بهبود رتبه شما در موتور جستجوی گوگل منجر می‌شود. مقالات عناصر مهمی برای گرفتن رتبه و بهبود سئو سایت شما هستند. پس در نگارش آنها دقت کنید.

  1. محصولات (Product)

مهمترین قسمت تولید محتوا برای سایت‌های فروشگاهی، تولید محتوا برای محصولات است. با ظهور فروشگاه‌های اینترنتی و گسترش تجارت آنلاین، بخش توضیحات محصول اهمیت ویژه‌ای پیدا کرده است. مشتری اول از همه به سراغ توضیحات محصول می‌آید و اگر این توضیحات به قدر کافی متقاعد کننده نباشند، کار به خرید نمی‌رسد. شرح محصول یا نوشتن توضیحات محصول همان متنی است که محصول را به طور کامل شرح می‌دهد و به مشتری می‌گوید که این کالا چیست و چرا ارزش خرید دارد.

آمارها حاکی از این است که 50% مشتریان محصولات آنلاین، کالاهایی را برگردانده‌اند که با توصیفات خود تطبیقی نداشته‌اند. پس هدف از توضیحات محصول، ارائه اطلاعات مهمی درباره ویژگی‌ها و مزایای آن محصول به مشتریان است تا ترغیب به خرید شوند. این توضیحات باید کاملاً روشن و شفاف باشد.

شرح محصول با هدف فروش محصول نوشته می‌شود و باید بتواند صادقانه و قابل فهم جزئیات را نشان داده و اعتماد مخاطب را جلب کند. بهتر است توضیحات محصول را تا حد امکان ساده بنویسیم. متن ما نیز نباید خیلی کوتاه یا خیلی بلند باشد. معمولا 500 تا 700 کلمه برای توضیحات محصول کافی است.

با توصیف محصول باید مخاطب را قانع کنید محصولات شما همان چیزی است که آن‌ها می‌خواهند و به دنبالش هستند. برای این کار بهتر است خودتان را به جای مشتری بگذارید و به تمام سوالات احتمالی ذهن او پاسخ بدهید. در این صورت فروش محصول ساده‌تر خواهد شد.

این نکات تولید محتوا برای سایت را رعایت کنید!

در همان ابتدای این مقاله هم گفتیم که نوشتن محتوا کار ساده‌ای نیست. قبل از نوشتن بد نیست نکات زیر را بخوانید تا با دید بهتری کارتان را شروع کنید. برویم نگاهی به آنها بیندازیم.

ایده پردازی کنید
  • ایده پردازی کنید!

معلوم است که برای شروع کردن به ایده‌های خوب نیاز دارید! بررسی کنید در حوزه فعالیت شما چه موضوعاتی بیشتر مورد نیاز مخاطبین است. در همان حوزه بنویسید. اولین قدم برای شروع تولید محتوا برای سایت را محکم بردارید!

داشتن مقالات مرتبط و ترند روز هم می‌تواند بازدید خوبی بگیرد. البته مرتبط بودن را باید حتماً در نظر بگیرید و از انتشار هر گونه محتوای نامربوط به موضوع سایت‌تان خودداری کنید. برای پیدا کردن ایده‌های ناب به وب سایت‌های فارسی بسنده نکنید. در سایت‌های خارجی هم بگردید. بدون شک ایده‌های زیادی هست که از دید تولیدکنندگان محتوا پنهان مانده. شما آنها را پیدا کنید!

  • تحقیق کلمات کلیدی را جدی بگیرید.

بدون شک اصلی‌ترین قسمت تولید محتوا برای سایت انتخاب کلمه کلیدی است! بدون آن محتوای شما موفق نخواهد شد. بازار هدف خود را بشناسید و بدانید مخاطبان آن حوزه چه عبارات یا کلمات کلیدی را جستجو می‌کنند. ابزارهای متعددی برای یافتن و تحقیق کلمات کلیدی (Keyword Research) وجود دارد. به کمک آنها کلمات کلیدی را مشخص کنید و آنها را به نحو مناسب در محتوای خود بگنجانید.

کلمه کلیدی چیست؟

  • 10 رقیب اصلی را آنالیز کنید.

رقبای خود را بشناسید و ببینید چه محتوایی تولید کرده‌اند که آنها را به رتبه‌های بالا رسانده است. نحوه نگارش و موضوعات تمرکز آنها را بررسی کنید و ببینید تا چه حد مخاطب را هدف گرفته‌اند. معمولاً بررسی 10 رقیب برتر دید روشنی به شما می‌دهد و تا حد زیادی متوجه می‌شوید که چطور باید کار را پیش برد. با کمی دقت خیلی زود هم‌رده آنها می‌شوید یا حتی جلو هم خواهید زد!

انتخاب عنوان جذاب
  • انتخاب عنوان جذاب خیلی تاثیرگذار است.

اولین چیزی که به چشم کاربر می‌آید و توجهش را جلب می‌کند یک تیتر یا عنوان جذاب برای مقاله است. پس هنگام تولید محتوا برای سایت در انتخاب عنوان باید دقت کنید. سعی کنید به آن هیجان بدهید یا یک سوال جذاب و چالش برانگیز بپرسید. یک عنوان خوب مخاطب را مجاب می‌کند به خواندن مقاله ادامه بدهد.

  • تحقیق و کسب اطلاعات جامع از موضوع

راجع به هر چیزی که می‌خواهید مطلب بنویسید خوب تحقیق کنید و بدون اطلاعات کافی شروع به نوشتن نکنید. چند منبع موثق را چک کنید و از صحت اطلاعات مطمئن شوید. حواستان باشد اطلاعات نادرست یا قدیمی تحویل مخاطب ندهید! چنین چیزهایی تقریباً خطاهایی نابخشودنی هستند و یک امتیاز منفی برای سایت شما به حساب می‌آیند.

  • محتوا به درد بخور برای کاربر تولید کنید.

در تولید محتوا برای سایت وسواس کافی به خرج دهید. هدف ما جلب رضایت و اعتماد مخاطب است. خودتان را به جای مخاطب بگذارید و ببینید نیازش چیست. مخاطب محتوایی را که به نیازش پاسخ ندهد نمی‌خواند! بلکه به آن نگاهی می‌اندازد و سپس به سراغ یک سایت دیگر می‌رود! دوست دارید این اتفاق بیافتد؟ مسلماً نه. پس حواستان به محتوایی که تولید می‌کنید باشد.

استفاده از عکس، ویدیو، جدول و اینفوگرافیک
  • از عکس، ویدیو، جدول و اینفوگرافیک استفاده کنید.

خیلی از ما در کودکی دوست نداشتیم کتاب بدون عکس بخوانیم! مقالات موجود در سایت‌ها هم همین حس را به ما می‌دهند. بدون فایل‌های چندرسانه‌ای، مقاله شما هر چقدر هم که خوب باشد شانس دیده شدن زیادی ندارد. فیلم، تصاویر، اسلاید، نمودار، اینفوگرافیک و استوری‌های شبکه‌های اجتماعی روش‌های بسیار مؤثری برای برقراری ارتباط با مخاطبان هستند. (استفاده و تولید عکس، ویدئو، جدول و … نوعی تولید محتوا برای سایت به حساب می‌آید که از قدرت بالایی نیز برخوردار هستند.)

تحقیقات نشان داده که مغز انسان قادر است تصاویر و عناصر بصری را بسیار سریع‌تر از متن تحلیل کند. یک نمودار می‌تواند عملکرد بهتری در توضیح یک موضوع پیچیده نسبت به یک متن داشته باشد. تصاویر هم به درک متن کمک می‌کنند و خواندن آن را برای شما ساده‌تر می‌کنند. پیشنهاد ما این است که حداقل چند تصویر در هر مقاله داشته باشید.

  • اصول سئو را رعایت کنید.

درست است که در تولید محتوا برای سایت بیش از هر چیز مخاطب اولویت دارد، اما رعایت اصول سئو در نوشتن یک متن شانس آن را برای دیده شدن بیشتر می‌کند. با توجه به یک سری اصول کلی سئو در محتوای متنی، می‌توانید مطمئن باشید که این محتوا از دید الگوریتم‌های گوگل نیز قابل تایید است.

محتوای کپی شده واقعا آفت سایت‌های وب فارسی است. حواستان به این یک قلم باشد! الهام بگیرید اما کپی هرگز! همچنین سعی کنید از اصل موضوع خارج نشوید و به حاشیه نروید. برای انجام این کار می‌‌‌توانید به سراغ LSI Keywords (Latent Semantic Indexing) بروید. این کلمات در اصل به نوعی به کلمات کلیدی اصلی شما مرتبط هستند و به گوگل در ایندکس کردن سایت و مقالات شما کمک می‌کنند. یعنی گوگل را متوجه موضوع اصلی مقاله می‌کنند.

  • call to action را فراموش نکنید.

اگر قدری با بازاریابی دیجیتال آشنا باشید بی‌شک این اصطلاح را شنیده‌اید. CTA (Call to Action) یا دعوت به اقدام، دکمه یا متن ساده‌ای است که کاربر را دعوت به انجام کاری می‌کند. مثلاً ثبت یک نظر در سایت، تکمیل فرم تماس با ما، باز کردن لینک یک محصول یا … . استفاده از CTA محدود به سایت نیست و می‌توان از آن در اپلیکیشن‌های موبایل یا سایر موارد نیز استفاده کرد.

آپدیت محتوا
  • محتوا را به حال خودش رها نکنید!

هنگام تولید محتوا برای سایت آپدیت محتوا را فراموش نکنید! مقالات قدیمی دارید که خیلی وقت است فراموش شده‌اند؟ وقت آن رسیده که دستی به سر و رویشان بکشید.

کاری که در آپدیت کردن محتوا انجام می‌دهید، این است که به مقالات قدیمی محتوای جدید اضافه می‌کنید و اینگونه به گوگل نشان می‌دهید که سایت شما هنوز هم زنده و معتبر است و فعالیت دارد.

دلایل زیادی برای آپدیت محتوا وجود دارد که توصیف هر یک از حوصله این مقاله خارج است. با این حال به برخی از مهم‌ترین این دلایل اشاره می‌کنیم:

  • بهبود تجربه کاربری
  • بهبود کیفیت محتوا
  • افزایش بازدهی
  • جان بخشیدن به سایت

معمولاً توصیه می‌شود محتوا را پس از 20 روز یا اندکی بیشتر به‌روزرسانی کنید. پس از نوشتن هر مقاله زمانی را در تقویم خود برای آپدیت محتوا مشخص کنید.

اگر بودجه دارید حتما از متخصص برای تولید محتوا کمک بگیرید!

تمام توضیحاتی که تا اینجای مقاله دادیم، جهت آشنا کردن شما با روند تولید محتوا و همچنین اهمیت آن در سئو سایت بود. همچنین گفتیم تولید محتوا کار ساده‌ای نیست و اصول خاص خود را دارد. پس ارزش هزینه کردن هم دارد چرا که «محتوا پادشاه است». پیشنهاد ما به شما این است که اگر بودجه کافی در اختیار دارید یا در ابتدای کار وب سایت خود هستید، از یک متخصص تولید محتوا کمک بگیرید. کارشناسان تولید محتوا تیم تکنویک آماده ارائه خدمات مشاوره تولید محتوا سایت برای شما هستند. جهت کسب اطلاع از نرخ تولید محتوا تکنویک اینجا را کلیک کنید.

اگر هم خودتان می‌خواهید آستین بالا بزنید، به نکات گفته شده در این مقاله دقت کنید و مطابق آنها عمل کنید. دقت کافی به خرج دهید و محتوای خود را بر اساس اصول سئو بنویسید. محتوای بی‌ارزش و تکراری، یا چیزی که کپی بدون تغییر از سایر سایت‌ها باشد ارزشی ندارد و نه تنها به سئو سایت شما کمک نمی‌کند، ممکن است منجر به جریمه شدن از سمت گوگل شود.

نتیجه‌گیری

در این مقاله تلاش کردیم به تمامی جنبه‌های تولید محتوا برای سایت بپردازیم. ابتدا مشخص کردیم به چه نوع محتوای متنی در سایت نیاز است. سپس به چندین نکته مهم برای تولید محتوا اشاره کردیم و هر یک را تا حدی توضیح دادیم. در نهایت بررسی کردیم که بهتر است خودمان محتوا تولید کنیم یا از کمک متخصصین تولید محتوا بهره بگیریم. امیدواریم خواندن این مقاله دید شما را نسبت به روند تولید محتوای متنی روشن‌تر کرده باشد.

تیم تکنویک در کنار شماست تا انواع خدمات طراحی وب سایت، هاست و دامنه، تولید محتوا، سئو و برندینگ و سایر خدمات حوزه دیجیتال مارکتینگ را ارائه دهد. برای مشاوره رایگان و کسب اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید. منتظرتان هستیم!

2 Comments

  1. من با این روش کلی نتایج مثبتی گرفتم. مخصوصا گذاشتن نمودار و عکس یونیک رو جدی بگیرین

    1. ممنون از ثبت نظرتون. کاملا درسته. تاثیرگذاری عکس، نمودار و جدول یونیک و مرتبط با متن بسیار زیاده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *