بهترین ابزارهای تست سرعت سایت

زمان مطالعه: 8 دقیقه مخاطبی که به سراغ سایت شما می‌آید، هیچ فرقی با یک آدم گرسنه که در بدر دنبال غذا است ندارد! در واقع او اصلاً نمی‌تواند صبر کند و می‌خواهد بالافاصله شکمش را سیر کند.  پس حتی یک ثانیه هم مهم است! برایش مهم نیست که این غذا چقدر خوش آب و رنگ یا لذیذ است؛

بهترین ابزارهای تست سرعت سایت
زمان مطالعه: 8 دقیقه

مخاطبی که به سراغ سایت شما می‌آید، هیچ فرقی با یک آدم گرسنه که در بدر دنبال غذا است ندارد! در واقع او اصلاً نمی‌تواند صبر کند و می‌خواهد بالافاصله شکمش را سیر کند.  پس حتی یک ثانیه هم مهم است! برایش مهم نیست که این غذا چقدر خوش آب و رنگ یا لذیذ است؛ اگر آماده نباشد، به سراغ یک رستوران (وب سایت) دیگر می‌رود! فکر کنم با این مثال ساده فهمیده باشید که سرعت سایت چقدر مهم است. اما معیار تشخیص سرعت سایت چیست و چگونه باید بفهمیم سایت ما به قدر کافی سریع است؟ بهترین ابزارهای تست سرعت سایت کدامند؟

پاسخ این است: از راه درست و با ابزار مناسب.

در این مقاله به بررسی 13 ابزار تشخیص سرعت وب سایت‌ها می‌پردازیم. همراه تکنویک باشید.

13 ابزار تست سرعت وب سایت

Page speed insight
  1. Page speed insight

PageSpeed یکی از بهترین ابزارهای تست سرعت سایت است که خود گوگل در اختیار ما قرار داده تا برای سنجش سرعت سایت از آن استفاده کنیم. با تکیه بر این اصل که تمام هدف ما از سئو این است که رضایت گوگل را جلب کنیم، آمار حاصل از این ابزار قطعاً به الگوریتم‌های موتور جستجو هم نزدیک‌تر است.

در حقیقت PageSpeed Insights زیر مجموعه‌ای از ابزار Lighthouse یا فانوس دریایی گوگل است که به مانند یک فانوس، نقشه راه الگوریتم‌های گوگل را برای متخصصین سئو هموار می‌کند.

این ابزار کاملاً رایگان است و در هر زمانی می‌توانید سرعت وب سایت خود را با آن بسنجید. گزارشات دیگری نیز از جمله مشکلات موجود در سایت و پیشنهاداتی برای بهبود سرعت آن هم در این ابزار وجود دارد که مسلماً کمک زیادی به شما می‌کند.

یکی از مزایای PageSpeed Insights این است که نسبت به سایر ابزارهای سنجش سرعت، ظاهر ساده‌تری دارد و گوگل مالک آن است؛ همین باعث می‌شود اعتبار اطلاعات و معیارهای گزارش ‌شده آن بیشتر شود. علاوه بر این به دلیل استفاده از اطلاعات واقعی کاربران در مرورگر کروم، نتایج بررسی سایت با آن کامل‌تر و دقیق‌تر است.

در کنار مزایای فراوان یک سری ویژگی‌ها در PageSpeed Insights وجود ندارند. مواردی مثل توانایی تغییر سرور و مکان جغرافیایی سنجش سرعت، ذخیره تست‌های گذشته و گزارش کامل درخواست‌های سرور مواردی هستند که در این ابزار وجود ندارند.

Gtmetrix
  1. Gtmetrix

دومین معرفی از لیست بهترین ابزارهای تست سرعت سایت وب سایت جی تی متریکس نام دارد که بر مبنای PageSpeed و شاخص YSlow (استانداردهای یاهو) از A تا F به وب‌سایت شما نمره می‌دهد.

با ایجاد یک حساب کاربری رایگان، موقعیت وب سایت‌تان را از هفت جای مختلف در دنیا بررسی کنید. همچنین می‌توانید نوع مرورگر (مثلاً کروم یا فایرفاکس) و نحوه اتصال اینترنتی خود را انتخاب کنید. یک قابلیت جذاب دیگر این ابزار گرفتن ویدیو از لحظه بارگذاری سایت و همچنین نمایش تاثیر تبلیغات بر بارگذاری آن است.

برای دسترسی به هر یک از گزینه‌های نام برده در بالا، باید حتماً ثبت نام کنید و حساب کاربری داشته باشید.

سال پیش Gtmetrix اعلام کرده بود که قصد تحریم کاربران ایرانی را دارد! اما خوشبختانه به دلایل نامشخص این اتفاق هنوز نیوفتاده و کاربران ایرانی بدون فیلترشکن هم به این ابزار دسترسی دارند.

با این ابزار دقیقاً می‌توانید بفهمید که به لحاظ سرعت، سایت‌تان در کجا ضعف دارد؟

در سال‌های پیش Gtmetrix آمارهای جذابی در مورد وضعیت سرعت سایت به شما نشان می‌داد و به سایت‌تان را به لحاظ سرعت نمره می‌داد. اما مدتی بعد یک آپدیت عظیم و مملو از تغییرات روانه بازار کرد! همه اینها را گفتم تا بگویم خیلی از آموزش‌هایی که در وب برای Gtmetrix وجود دارد بر روی نسخه قدیمی آن انجام شده است. اما نگران نشوید!

می‌توانید با ثبت نام رایگان در این ابزار، با ورود به آن، در بخش Account، دو گزینه Enable Legacy Reports و Default to Legacy Reports را فعال کرده و نسخه قدیمی آن را برگردانید!

Pingdom
  1. Pingdom

ابزار Pingdom یکی دیگر از بهترین ابزارهای تست سرعت سایت است. این ابزار با آنالیز تک‌تک صفحات سایت مشخص می‌کند چه عواملی بر کند یا سریع بودن صفحات وب سایت اثر دارند. Pingdom ابزار ساده‌ای است و برای استفاده از آن نیاز نیست تخصص خاصی داشته باشید. تمرکز اصلی این ابزار بر عملکرد، سرعت بارگذاری، اندازه صفحه و درخواست‌های آن است. این گزارشات در قالب یک نمودار آبشاری به شما نشان داده می‌شود.

نکته مهم در مورد Pingdom این است که تنها برای بخشی از سئو تکنیکال، سرعت سایت را تحلیل می‌کند و اطلاعات بیشتری برای بهبود کیفیت سئو سایت به شما نمی‌دهد. اگر می‌خواهید به جزئیات بیشتری در مورد سرعت بارگذاری صفحاتتان دسترسی داشته باشید، می‌توانید از ابزارهای دیگری مثل Google Lighthouse که نتایج تخصصی‌تری دارند، استفاده کنید.

همچنین باید بدانید Pingdom رایگان نیست و برای استفاده از آن باید اشتراک تهیه کنید. در نهایت بدانید که این ابزار در افزایش سرعت سایت به شما کمک می‌کند و چندان برای آنالیز سئو سایت به کمکتان نمی‌آید.

WebPageTest
  1. WebPageTest

برویم سراغ معرفی بعدی برای بهترین ابزارهای تست سرعت سایت! سایت WebPageTest شبیه به ابزارهای Page Speed Insights و Gtmetrix است. اما برتری که نسبت به این ابزارها دارد این است که شما امکان انتخاب مکان‌های جغرافیایی و مرورهای بیشتر را هم دارید. این وب سایت از A تا F و بر اساس تست‌های مختلفی مثل TTFB، فشرده‌سازی، کش، استفاده درست از CDN و موارد این چنینی به شما امتیاز می‌دهد.

WebPageTest گزارشات خود را در هشت قسمت ارائه می‌کند: خلاصه‌ای از گزارش، بررسی جزئیات، مرور عملکرد، گزارش بارگذاری محتوا، اسکرین‌شات‌ها، همچنین تحلیل تصاویر و نقشه سرعت بارگذاری بخش‌های مختلف در یک صفحه. این نحوه گزارش‌دهی در میان ابزارهای تحلیل سرعت سایت منحصربه‌فرد است.

به این دلیل این را می‌گوییم که می‌توانید هر تست را با استفاده از دکمه RE-RUN THE TEST در صفحه خلاصه گزارش (Summary) تکرار کنید و نتیجه اولین بازدید و بازدیدهای تکراری را با هم مقایسه کنید. این قابلیت در تشخیص تأخیر اولیه DNS بسیار کاربردی است.

به طور کلی WebPageTest از قابلیت‌های پیشرفته‌ای بهره می‌برد که از میان آنها می‌توان به ضبط ویدیوی بارگذاری سایت (مانند Gtmetrix)، غیر فعال کردن جاوا اسکریپت، چشم‌پوشی از SSL و انتخاب انواع گوشی‌ها، موقعیت‌های جغرافیایی و مرورها برای تست سرعت اشاره کرد.

این ابزار هم مانند Pingdom رایگان نیست و برای استفاده از آن نیاز به تهیه اشتراک دارید.

UpTrends
  1. UpTrends

این ابزار در حقیقت یک وب سایت است که رابطه کاربری ساده‌ای هم دارد و می‌توانید با تنظیم گزینه‌هایی مثل محل سرور و نوع مرورگر، به تحلیل سرعت سایت بپردازید.

UpTrends را می‌توانید با ابزار گوگل اینسایتس جایگزین کنید؛ چون گزارشاتی که می‌دهد مشابه آن است و بررسی‌های آن هم بر اساس پارامترهای Pingdom و GTmetrix انجام می‌شود. استفاده از این وب سایت رایگان است و هزینه‌ای برای شما ندارد.

Sematext
  1. Sematext

مجموعه Sematext هنوز یک مجموعه نوپاست؛ اما یکی از بهترین ابزارهای تست سرعت سایت است که محبوبیت خوبی میان کاربران پیدا کرده است. Sematext یک ابزار ساده و قابل اطمینان است که با آن می‌توانید API و زمان آپلود را از جاهای مختلف جهان مورد نظارت قرار دهید. همچنین امکان بررسی عملکرد مرورگرها و دستگاه‌ها هم وجود دارد.

کار با این ابزار نسبتاً ساده است و می‌توانید خیلی سریع به گزارشات خود دسترسی داشته باشید. با این حال این ابزار هم رایگان نیست و پس از یک دوره آزمایشی 14 روزه، می‌توانید پلن مورد نیاز خود را در تهیه کنید. برای مشاهده پلن قیمت‌ها سری به این سایت بزنید.

dotcom-tools
  1. Dotcom-tools

شماره 7 از لیست بهترین ابزارهای تست سرعت سایت دات کام تولز است. با بهره گیری از این ابزار می‌توانید به سادگی سرعت سایت را از 25 لوکیشن و 7 مرورگر مختلف انجام دهید. پس از اتمام تست، زمان لود وب سایت رتبه بندی می‌شود و گزارش تست سرعت بازدیدکنندگان قبلی هم در اختیار شما قرار می‌گیرد تا مقایسه کنید.

برای استفاده از امکانات پیشرفته‌تر Dotcom-tools باید هزینه کنید. اما از آنجا که تفاوت زیادی با سایر ابزارها ندارد چندان پیشنهادش نمی‌کنیم!

Yellow lab tools
  1. Yellow lab tools

Yellow Lab Tools هم از ابزارهای خوب بررسی سرعت سایت است که می‌تواند در آینده جای خالی Gtmetrix را برایمان پر کند. شاید یکی از مهم‌ترین مزایای این ابزار این باشد که آمار نسبتاً کاملی در مورد مشکلات فنی سایت‌تان به شما می‌دهد و منشأ مشکل سرعت آن را مشخص می‌کند. همچنین اگر بر روی هر یک از این نکات مثبت یا منفی کلیک کنید، گزارش کاملی در یک صفحه با پاره‌ای توضیحات ارائه می‌کند که واقعاً کمک بزرگی برای شماست. استفاده از این ابزار برای شما رایگان است.

DevTools
  1. DevTools

دنبال یکی از را‌حت‌ترین ابزارهای تست سرعت سایت هستید؟ این ابزار واقعاً لقمه آماده است و استفاده از آن هیچ کاری ندارد! این قابلیت در مرورگر محبوب گوگل کروم تعبیه شده و با چند کلید میانبر قابل دسترس است:

در ویندوز: F12 یا Ctrl + Shift + I

در مک: Cmd + Opt + I

در تازه‌ترین بروزرسانی گوگل، قابلیت نمایش جزئیات بارگذاری سایت به نمودار آبشاری DevTools افزوده شده است. با این قابلیت به راحتی می‌توانید ببینید که بارگذاری چه چیزهایی وقت بیشتری می‌گیرد. شاید یک مزیت یا حتی یک ضعف این ابزار این باشد که سرعت سایت را با اینترنت خودتان بررسی می‌کند. یعنی اگر اینترنت شما سرعت خوبی داشته باشد، نمره خوبی می‌گیرید و اگر چنین نباشد، مردود می‌شوید!

برای استفاده کامل از تمام قابلیت‌های این ابزار تست سرعت باید کمی زبان انگلیسی بلد باشید. پس اگر زبان‌تان خوب است، این ابزار هم به دردتان خواهد خورد. دیگر نیازی نیست که بگویم این ابزار رایگان است و نیازی به پرداخت پول ندارید.

Google Lighthouse
  1. Lighthouse

ابزار Google Lighthouse یا فانوس دریایی گوگل، ابزاری است که با تست کردن قسمت‌های یک وب سایت دقیقاً به شما می‌گوید کدام بخش‌ها دچار مشکل هستند و کدام بخش‌ها می‌توانند بهتر باشند.

از دید گوگل سایت‌هایی بیشتر مورد توجه قرار می‌گیرند که کیفیت همه چیزشان خیلی خوب شود! (خیلی خوب؛ نه فقط خوب یا معمولی. حالا همه چیز چیست؟ سرعت، عملکرد سایت، امنیت، سئوی آن، تجربه خوب کاربری و خیلی چیزهای دیگر.

تمرکز فانوس دریایی گوگل در اصل بر 5 چیز است:

  • سئو (SEO)
  • عملکرد (Performance)
  • وب اپلیکیشن پیش‌رو (PWA)
  • بهترین اجرا (Best Practices)
  • دسترسی‌ پذیری (Accessibility)

استفاده از این افزونه گوگلی رایگان است و مشمول هزینه نمی‌شود.

YSlow
  1. YSlow

باز هم دنبال بهترین ابزارهای تست سرعت سایت هستید؟ یک سایت دیگر به شما معرفی  می‌کنیم. YSlow یک ابزار متن باز برای آنالیز صفحات وب سایت‌ها است که بر طبق استانداردهای یاهو، وضعیت هر وب سایت را ارزیابی می‌کند.

YSlow  بیست و سه قانون یا استاندارد دارد که تحلیل و ارزیابی وب سایت‌ها را بر اساس آن‌ها انجام می‌دهد. برای استفاده از این ابزار باید افزونه مرورگرش را نصب کنید که خوشبختانه برای همه مرورگرهای معروف آن را دارد.

این ابزار اطلاعاتی مشابه ابزار GTmetrix را در اختیارتان قرار می‌دهد و پیشنهاداتی هم برای بهبود سرعت سایت دارد تا بتوانید صفحات را بهینه‌تر کنید. این ابزار در سال 2022 منسوخ شده است.

Sitecheker
  1. Sitecheker

معرفی بعدی برای بهترین ابزارهای تست سرعت سایت چکر است. Sitechecker یک پلتفرم کاملاً ایده‌آل برای تجزیه و تحلیل وب سایت‌ها و بهینه سازی اصولی آنها است. با این ابزار می‌توان سرعت دامنه، بک لینک‌ها و سایر موارد دیگر را بررسی کرده و نظارت کامل بر روی سایت داشت.

توجه داشته باشید که استفاده از آن رایگان نیست. سایت چکر یک دوره آزمایشی رایگان 7 روزه ارائه می‌کند که به سادگی می‌توان دامنه را به طور کامل تجزیه و تحلیل کرد.

  1. Page load time

آخرین ابزار مورد بررسی ما از لیست بهترین ابزارهای تست سرعت سایت یک افزونه گوگل کروم است که سرعت وب سایت شما را بررسی می‌کند. با هر بار بررسی وب سایت با این افزونه، یک گزارش خلاصه متشکل از موقعیت مکانی و عوامل موثر بر سرعت سایت می‌بینیم. این افزونه فقط گزارش این موارد را به ما می‌دهد و راهکاری ارائه نمی‌کند. با این حال بد نیست در کنار سایر افزونه‌ها آن را هم داشته باشیم؛ هر چند کار افزون بر بقیه انجام نمی‌دهد.

جمع بندی

در این مقاله به بررسی چندین ابزارهای تست سرعت سایت پرداختیم. امیدواریم این مقاله به شما کمک شایانی در شناخت ابزارهای بررسی سرعت سایت کرده باشد. ممنون از اینکه تا انتهای این مطلب ما را همراهی کردید. خوشحال می‌شویم اگر نظری دارید حتماً برایمان کامنت کنید.

شرکت دیجیتال مارکتینگ تکنویک آماده ارائه انواع خدمات طراحی وب سایت، هاستینگ و دامین، سئوی سایت‌های فروشگاهی و شرکتی، تولید محتوا و موارد این چنینی است. برای اطلاع از خدمات ما کلیک کنید.

منابع

  • دانش و تجربه متخصصین تکنویک

 

2 Comments

    1. اخیرا تعدادی سایت ایرانی هم داریم که معمولا از api سایت های خارجی نتیجه نشون میدن و پیشنهاد ما به شما در حال حاضر وبسایت هایی هستن که تو مقاله معرفی کردیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *