هاست چیست؟

زمان مطالعه: 11 دقیقه واقعاً فکر می‌کنید همین فرایند که آدرس یک سایت را در گوگل بنویسید و آن هم سایت را برایتان پیدا کند و نمایش بدهد، کار ساده‌ای است؟ باید بگوییم اشتباه می‌کنید. اگر قصد داشتن یک وب سایت را دارید، همان اول کار از شما می‌خواهیم هاست و دامنه تهیه کنید. پس باید بدانید هاست چیست،

هاست چیست؟
زمان مطالعه: 11 دقیقه

واقعاً فکر می‌کنید همین فرایند که آدرس یک سایت را در گوگل بنویسید و آن هم سایت را برایتان پیدا کند و نمایش بدهد، کار ساده‌ای است؟ باید بگوییم اشتباه می‌کنید. اگر قصد داشتن یک وب سایت را دارید، همان اول کار از شما می‌خواهیم هاست و دامنه تهیه کنید. پس باید بدانید هاست چیست، چند نوع هاست داریم و چه هاستی مناسب شما است؟

در این مقاله قصد داریم به همه این سوالات پاسخ بدهیم و شما را به طور کامل با مبحث هاست و دنیای آن آشنا کنیم. همراه تکنویک باشید تا 0 تا 100 هاست را برایتان بشکافیم!

با انواع هاست آشنا شوید!

قبل از اینکه بخواهیم با انواع هاست آشنا شویم، اول باید بدانیم اصلاً خود هاست چیست.

تعریف عمومی هاست چیست این است: هاست یا میزبان وب (Web Host) در حقیقت بخشی از یک سرور است که با پرداخت یک مبلغ مشخص به شما تعلق می‌گیرد. این سرور به صورت دائم و 24 ساعته به وب وصل است. اکنون می‌توانید تمام اطلاعات سایت خود را در فضای این هاست قرار دهید و وب سایت خود را برای کل دنیا قابل دسترس کنید. حالا دیگر مخاطبان و کاربران دنیای اینترنت می‌توانند با وارد کردن آدرس سایت شما در مرورگر از آن دیدن کنند.

بیایید با یک مثال خوب به فهم بهتر این قضیه به شما کمک کنیم!

فرض کنید می‌خواهید یک کافی شاپ خیلی لوکس افتتاح کنید. جایی که قهوه‌ها و بستنی‌هایش خیلی معروف شود.

  • مسلماً اول به سراغ کارهای اداریش می‌روید، همه جوازهای لازم را می‌گیرید و نام کافی شاپ خود را هم ثبت می‌کنید (که همان انتخاب دامنه است).
  • بعد از آن باید در یک خیابان (همان سرور) برای کافی شاپ خود فضایی اجاره کنید (همان هاست) و پس از آن تمامی وسایل کافی شاپ اعم از دستگاه‌ها، میز و صندلی و … را در آن قرار دهید (همان اطلاعات سایت).
  • در نهایت مشتریان شما که مدتی است نام این کافی شاپ را شنیده‌اند، به آدرس شما مراجعه می‌کنند (آدرس سایت) و از نوشیدن قهو‌ه‌های خوش‌طعم شما لذت می‌برند!

با این مثال دیگر فکر می‌کنم کاملاً با مبحث هاست و سرور آشنا شده باشید. حالا برویم با انواع هاست آشنا شویم.

انواع هاست
  1. هاست اشتراکی (Shared Web Hosting)

همان طور که از نامش مشخص است، در این حالت چندین وب سایت بر روی یک سرور اشتراکی قرار می‌گیرند و از منابع موجود در سرور به صورت مشترک استفاده می‌کنند. اما چرا بعضی‌ها به سراغ هاست اشتراکی می‌روند؟ پاسخ اینجاست: بحث هزینه و منابع.

شاید مهم‌ترین مزیت هاست اشتراکی هزینه مناسب آن باشد. وقتی چند کاربر از یک هاست استفاده می‌کنند، هزینه استفاده از آن هاست نیز تقسیم می‌شود. پس هاست اشتراکی واقعاً به‌صرفه است. اما این مزیت می‌تواند به نوعی یک عیب هم باشد.

به دلیل اشتراکی بودن منابع ممکن است در کار وب سایت‌های خدمات گیرنده خلل پیش بیاید. اگر به صورت همزمان دو وب سایت نیاز به یک منبع مشترک داشته باشند مسلماً با مسکل مواجه خواهیم شد. پس اگر قرار است سایت‌تان بزرگتر شود استفاده از این نوع هاست را به شما پیشنهاد نمی‌کنیم.

  1. هاست نیمه اختصاصی

هاست نیمه اختصاصی به لحاظ اشتراکی بودن تا حد زیادی به هاست اشتراکی شباهت دارد. اما تفاوت اصلی در اینجاست که تعداد مشترکین آن کمتر است. بنابراین دسترسی به منابع و فضای هاست ساده‌تر بوده و پهنای باند بیشتری در اختیار مشترکین قرار دارد. مزیت این نوع هاست هم دقیقاً همین است.

با این حال معایب آن دستکمی از هاست اشتراکی ندارد. منابع در دسترس محدود بوده، امنیت نسبتاً پایین است و فضا پایداری مناسبی ندارد.

  1. هاست اختصاصی (Dedicated Web Hosting)

در این نوع هاست کل فضای یک سرور تنها در اختیار یک مشترک قرار می‌گیرد و فقط یک وب سایت روی آن قرار دارد. معمولاً وب سایت‌های بزرگ با تعداد بالای کاربر به سراغ این نوع هاست می‌روند. با وجود معایبی مثل مشکلات راه اندازی، نصب سیستم عامل و … این نوع هاست طرفداران زیادی دارد. چرا که سرعت و امنیت در آن بالاست و فضای خوب و پهنای باند مناسب در اختیار مشترکین قرار دارد.

  1. هاست مجازی (VPS)

این نوع هاست که روز‌به‌روز طرافداران بیشتری پیدا می‌کند، برخی خصوصیات هاست اشتراکی و هاست اختصاصی را دارد. در حقیقت یک سرور واحد داریم و آن را با نرم افزارهای مجازی سازی به چندین سرور مجازی تقسیم می‌کنیم.

مزیتی که این نوع هاست در مقابل هاست اشتراکی دارد، این است که استقلال عمل بیشتری داریم. در این نوع هاست شما قادرید سیستم عامل یا نرم افزارهای اختصاصی داشته باشید. هزینه آن نیز در مقابل سرور اختصاصی چیزی معادل یک پنجم است. هر چند این نوع هاست‌ها معایبی همچون مشکلات تعمیر و نگهداری و پیکربندی دشوار دارند.

  1. هاست ابری (Cloud Web Hosting)

جدیدترین تکنولوژی دنیای هاستینگ همین نوع هاست است. شاید بهترین مزیت این نوع هاست این باشد که در صورت بروز هر گونه مشکل برای سرور، می‌توانید از طریق سرورهای دیگر منابع مورد نیاز خود را تامین کنید. با این نوع هاست دیگر هیچ نگرانی از بابت سرعت اینترنت نیز نخواهید داشت.

با وجود این مزایا، هاست ابری معایبی همچون امنیت پایین داده‌ها و مشکلات در تهیه نسخه پشتیبان را دارد.

  1. هاست ایران

اگر دیتاسنتر یک هاست در ایران واقع شده باشد، به آن هاست ایران می‌گوییم. مزیت این نوع هاستینگ در این است که در صورت هر گونه تحریم به مشکل برنمی‌خورد؛ چرا که سرور و منابع همه در ایران واقع است. همچنین هزینه هاست هم تفاوت زیادی با هاست‌های خارج از ایران دارد. این نوع هاست فیلتر هم نمی‌شود و می‌توانیم مطمئن باشیم سایت ما همیشه در دسترس است.

شاید تنها عیب این نوع هاست این باشد که به دلیل مشکلان پهنای باند، خدمات‌دهی هاست و محدودیت نگهداری، این سرویس‌ها در ایران بسیار پرهزینه هستند.

  1. هاست لینوکس (Linux Hosting)

به زبان ساده هاست لینوکس نوعی از هاست است که سیستم عامل سرور آن لینوکس است. لینوکس هم یک سیستم عامل رایگان بوده که میان قشر خاصی از کاربران محبوبیت فراوان دارد. اما سوالی که ممکن است ایجاد شود این است که هاست لینوکس مناسب چه وب سایت‌هایی است؟ این نوع هاست مناسب سایت‌هایی است که زبان برنامه نویسی آنها Java، Ruby، PHP و موارد این چنینی است. همچنین این هاست‌ها انعطاف‌پذیری بالایی در استفاده از فناوری‌های متن‌باز مانند Apache ، PHP و MySQL دارند؛ قیمت‌شان مناسب است و برای هر کسب و کاری خوب هستند. امنیت بالایی هم دارند.

از معایب هاست‌های لینوکسی می‌توان به پیکربندی دشوار، عدم وجود رابط گرافیکی در برخی توزیع‌های لینوکس و عدم پشتیبانی سایت‌های ASP نام برد.

  1. هاست وردپرس (WordPress Hosting)

از این نوع هاست معمولاً برای میزبانی سایت‌های وردپرسی استفاده می‌شود؛ اما چنین امکانی منحصر به سایت‌های وردپرسی نیست و بقیه سایت‌ها هم می‌توانند از این نوع هاستینگ استفاده کنند. در اصل این نوع هاست یک هاست لینوکسی به شمار می‌آید.

این نوع هاست‌ها امنیت و سرعت بسیار بالایی دارند و برای سایت‌های وردپرسی گزینه بسیار خوبی به حساب می‌آیند. همچنین هاست‌های وردپرسی خوب از بروزترین وب سرور دنیا یعنی لایت اسپید استفاده می‌کنند؛ این فناوری باعث کاهش چشمگیر زمان لود سایت و پاسخ به درخواست کاربران از سمت سرور می‌شود.

در کنار چنین مزایایی باید گفت این هاست‌ها هزینه بالاتری دارند و موقعیت جغرافیایی سرورها نیز مهم است. یعنی هر چه فاصله میان موقعیت سرورها و کاربران کمتر باشد، سرعت بارگذاری وب سایت بیشتر خواهد بود.

  1. هاست دانلود (Download Host)

هاست دانلود یک نوع از هاستینگ است که برای میزبانی وب سایت‌ها و سرویس‌های دانلود فایل مورد استفاده قرار می‌گیرد. معمولاً سایت‌هایی به سراغ این نوع هاست می‌روند که محتوای قابل دانلودی مثل فیلم، آهنگ، نرم افزار، بازی، کتاب‌های الکترونیکی و موارد مشابه را به مشتریان خود عرضه می‌کنند. این نوع هاست‌ها اگر از زیرساخت‌های خوب برخوردار باشند، به کاربران خود این امکان را می‌دهند که به سادگی و در سرعت بالا فایل‌ها را دانلود کنند. این موضوع به خصوص برای کسب و کارهایی که در حوزه فروش فایل فعال هستند اهمیت زیادی دارد.

این هاست‌ها مزایایی مثل سرعت خوب، امنیت زیاد و ترافیک نامحدود دارند. در مقابل این مزایا، معایبی همچون عدم پشتیبانی از سرویس ایمیل و پشتیبان گیری را دارد. همچنین فاقد دیتابیس است و به همین دلیل امکان راه اندازی وب سایت بر روی این هاست‌ها وجود ندارد.

تفاوت هاست لینوکس و ویندوز

تفاوت لینوکس و ویندوز هاست چیست؟

در بخش پیشین گفتیم هاست چیست هر یک از این هاست‌ها را توضیح داده و به کاربردهای هر یک نیز اشاره کردیم. اما واقعاً این دو چه تفاوت‌هایی با یکدیگر دارند؟ بیایید بررسی کنیم:

  1. سیستم عامل

اصلی‌ترین تفاوت میان هاست ویندوز و لینوکس سیستم عامل اجرا شده بر روی سرور است. ویندوز به لحاظ گرافیکی چندین قدم از لینوکس جلوتر است. در عوض کاربران لینوکس بیشتر کارهای خود را با کامند جلو می‌برند. سوئیچ کردن از ویندوز به لینوکس اغلب توی ذوق کاربر می‌زند و کار با کامند به سادگی رابط گرافیکی ویندوز نیست.

اگر دوست دارید به جای کار کردن با cPanel با خود سیستم عامل تعامل کنید، به سراغ هاست ویندوزی بروید. اما بد نیست با لینوکس و cPanel هم آشنا باشید. ثبات و امنیت بالای لینوکس و وجود توزیع‌های فراوان آن راه اندازی وب سایت‌های پیچیده را کمی ساده‌تر می‌کند.

در عوض اگر به سازگاری نرم افزار و سخت افزار سیستم عامل توجه کنیم، وجود یک هاست ویندوزی با لایسنس معتبر و بروز، برای ارتباط با پایگاه داده‌ها و نرم افزارهای سرورهای ویندوز گزینه بهتری است.

  1. رابط کاربری

تقریباً همه ما بیشتر از سیستم عامل ویندوز بر روی سیستم‌های کامپیوتریمان استفاده کرده‌ایم. از این رو مطمئناً تجربه کاربری بهتری از کار با هاست ویندوزی داریم. اما کار کردن با خط فرمان (Command Line) لینوکس و دستورات و توابع آن چندان ساده نیست. لینوکس از رابط کاربری گرافیکی استفاده نمی‌کند و برای مدیریت سرور نیاز به کنسول یا SSH هست.

دقیقاً به همین دلیل است که اغلب مدیران IT استفاده از cPanel را برای راحتی روند تعمیر و نگهداری سرور انتخاب می‌کنند.

پس اگر با کامندلاین و دستورات لینوکس آشنایی خوبی ندارید و رابط کاربری هم برایتان مهم است، به سراغ هاست ویندوزی بروید.

  1. هزینه

لینوکس یک سیستم عامل متن باز و اغلب رایگان (به جز نسخه‌های سازمانی خاص) است و در مقابل ویندوز نیاز به لایسنس دارد. پس بدیهی است هاستینگ‌هایی که از لینوکس استفاده می‌کنند هزینه کمتری نسبت به هاست ویندوزی دارند.

اگر هزینه معیار مهمی برای تصمیم گیری شما است بهتر است هاست لینوکس را انتخاب کنید.

  1. امنیت و پایداری

شاید بعد از سیستم عامل، مهم‌ترین معیار انتخاب میان هاست ویندوز و لینوکس بحث امنیت باشد. هر هاستی در خطر حمله هکرها قرار دارد اما هاست‌های ویندوزی معمولاً آسیب پذیری بیشتری دارند.

پایداری لینوکس بیشتر از ویندوز است و این ویژگی، نیاز به پیکربندی و راه اندازی مجدد هاست لینوکسی را کمتر کرده است. شاید بتوان گفت مهم‌ترین برتری لینوکس نسبت به ویندوز فقط در امنیت و پایداری آن خلاصه می‌شود. با وجود تلاش‌های فراوان ویندوز در این یک فقره از لینوکس عقب افتاده است.

پس اگر امنیت اولویت اول شماست، در انتخاب هاست لینوکس شک نکنید.

این دو نوع هاستینگ تفاوت‌های دیگری هم دارند. در اینجا به بررسی مهم‌ترین آنها بسنده کردیم.

هاست رایگان

از هاست رایگان استفاده کنیم؟

پس از پاسخ کامل به سوال هاست چیست و انواع آن به موضوع هاست رایگان یم‌رسیم. خیلی طبیعی است که همان اول کار راه اندازی یک کسب و کار آنلاین بخواهیم در خرج کردن محتاطانه عمل کنیم. ممکن است منابعمان محدود باشد یا از آینده آن کسب و کار خیلی مطمئن نباشیم. این جور موافق است که پیشنهادات وسوسه انگیزی مثل استفاده از هاست رایگان به سراغمان می‌آید. اما این هاست‌ها راه حل مشکل شما نیستند! ما چرا استفاده از آن را اصلاً توصیه نمی‌کنیم؟

واضح است: چون اسم رایگان را یدک می‌کشد! سرور رایگان دقیقاً حکم یک مغازه رایگان را دارد که دستکمی هم از دست فروشی ندارد! پس نمی‌توانید از آن انتظار امکانات خوب و مکفی برای سایت خود را داشته باشید. این سرورهای رایگان بیشتر به درد تست می‌خورند.

درست است که پولی برای هاست رایگان پرداخت نمی‌کنید، اما این رایگان بودن به بهای خیلی چیزها تمام می‌شود: استفاده نکردن از دامنه اصلی، وجود تبلیغات بسیار روی سایت شما و عدم تضمین آپتایم تنها بخشی از این مشکلات است. بحث امنیت که بماند!

چطور می‌توانید به هاستی که پشتیبانی ندارد اطمینان کنید؟ جدا از بحث آپتایم، پای امنیت داده‌های شما هم در میان است. به خصوص اگر فروشگاه اینترنتی دارید. اطلاعات محرمانه کاربران خود را به ازای پرداخت نکردن هزینه به خطر نیندازید!

مشکل دیگر هاست رایگان کمبود منابع آن است. با بزرگتر شدن سایت این عیب بیشتر به چشم می‌آید و در درازمدت اذیتتان خواهد کرد. در کل به دلایل اشاره شده در بالا استفاده از هاست رایگان اصلاً توصیه نمی‌شود.

تفاوت هاست داخلی و خارجی چیست؟

از چند سال پیش این سوال را از من می‌پرسیدید، ممکن بود بگویم قطعاً هاست خارجی! اما با در نظر گرفتن وضعیت کنونی اینترنت ایران و شرایط نسبتاً بهتر هاست ایرانی نسبت به قبل، هاست ایرانی را پیشنهاد می‌کنیم. البته شاید بد نباشد نگاهی به تفاوت‌های بین این دو بیندازیم:

  • پهنای باند یا ترافیک ماهیانه

با نیم نگاهی به هاستینگ‌های مختلف که برای ارائه ترافیک محدود به مقادیری مثل 20، 30 و … گیگابایت هستند. اگر نیاز به ترافیک بیشتری دارید هم می‌توانید آن را با درخواست از شرکت‌های هاستینگ افزایش دهید. برخی هاستینگ‌ها هم پهنای باند نامحدود ارائه می‌کنند.

به طور کلی ترافیک ماهیانه در هاست‌های داخلی و خارجی به شرکت‌های خدمات دهنده میزبانی وب بستگی دارد و بر پهنای باند این هاست‌ها اثری ندارد.

  • پینگ تایم (Ping)

پینگ تایم در هاست چیست؟ در حقیقت همان زمان لازم برای اتصال دو دستگاه به شبکه و دریافت داده است و با معیار میلی ثانیه سنجیده می‌شود. هر چقدر این دو سیستم در فاصله کمتری از بکدیگر واقع شده باشند، سرعت پینگ بهتر است.

بدیهی است که در هاست داخلی چون فاصله بین کاربر و هاست کاهش یافته، تایم پینگ کمتر می‌شود. اما در هاست خارجی به دلیل زیاد بودن این فاصله، زمان پاسخگویی سرور به درخواست‌های کاربران طولانی‌تر شده و پینگ تایم افزایش پیدا می‌کند.

اگر اغلب بازدید کنندگان شما در داخل ایران هستند، استفاده از هاست ایرانی را پیشنهاد می‌کنیم.

  • آپ تایم (Up-Time) یا در دسترس بودن سایت

یکی از موارد مهم دیگری که در خرید هاست باید در نظر بگیرید در دسترس بودن یا آپ تایم آن است. فکر کردید هر زمان که سایت شما در دسترس نباشد چه بلایی بر سر آن می‌آید؟ مسلماً کاربران دوباره روی آن کلیک نمی‌کنند. همچنین هر دفعه که خزنده‌های گوگل سایت شما بررسی کند و سایت باز نشود، یک امتیاز منفی به ضرر سئو سایت شما خواهد بود.

در این یک مورد حتماً تحقیق کنید و هاستی با کمترین احتمال قطعی را انتخاب کنید. در این مورد تفاوتی میان هاست داخلی و خارجی وجود ندارد.

  • تحریم و قطعی اینترنت

به دلیل تحریم و وضعیت ناپایدار اینترنت ایران، بسیار از کاربران هاست‌های داخلی را ترجیح می‌دهند و حق هم دارند! البته که این تحریم‌ها قابل دور زدن است اما باز هم گاهی ارزش ریسک ندارد.

سوال دیگری که در اینجا مطرح می‌شود این است که اگر اینترنت قطع شود، آیا هاست داخلی یا خارجی همچنان در دسترس است؟ جواب این سوال این است که نوع هاست بر قطعی اینترنت اثری ندارد و همه سایت‌ها از دسترس خارج می‌شوند.

  • قیمت

مورد آخر قیمت این سرویس‌هاست. هاست خارجی با ارز و غالباً دلار خریداری می‌شود و قیمت بیشتری از هاست داخلی دارد. پس اگر هزینه برایتان خیلی مهم است، اصلاً سراغ هاست خارجی نروید!

هاست لوکال

لوکال هاست چیست؟

لوکال هاست در مبحث طراحی وب سایت کاربرد دارد و در حقیقت یک فضای محلی در کامپیوتر شخصی طراح سایت است. لوکال هاست کار یک هاست و سرور را می‌کند و شما را قادر می‌سازد وب سایت خود را به صورت آفلاین و بدون بارگذاری در فضای اینترنت تست کنید.

مزیت اصلی لوکال هاست این است که شما در ابتدای راه طراحی سایت از خرید هاست و سرور بی‌نیاز می‌کند. می‌توانید تمام تغییرات مورد نظر خود را روی سایت پیاده کنید و در نهایت آن را روی یک هاست آنلاین بارگذاری کنید.

نرم افزارهای زیادی هستند که به شما خدمات لوکال هاست ارائه می‌کنند و عمده تفاوت آنها در سیستم عاملی است که بر روی آن نصب می‌شوند. در این میان WAMP، XAMP، LAMP و MAMP از همه معروف‌تر هستند.

معمولاً طراحان وب سایت به دلایل مشخصی از جمله کاهش هزینه‌ها، سرعت و امنیت ابتدا به سراغ هاست محلی می‌روند و بعد به هاست واقعی سوئیچ می‌کنند.

چه هاستی مناسب سایت من است؟

این سوال برای هر کس معنای متفاوتی دارد. اما واقعاً چگونه می‌توانیم انتخاب درستی داشته باشیم؟

در ابتدای این مقاله به بررسی انواع هاست و مزایا و معایب هر یک پرداختیم. افزون بر موارد گفته شده، عوامل دیگری نیز وجود دارند که می‌توانند بر انتخاب شما تاثیر بگذارند. برخی از این عوامل عبارتند از:

  • سیستم عامل

ما قبلاً اشاره کردیم که هاست ویندوز و لینوکس داریم. اما چرا سیستم عامل سایت اینقدر اهمیت دارد؟

به طور کلی هاست لینوکس برای وب سایت‌های بر پایه PHP یا سایت‌های وردپرسی و جوملایی مناسب است. در عوض هاست ویندوز مناسب سایت‌های توسعه داده شده با asp.NET است.

  • کنترل پنل هاست

کنترل پنل یا نرم افزار مدیریت هاست نیز یکی دیگر از عوامل تعیین کننده نوع هاست است. در هاست‌های لینوکسی ما معمولاً cPanel و دایرکت ادمین را می‌بینیم. پلسک (Plesk) نیز بر روی هر دو نوع این هاست‌ها دیده می‌شود.

با این حال بد نیست بدانید سی پنل از سوی خود این شرکت برای ایران تحریم است و شما از نسخه‌های کرک شده آن استفاده می‌کنید. به این مسئله دقت کنید.

  • فضا و پهنای باند

پهنای باند انتخابی شما با ترافیک روزانه سایت شما ارتباط مستقیم دارد. اگر تعداد بازدیدکنندگان سایت شما زیاد است، پهنای باند خود را افزایش دهید تا سایت‌تان به مشکل نخورد.

اگر هم اول راه هستید و سایت‌تان هنوز خیلی زیاد دیده نشده، از پلن‌های پایه با هزینه کمتر استفاده کنید.

  • پشتیبانی شرکت خدمات دهنده

خیلی مهم است که بتوانید در صورت بروز مشکل احتمالی برای سایت‌تان، خیلی زود به جواب برسید و آن را حل کنید. پس حتماً باید قبل از خرید هاست در مورد پیشینه شرکت ارائه دهنده تحقیق کنید و نظرات کاربران را هم بخوانید. کیفیت پشتیبانی شرکت خدمات دهنده بسیار مهم است و بر آینده سایت شما تاثیر دارد. اهمیت آن را دست‌کم نگیرید.

قطعاً عوامل دیگری نیز وجود دارند که بر انتخاب شما تاثیر بگذارند اما ما به ذکر مهم‌ترین آنها بسنده کردیم.

امیدواریم با خواندن این طملب به سوال اساسی یعنی هاست چیست رسیده باشید. برای دریافت خدمات و مشاوره هاستینگ می‌توانید با کارشناسان ما در تکنویک تماس بگیرید. ما شما را راهنمایی می‌کنیم تا بهترین انتخاب را داشته باشید. تکنویک مفتخر است که انواع خدمات خرید هاست پرسرعت و مطمئن را با پشتیبانی به شما ارائه کند. برای مشاهده پکیج‌های هاستینگ اینجا را کلیک کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *