سئو چیست و چه کاری برای ما انجام میدهد؟ سئو (SEO) یا همان خلاصه شده عبارت Search Engine Optimization در اصل یکی از زیرمجموعههای دیجیتال مارکتینگ است. البته که امروزه معنی این عبارت فراتر از حد خود رفته و به بهینه سازی تجربه کاربر در هنگام جستجو اشاره دارد.
برای بقا و کسب درآمد از فضای آنلاین چارهای جز یادگیری سئو و مباحث مرتبط با آن نداریم. یک سئوکار یا متخصص سئو از روشهای متعدد برای بهینه سازی وب سایتها بهره میگیرد تا آن وب سایت در نتایج جستجوی گوگل به جایگاه خوبی برسد.
حتماً جملاتی مشابه موارد زیر زیاد به گوشتان خورده:
«باید روی سئو سرمایه گذاری خوبی کنید!»
«اگر سایت شما در صفحه اول گوگل دیده نشود، اصلاً حضور شما به چشم نمیآید!»
«چرا از یک سئوکار کمک نمیگیرید تا سایت شما را برای موتورهای جستجو بهینه کند؟»
پس باید با علم SEO آشنا باشید تا بتوانید مشتری جذب کنید و از آن مهمتر: مشتری را نگه دارید!
عوامل بیشماری در بهینهسازی سایت و جایگاه آن در نتایج جستجو تأثیر دارند. مواردی همچون کلمات کلیدی و نحوه به کار گیری آنها در محتوا، لینکهای ورودی از سایر سایتها و سئوی تکنیکال که به ساختار استاندارد و کدنویسی سایت اشاره دارد. تمام این اقدامات فقط و فقط به یک هدف نهایی انجام میشود: افزایش بازدید سایت.
سرمایهگذاری روی سئو این امکان را به ما میدهد که در لحظه نیاز مخاطب، جلوی چشمش ظاهر شویم. این روزها همه تلفن همراه دارند و برای یافتن پاسخ سوالات خود به سادگی در گوگل جستجو میکنند. نخستین نتایجی که به چشم کاربر میخورد، نقشی کلیدی در تصمیمگیری او دارد. حقیقت هم این است که مدتهاست به نتایج حاصل از جستجوی گوگل اعتماد بیشتری داریم تا تبلیغات سنتی و غیرسنتی مثل پیامک، بنر، ایمیل و … .
برای بهینه سازی یک سایت بایستی با نحوه دقیق کار با موتورهای جستجو آشنا باشید. موتورهای جستجو و به خصوص گوگل، رباتهای خزندهای دارند که محتوای سایت شما را بررسی میکنند. این رباتها با آنالیز سایت و تحلیل محتوایی آن، ارتباط سایت با کلمه مورد جستجوی کاربر را معلوم میکنند. در نهایت بهینهترین سایتها با مرتبطترین کلمات کلیدی به مخاطب معرفی میشود.
فهرست مطالب
Toggleانواع سئو چیست؟
بر مبنای استراتژی، انواع SEO را میتوان در سه دسته بندی کلی قرار داد:
در ادامه به توضیح هر یک از این موارد میپردازیم.
سئو داخلی (On-page SEO)
این نوع از سئو به محتوای درون سایت خودتان مربوط میشود. در اصل این روش به شگردهایی اشاره دارد که به رتبهبندی صفحات سایت به لحاظ کلمه کلیدی اصلی آن کمک میکنند. در واقع بایستی محتوای صفحات وب شما بهینه شود تا به افزایش ترافیک سایت بیانجامد.
در سئو داخلی به موتورهای جستجو و خزندهها کمک میکنید تا محتوای شما را ارزشمند بدانند و در نتایج خود نشان دهند. هر چند که این سئو به تنهایی کافی نیست و در همراهی با روشهای دیگر است که نتیجه میدهد. برای رسیدن به نتایج جستجوی صفحه اول، چارهای جز کمک گرفتن از سئو خارجی و تکنیکال ندارید.
سئو خارجی (Off-page SEO)
برای نشان دادن صفحات وب سایت خود به گوگل و دیگران از هیچ روشی غافل نشوید. سئوی خارج از صفحه به سایت شما کمک میکند تا در نتایج بالاتر گوگل ظاهر شود. نکته قابل توجه در مورد سئو خارجی این است که به محتوای سایت شما بستگی ندارد. به کمک سئو خارجی ارزش وب سایت خود را به خزندههای موتور جستجو ثابت میکنید. وقتی این اعتبار و ارزش به موتورهای جستجو اثبات شود سایت شما در رتبه بهتری قرار میگیرد. بیایید با ذکر یک مثال به تأثیر سئو خارجی اشاره کنیم:
اگر فرض کنیم که سئو داخلی همان اطلاعات پروفایل Linkedin شما باشد، سئوی خارجی هم تأییدیههایی است که افراد مختلف به شما میدهند. یعنی سئو خارجی ثابت میکند گفتههای شما حقیقت دارد.
تعداد زیاد پیوند از سایتهای معتبر و مرتبط به سایت شما، نشان از ارزش سایتتان برای موتورهای جستجو دارد. در حقیقت بخش کلیدی سئو خارجی یک سایت بک لینکهای باکیفیت برمیگردد.
سئو تکنیکال (Technical SEO)
سئو تکنیکال یا فنی به ماهیت اصلی سایت شما اشاره دارد که متأثر از عواملی مثل خزش (crawl)، تجربه کاربری (UX) و سرعت سایت است. هر گونه مشکل در هر یک از این بخشها میتواند همه تلاشهای شما را نقش بر آب کند. در حقیقت بی توجهی به مشکلات فنی در طراحی سایت، باعث کاهش رتبه و خطا در خزش صفحات میشود. موتورهای جستجویی همچون گوگل مرتباً در حال تغییر الگوریتمهای رتبه بندی خود برای داشتن عملکرد دقیقتر و بهتر هستند. سئو تکنیکال هم باید به فراخور آنها تغییر کند تا با موتورهای جستجو هماهنگ شود.
شما میتوانید با رعایت سئو تکنیکال خوانایی سایت را بهبود داده و یک تجربه کاربری خوب فراهم کنید. این تجربه کاربری برای خوانندگان اهمیت زیادی دارد و بر افزایش ورودی از گوگل و تعامل با مخاطبین تأثیر دارد.
رنگبندی کلاه سئو
روشهای متعددی برای سئو سایت وجود دارد و یکی از آنها دستهبندی بر اساس رنگ کلاه است. دستهای را سئو کلاه سفید (White Hat) و دستهای دیگر را کلاه سیاه (Black Hat) مینامند. در میان آنها دستهبندی دیگری تحت عنوان کلاه خاکستری (Gray Hat) نیز وجود دارد. اما هر یک این دستهبندیها چه کاری انجام میدهند و چه فایدهای برای سایت خواهند داشت؟ بیایید بررسی کنیم.
سئو کلاه سفید (White Hat)
سئو کلاه سفید شامل تکنیکهایی در بهینهسازی سایت است که کاملاً با قوانین و ضوابط موتورهای جستجو همخوانی دارد. این یک اصطلاح است و به تمامی روشهای اخلاقی سئو اشاره دارد. این نوع بهینهسازی مطمئنترین روش بهینه سازی است؛ چرا که در آن از تکنیکهای مورد تایید خود گوگل بهره میگیرید و از مجازات در امان هستید. همچنین تنها با سئو کلاه سفید است که میتوانید به ترافیک واقعی و باکیفیت برسید. پس اصلاً آن را دستکم نگیرید.
هر چند این روش خیلی خوب است اما یک مشکل وجود دارد! سئو کلاه سفید صبر و بردباری زیادی میطلبد. امکان ندارد یک شبه به صفحه اول گوگل بروید! اما اگر برای آبرویتان نزد گوگل ارزش قائلید، کمی تحمل بد نیست.
سئو کلاه سیاه (Black Hat)
سئو کلاه سیاه اشاره به فعالیتهایی دارد که ظاهراً با هدف بهبود سایت انجام میشوند؛ اما حاصلی جز جریمه شدن سایت شما ندارند. در اصل این نوع سئو موتورهای جستجو را فریب میدهد تا سایت شما را در جایگاهی بالاتر در SERP (Search Engine Results Page) نشان دهد. بخشی از تکنیکهای این سئو عبارتند از: استفاده بیش از اندازه از کلمات کلیدی، بهینهسازی بیش از حد، تولید محتوای خودکار، شبکههای لینک خصوصی، پنهان کاری و … .
تکنیکهای کلاه سیاه گاهاً به نتیجه میرسند و سایت را برای مدتی در صفحه اول نتایج نشان میدهند. اما طولی نمیکشد که خزندههای گوگل متوجه میشوند و رتبه سایت را از آنها میگیرند.
سئو کلاه خاکستری (Gray Hat)
تا اینجای کار گفتیم که سئو کلاه سفید پیروی از قوانین گوگل و کلاه سیاه زیر پا گذاشتن این قوانین است. سئو کلاه خاکستری در حقیقت ترکیبی از هر دوی این روشها است. با این روش گوگل را به شیوهای حرفهای دور بزنید و به جایگاه خوبی در صفحه اول برسید! البته که استفاده از این روش به مهارت خوبی نیاز دارد و اغلب توسط یک سئوکار حرفهای استفاده میشود. بنابراین هر اشتباه کوچک میتواند تاوان سنگینی داشته باشد.
کلاه خاکستری از این حیث دارای اهمیت است که با به کارگیری درست، رتبه سایت شما را بالا میبرد و در زمان صرفهجویی میکند. الگوریتمهای گوگل پیوسته در حال تغییرند؛ از این رو سئوکاران موظفند خود را بهروز نگه دارند تا سایتهایشان مشمول جریمه نشود. برخی از تکنیکهای مورد استفاده در سئو کلاه خاکستری عبارتند از: خرید دامین، بازطراحی سایت، کامنتگذاری، بک لینک دادن به سایت خود و …
اصلیترین بخشهای سئو
سئوی سایت و اصول آن شامل موارد بیشمار است و به فاکتورهای زیادی هم بستگی دارد. از این رو وجود یک چک لیست از کارهایی که باید انجام شوند، به شما کمک شایانی میکند. در ادامه قصد داریم به اصلیترین بخشهای بهینهسازی سایت اشاره کنیم و هر یک را توضیح دهیم.
استخراج کلمات کلیدی
مهمترین بخش سئو چیست؟ قطعا استخراج کلمات کلیدی! کلمه کلیدی در اصل همان کلمه یا عبارتی است که برای رسیدن به یک منظور خاص، آن را در موتورهای جستجو سرچ میکنیم. آنچه در اینجا اهمیت دارد این است که پیش از شروع تولید محتوا، باید کاری تحت عنوان کیورد ریسرچ انجام دهیم. Keyword Research همان تحقیق و آنالیز برای رسیدن به کلمات کلیدی است. شما از اول باید بدانید در حوزه کسبوکارتان چه کلماتی پر جستجو هستند؛ در نهایت باید بر اساس همان کلیدواژهها تولید محتوا کنید.
ممکن است در اینجا سوالی برایتان مطرح شود: چرا تحقیق و استخراج کلمات کلیدی اهمیت زیادی دارد؟
واضح است! اگر محتوای شما را کسی جستجو نکند، هیچ بازدید و ترافیک ورودی از سوی گوگل نخواهید داشت! نتیجه آن هم بدیهی است.
اگر برای دل خودتان مینویسید و منتظرید روزی کسی مطالبتان را بخواند، سخت در اشتباهید. اگر کسی به دنبال این مطالب نباشد، نوشتن آنها چه فایدهای دارد؟ نتایج تحقیقات ahrefs آشکار کرده که 90.63 درصد صفحات سایتها هیچ ترافیک ارگانیک ورودی از گوگل دریافت نمیکنند.
اینجاست که اهمیت تحقیق کلمات کلیدی خود را نشان میدهد. این کار به شما کمک میکند محتوایی تولید کنید که بدانید برای آن همیشه متقاضی وجود دارد. پس اگر با تلاش به رتبهای در گوگل رسیدید، بازدیدها هم بیشتر میشوند و نتیجه زحماتتان را میبینید.
آنالیز رقبا
آنالیز رقبا در بهینهسازی موتورهای جستجو (SEO Competitor Analysis) به اقداماتی نظیر تحلیل لینکها، کلمات کلیدی، محتوا و دیگر موارد گفته میشود. هدف از انجام این کار، بهره گرفتن از این اطلاعات جهت بهبود سئوی کسب و کار خود است. در حقیقت به جای اینکه کلمات کلیدی رقبا را حدس زده یا مقایسه کنیم، مستقیم به سراغ تجربیاتی میرویم که امتحان خود را پس داده و موفق بودهاند.
برای روشن شدن این قضیه مثالی میزنیم:
فرض کنید شما صاحب یک سوپرمارکت در بخشی از یک شهر هستید. فروش خوبی دارید و کسب و کارتان پررونق است. با این حال همه چیز در فروشگاه شما وجود ندارد؛ در نتیجه بخشی از مشتریان شما به فروشگاههای دیگر میروند و خرید میکنند. حالا یک راه بیشتر ندارید: به سراغ این فروشگاهها بروید و ببینید چه محصولاتی پرفروش هستند. سپس همان محصولات را به فروشگاه خودتان بیاورید و بفروشید! آنالیز رقبای سئو هم دقیقاً همین است.
تحلیل رقبا روشی فوقالعاده است که اطلاعات خوبی در مورد سایر شرکتهای رقیب به شما میدهد. با این کار در وقت و هزینه شما نیز صرفه جویی میشود.
آنالیز رقبا کاری نیست که یک روزه انجام شود و به زمان مناسبی برای تحلیل و یافتن استراتژی مناسب نیاز دارد. کارشناسان Databox پیشنهاد میکنند کارشناسان و متخصصین سئو، این کار را به صورت ماهانه یا فصلی انجام دهند.
طراحی UI/UX سایت
وقتی با یک وب سایت یا اپلیکیشن کار میکنیم، ممکن است مجذوب ظاهر خوب آن شویم؛ اما کار کردن با آن ساده نباشد یا برعکس آن اتفاق بیافتد. اینجاست که با دو مفهوم جدید آشنا میشویم:
(UI= User Interface) و (UX= User experience).
User Interface یا همان رابط کاربری در برگیرنده المانها (عناصر) بصری یک محصول است. مثلاً تمام تصاویر یک وب سایت، رنگها، ظاهر دکمهها، نوع فونت و تایپوگرافی و … اشاره به مفهوم UI آن دارند. وظیفه UI designer یکپارچه و زیباسازی یک محصول، سایت یا اپلیکیشن است.
ما اصطلاح UX را هم داریم که اشاره به تجربه کاربری دارد. UX در برگیرنده احساسات، عواطف و تجربیات کاربر از کار کردن با یک محصول، سایت یا نرم افزار است. طراحی تجربه کاربری مبحث گستردهای بوده و گاهی در ترکیب با UI هم میآید.
ظاهر یک سایت اولین چیزی است که به عنوان یک کاربر به چشم ما میآید و مشخص میکند چقدر میخواهیم در آن بمانیم. پس هر چقدر این ظاهر چشمگیرتر باشد، ما هم علاقه بیشتری به ماندن و جستجوی صفحات مختلف آن نشان میدهیم. اگر بر عکس این قضیه باشد، خیلی زود از این سایت خارج میشویم.
از سوی دیگر هر چقدر دسترسی ما به بخشهای مختلف آن سایت سادهتر باشد، زمان بیشتری در آن صرف میکنیم. هدف موتور جستجوی گوگل هم همین است: رضایت کاربر.
تجربه و رضایت کاربر برای گوگل اهمیت خاصی دارد و رتبه بندی سایت را هم بر اساس همان انجام میدهد. اما گوگل چگونه متوجه رضایت کاربران میشود؟
پاسخ این سوال این است: مدت زمان ماندگاری کاربران در آن سایت. هر چه یک کاربر بیشتر در سایت بماند، معنایش این است که سایت را دوست دارد و از تجربه کار با آن لذت میبرد. این عامل به طور مستقیم بر بهینهسازی سایت و گرفتن رتبه در گوگل تاثیر دارد.
اینجاست که به تاثیر UI و UX در سئو پی میبریم. اگر به این مسائل بی توجهی شود، ممکن است اثرات منفی بر روی سایت خود تجربه کنیم.
تولید محتوا
پیش از بررسی این بخش بد نیست تعریف دقیقی از محتوا ارائه کنیم. هایدی کوهن، بازاریاب فعال آمریکایی محتوا را چنین توصیف میکند:
مجموعهای از اطلاعات مفید و با کیفیت که داستانی را به شیوهای مرتبط با یک موضوع و به هدف ایجاد تعامل یا یک حس به مخاطب منتقل میکند. محتوا به صورت زنده یا غیر زنده ارائه میشود و در قالبهای مختلفی از جمله متن، تصویر، ویدیو، صدا یا … میآید.
این توضیح دقیقی از محتواست؛ اما باید بدانیم که همه محتواها خوب و مفید نیستند. برای اینکه سایت شما رتبه خوبی در گوگل بگیرد، نیاز است محتوای موجود در آن از اصول سئو تبعیت کند.
محتوا از اصلیترین پایههای رتبهبندی سایتها در گوگل به شمار میآید. اما بدانید که برای رتبه گرفتن در SERP نیاز به نوشتن محتوایی استثنایی دارید. پیش از تولید محتوا همیشه از خود یک سوال بپرسید: «چرا میخواهم این محتوا را منتشر کنم؟»
محتوای شما همیشه باید هدفی را دنبال کند. این هدف میتواند یکی از موارد زیر باشد:
- برای رتبه گرفتن در SERP
- برای گرفتن لینک
- برای آموزش مخاطبین
- برای جذب مشتری احتمالی (لید یا سرنخ)
برای هر مقاله یا پست بلاگ که منتشر میکنید یا راهنمایی که میگذارید، باید یک هدف وجود داشته باشد.
سئو محتوا به بهینه سازی محتوا برای گرفتن رتبه در گوگل اشاره دارد. این محتوا با محوریت چندین کلمه کلیدی تولید میشود و هدف آن جلب رضایت مخاطب و گوگل است.
در نهایت باید محتوایی با ازرش و در یک چهارچوب درست تولید کنید که مخاطب از آن نفع ببرد (رضایت کاربر). پیش از تولید آن باید بدانید مخاطب در جستجوی چه کلمات کلیدی است (استخراج کلمات کلیدی). سپس از این کلمات به مقدار مناسب و در جای درست استفاده کنید و آن را به سایر محتواهای خود لینک کنید (رضایت کاربر و گوگل).
اجرای سه گام اصلی سئو (تکنیکال، داخلی و خارجی)
پیشتر در ابتدای مطلب به سه نوع اصلی سئو یعنی داخلی، خارجی و تکنیکال اشاره کردیم. اکنون میخواهیم بررسی کنیم هر یک این موارد باید چگونه انجام شوند تا وب سایت ما به رتبه خوبی در گوگل برسد.
- الگوریتمهای موتورهای جستجو در سالهای اخیر پیچیدهتر شدهاند. اخیراً الگوریتمهای گوگل بر درک نیاز مخاطبان و نمایش مرتبطترین نتایج به آنها تمرکز ویژهای کردهاند. همسویی با این موارد به رتبه بالاتر سایت شما در SERP منجر میشود. اما چگونه محتوایی مناسب سئو داخلی تولید کنیم؟
در وهله اول باید بدانیم که لازم است محتوای ما مرتبط باشد. ارتباط مستقیم محتوا با سوال مخاطبان، مهمترین نکته در رعایت سئو داخلی است. این ارتباط محتوایی، شانس شما برای دیده شدن را بیشتر میکند. همچنین محتوای شما باید منحصربهفرد، عمیق و گویا باشد. محتوای کپی شده یا چیزی که سرسری نوشته شود و ارزش معنایی نداشته باشد، در نتایج جستجوی گوگل جایگاهی نخواهد داشت. - در SEO خارجی تلاش داریم بر وضعیت محتوا و سایت خود از دید دیگران تمرکز کنیم. درست جاهایی که دستمان به آنها نمیرسد.
داشتن چندین اکانت در شبکههای اجتماعی مختلف و کشاندن ترافیک از جاهای دیگر به وب سایت هم سئو خارجی به حساب میآید؛ چرا که دارید به گوگل اثبات میکنید در فضاهای دیگر هم به سایت و محتوای شما اشاره شده است.
کامنتگذاری و لینک دادن به مطالب خود در سایتها و وبلاگهای دیگران هم سئو خارجی است؛ حتی اگر به طور غیر مستقیم به نوشتههایتان اشاره کنید.
رپورتاژ آگهی هم یکی دیگر از روشهای سئوی خارجی محسوب میشود که از بهترین روشهای تبلیغات اینترنتی و برندسازی است. - اولین قدم سئو تکنیکال (فنی) آنالیز سایت شما است. پس باید عملکرد وب سایت خود را به طور کامل بررسی کنید. در این بررسی بدون شک، کم و بیش با مشکلات تکنیکی مواجه میشوید. قدم بعدی برنامهریزی برای رفع این مشکلات است. توجه کنید که وجود مشکلات فنی جدی، باعث میشود موتورهای جستجو سایت شما را بلاک کنند و در نتایج جستجو نشان ندهند.
در سئو تکنیکال باید به چندین نکته دقت کرد:
سرعت بارگذاری صفحات، بهبود قابلیت خزش توسط کرالرها، عدم وجود لینکهای خراب، کپی نبودن محتوا، امنیت، داشتن سایت مپ XML و دیگر موارد.
تبلیغات
همواره نظرات گوناگونی پیرامون تاثیر تبلیغات گوگلی و رابطه آن با SEO وجود داشته است. خیلی از مشتریان ما به دنبال خدمات تبلیغات گوگل هستند و اذعان دارند: «شنیدم تبلیغات گوگلی روی سئوی سایتم اثر داره!» اما چنین چیزی تا چه حد درست است؟
در ادامه میخواهیم به دو روش تبلیغ یعنی ادوردز (گوگل ادز سابق) و ریپورتاژ آگهی بپردازیم.
گوگل ادز (ادوردز)
گوگل ادز سیستم تبلیغاتی شرکت گوگل است که با استفاده از آن تبلیغ کنندگان از طریق سایتها و ابزارهای مختلف، تبلیغات خود را به مشتریان نشان میدهند. در این روش، متن تبلیغات برای کوئریهای مرتبط در نتایج گوگل نشان داده میشود. در حقیقت ادوردز یک بستر تبلیغات پولی است که در یک کانال بازاریابی موسوم به PPC (پرداخت به ازای هر کلیک) قرار دارد.
زمانی که کاربران یک کلمه کلیدی را جستجو میکنند، این نتایج در صفحه جستجوی گوگل (SERP) نمایش داده میشود. برخی از این نتایج مجهز به تبلیغات پولی هستند که آن کلمه کلیدی را هم شامل میشود؛ یا اینکه نتایج ارگانیکی را نشان میدهند در زیر نتایج تبلیغاتی قرار گرفتهاند. نتایج تبلیغات با برچسب Ad مشخص میشوند. جالب است بدانید که نرخ کلیک گوگل ادز حدود 8% است.
برای اطلاعات بیشتر مقاله گوگل ادوردز یا سئو را مطالعه فرمایید.
رپورتاژ آگهی (رپورتاژ خبری)
رپورتاژ در حقیقت کلمهای برگرفته از زبان فرانسوی است و به نوعی گزارش تبلیغاتی اشاره دارد. هدف رپورتاژ برندسازی و معرفی خدمات و محصولات است.
رپورتاژ گاهی به صورت یک تصویر، متشکل از خدمات و کلمات کلیدی است یا در قالب یک متن خبری منتشر شده در سایتهای خبری دیده میشود. رپورتاژ آگهی هم یک متن تبلیغاتی است که برای سایت خود مینویسید و در آن به سایتتان لینک میدهید و سپس در سایتی دیگر منتشر میکنید. در اصل به سایت دیگری پول پرداخت میکنید تا مطلب شما را با بک لینکی به سایت خودتان منتشر کند. اکنون تبلیغ شما همیشه در آن سایت باقی میماند و هر کسی که آن را خواند میتواند به سایت شما سر بزند.
برندینگ
برندینگ یا برندسازی مجموعه کارهایی است که برای ماندگار کردن نام یک کسب و کار در ذهن مخاطب انجام میدهیم. به یاد تبلیغات برندهای معروف افتادید؟
یکی از ابزارهای برندسازی بیشک بهره گرفتن از سئو است. بین برند سازی و سئو ارتباطی نزدیک وجود دارد. هر چقدر شما در صفحه جستجوی گوگل جایگاه بالاتری داشته باشید، احتمال دیده شدن و کلیک روی سایتتان بیشتر میشود. چنین چیزی در درازمدت نام شما را به عنوان برندی معتبر در زمینه کاری خودتان معرفی میکند.
سئو و برندینگ ارتباطی کاملاً مستقیم دارند. همه اقداماتی که در راستای بهبود و رشد هر یک از آنها انجام میشود، بر دیگری هم اثرگذار است. علاوه بر طراحی سایت، بایستی کارهای دیگری هم برای شناساندن برندتان به مخاطب انجام دهید. مثلاً تبلیغات کنید یا وارد شبکههای اجتماعی شوید. این اقدامات در برندینگ موثرند و میتوانند بر سئو سایت هم تاثیر بگذارند.
رابطه سئو با افزایش فروش چیست؟
هیچ اهمیتی ندارد محصولات و خدمات شما چقدر عالی هستند یا چقدر از رقیبان خود بهترید! بدون دیده شدن، هیچ یک از اینها اهمیتی ندارد.
هر روز چیزی معادل 8.5 میلیارد جستجو در گوگل انجام میشود. پس شک نکنید همین الان هم افرادی هستند که چیزی را جستجو میکنند که توسط کسب و کار ارائه میشود. اما چگونه از این موضوع به سود خود استفاده کنید؟
SEO سایت مزایای فراوانی برای کسب و کار شما دارد. بهینهسازی حرفهای به اعتبار کسب و کارتان رونق میدهد. از تاثیر سئو سایت فروشگاهی هم غافل نشوید. بدیهی است کاربران بیشتر به سایتهایی اعتماد میکنند که در نتایج جستجو در رتبههای اول ظاهر میشوند. بد نیست بدانید که نرخ کلیک بر روی نتیجه اول صفحه جستجو 10 برابر بیشتر از نتیجه دهم است. جالب است، نه؟
با وجود بمباران اطلاعاتی که در دنیای دیجیتال شاهدش هستیم، باید کسب و کار خود را دائماً در معرض دید مخاطب قرار دهید. اگر چنین نباشد، کاربران به راحتی شما را فراموش میکنند و به سراغ رقبایتان میروند. بنابراین توجه به تاثیر سئو در فروش، جایگاه شما را در ذهن مخاطب تثبیت میکند.
سئوی سایت نسبت به سایر روشهای بازاریابی، بسیار مقرونبهصرفه است. با سئو سایت مخاطب خود را پیدا میکنید، کلمات کلیدی را هم مشخص کرده و در نهایت کسب و کارتان را در دیدرس او قرار میدهید.
در حقیقت شما یک بار برای استخراج کلمات کلیدی مورد نظر خود هزینه میکنید، به رتبه مطلوب میرسید و پس از آن فقط هزینههای جزئی برای حفظ جایگاهتان میپردازید.
چه بیزنسهایی نیاز به سئو دارند؟
فرقی نمیکند فروشگاه یا استارت آپ کوچکی دارید یا کسب و کاری قدیمی که به فکر محکم کردن جای پایتان هستید. در هر صورت شک نکنید سئو برای کسب و کارتان واجب است و ارزش هزینه کردن را دارد. بیشک SEO میتواند هر کسب و کاری را در دنیای اینترنتی یاری کند.
دلیل اصلی عدم اطمینان کسب و کارها در رابطه با استراتژیهای سئو هیچ چیز جز سرمایه اولیه نیست! مسلم است که شرکتی بزرگتر و پردرآمدتر، میتواند بیشتر از یک بیزنس نوپا و کوچک برای سئوی سایت خود هزینه کند. به همین دلیل است که کسب و کارهای کوچکتر دچار چالشهای بیشتری برای تامین هزینههای بهینهسازی سایت خود هستند. اما آیا سئو واقعاً میتواند به فروش بیشتر منجر شود؟
جواب خیلی کوتاه است! برای همه کسب و کارها کارآمدی یکسانی دارد. حتی میتوان گفت برای کسب و کارهای کوچک و نوپا اهمیت بیشتری پیدا میکند. چرا که این مشاغل ناشناخته هستند و تجربه ثابت کرده هیچ روشی مثل سئو، به شناخته شدن مشاغل آنلاین کمک نمیکند. در نهایت باید گفت:
«کسب و کار شما در هر ابعادی که باشد، SEO میتواند این سه دستاورد را برایتان داشته باشد: «افزایش ترافیک ارگانیک، ارتقای رتبه و افزایش نرخ تبدیل».
شایان ذکر است که استراتژیهای سئو برای بیزنسهای کوچک و بزرگ میتواند بسیار متفاوت باشد. البته که بسته به اندازه هر کسب و کار، اقدامات پیشین که شامل آنالیز سایت، بررسی کدهای آن و موارد مشابه میباشد، بایستی انجام شود.
سئوکار خوب کیه؟
پیشتر اشاره مختصری به سئوکار و متخصص SEO کردیم. در این قسمت کمی بیشتر توضیح میدهیم.
کارشناس یا متخصص سئو کسی است که با استفاده از دانش و تجربه خود، با تکیه بر الگوریتمهای گوگل و فاکتورهای رتبهدهی به سایت، وب سایتها را بهینه سازی میکند.
این روزها متداولترین موتور جستجو گوگل است و بدیهی است خدمات SEO هم با توجه به الگوریتمهای گوگل ارائه شود. از این رو یک سئوکار با توجه به الگوریتمها و قوانین آن، اقدام به بهینه سازی سایتها میکند.
علاوه بر حرفهای بودن، یک متخصص خوب باید ویژگیهای دیگری هم داشته باشد. شاید بتوان گفت که مهمترین ویژگی یک سئوکار صبر و بردباری زیاد اوست. هر چند موارد دیگری هم وجود دارد که در ادامه به آنها اشاره میکنیم.
آشنایی کامل با 3 گام اصلی (تکنیکال – داخلی – خارجی)
دانستن اصول این سه گام حیاتی برای یک متخصص سئو از نان شب واجبتر است! بدون دانش فنی در هر یک از این موارد، اصلاً یک سایت سئو نمیشود! پس از این موارد میگذریم و آن را جزو بدیهیات میدانیم.
آشنایی کامل با الگوریتمهای موتور جستجوی گوگل
نمیتوان انکار کرد که روشهای SEO مرتباً در حال تغییر هستند. الگوریتمهای گوگل از زمان شکل گیری تاکنون دائماً بهروزرسانی میشوند تا پاسخگوی نیاز کاربران باشند. وظیفه یک سئوکار حرفهای این است که به این الگوریتمها تسلط کامل داشته باشد و خدمات بهینهسازی سایت مشتریان را بر اساس آنها انجام دهد.
اجرای سئو کلاه سفید و اجتناب از روشهای کلاه سیاه
گرچه با سئو کلاه سیاه سایتها زودتر به صفحه اول جستجوی گوگل راه پیدا میکنند، اما چنین روشهایی اثر موقتی دارد. به محض جریمه شدن سایت توسط گوگل، دیگر چنین سایتی را در صفحه جستجو نمیبینیم. یک سئوکار خوب از روشهای شرافتمندانهتری مثل سئو کلاه سفید بهره میگیرد تا سایت مشتری را بهینه سازی کند. اگر چه چنین روشهایی مستلزم صبر و حوصله فراوان بوده و راضی کردن مشتری هم از دیگر قابلیتهای متخصص سئو است!
داشتن تعهد و صداقت
در کنار همه مهارتهایی که یک کارشناس SEO باید داشته باشد، وجود تعهد و صداقت در کار شاید از همه بیشتر اهمیت دارد. سئوکار هیچ وقت نباید وعده خدمات در کوتاهترین زمان را بدهد. او باید به عنوان یک متخصص، روند انجام کار را برای مشتری شرح داده و او را با فرایند سئوی سایت آشنا کند. مشتری باید توجیه شود که برای به نتیجه گرفتن، نیاز به حوصله و صرف وقت لازم است. تعهد به خواستههای مشتری و توجه به نیازهای او هم باید از ویژگیهای بارز یک سئوکار خوب باشد.
آشنایی با ابزارهای مرتبط با SEO
بدون شک یه سئوکار حرفهای باید کار با ابزارهای رایج را بلد باشد و از آنها در پروژههای خود استفاده کند. دو تا از پرکاربردترین این ابزارها گوگل وبمستر تولز (Google Webmaster Tools) و گوگل آنالیتیکس (Google Analytics) هستند. یک متخصص سئو باید بتواند خطاهای گوگل وبمستر تولز را رفع کند یا به تحلیل رفتار کاربران با آنالیتیکس بپردازد. ابزارهای مفید دیگری نیاز وجود دارند که هر کارشناس سئو به فراخور نیازش از آنها استفاده میکند.
Google Search Console، GrowthBar، Ahrefs، Google trends، Duplichecker و دیگر موارد را هم میتوان در زمره ابزار مهم و ضروری سئو دانست.
Google Search Console
آیا میخواهید از اوضاع سایتتان در SERP باخبر شوید؟ میخواهید بدانید محتوایتان چقدر دیده شده یا به چه رتبهای رسیده؟ گوگل یک راهکار رایگان تحت عنوان Google Search Console یا کنسول جستجو در اختیارتان قرار داده است. با تجزیه و آنالیز گزارشهای این ابزار، به نتایج خوبی در سئو و بازاریابی محتوایی میرسید.
اگر گوگل را به مثابه یک دانشگاه در نظر بگیریم، گزارشات سرچ کنسول همان پروندهای است که شامل ریزنمرات و زحمات چند ساله شماست. البته که نمیتوان در این پرونده دست برد؛ اما پروندهتان تا 16 ماه باز است و فرصت برای جبران نمرات بد با نمرههای بهتر همیشه وجود دارد.
بیایید به سراغ تعریف خود گوگل از سرچ کنسول برویم:
سرچ کنسول ابزاری کارا برای نظارت و پیدا کردن ایرادات وبسایتها به منظور کسب رتبه بهتر در نتایج جستوجو است.
در حقیقت این ابزار به شما کمک میکند عملکرد وب سایت خود را از دید گوگل ارزیابی کنید؛ سپس در صورت نیاز به تغییر، بهبود یا حذف یک سری موارد اقدام کنید.
GA4 (گوگل آنالیتیکس 4)
گوگل آنالیتیکس 4 تازهترین نسخه ابزار حرفهای GA است که برای ردیابی تعامل کاربر و بررسی ترافیک سایت استفاده میشود. تفاوت این نسخه با نسخههای پیشین در ارائه گزارشات دقیقتر و نحوه نمایش این گزارشات به کاربر است. برخی از ویژگیهای گوگل آنالیتیکس 4 عبارتند از: ساختار جذاب دادهها، گزارشات مبتنی بر هوش مصنوعی و به طور کلی نمایش جزئیات بیشتر. از این ابزار برای بررسی و ردیابی تعامل کاربران با وب سایتها، نرم افزارهای تلفنهای همراه و APIهای آفلاین استفاده میشود.
Google page speed insights
ابزار Page speed insights ابزاری بسیار ساده از گوگل برای بررسی سرعت سایت است. این ابزار سرعت سایت شما را با تکیه بر یک سری معیار خاص اندازه گرفته و در صورت وجود مشکل شما را مطلع میکند.
با توجه به اهمیت سرعت بارگذاری یک سایت در سئو آن، ضرورت استفاده از ابزاری برای سنجش سرعت آن و تشخیص معایب کاملاً حس میشود.
Google keyword planner
شرکت گوگل این ابزار را برای پیدا کردن کلمات کلیدی مهم به بهترین نحو طراحی کرده است. نتیجه این تحقیق مستقیماً بر افزایش بازدید سایت و ترافیک ورودی تاثیر دارد.
یکی دیگر از قابلیتهای منحصربهفرد کیورد پلنر این است که میتوانید بیش از پیش از بودجه گوگل ادز استفاده کنید. به این صورت نه تنها به کلمات کلیدی مربوط به کسب و کارتان میرسید، بلکه حجم ماهیانه جستجو و هزینه هدفگیری را هم برآورد میکنید.
Google mobile friendly test
موبایل فرندلی تست یکی دیگر از ابزارهای مفید ارائه شده برای سئو توسط گوگل است. این ابزار این قابلیت را به شما میدهد تا کاربرپسند بودن و سازگاری صفحات وب سایت خود را برای نمایش در تلفنهای همراه بسنجید. کار کردن با این ابزار واقعا ساده است و نتایج دقیق و خوبی هم ارائه میدهد.
موبایل فرندلی بودن یا سازگاری با تلفنهای همراه از دید گوگل اهمیت بسیار دارد و به کسب رتبه بهتر در SERP کمک میکند.
بررسی تفاوت سئو با ادوردز
پیشتر به بررسی سئو و گوگل ادوردز پرداختیم. شاید نتوان هیچ یک از این روشها را به دیگری ارجحیت داد چرا که هر یک مزایا و معایبی دارند.
میتوان گفت سئو تقریباً رایگان است و هزینه چندانی برای صاحبین کسب و کار ندارد. اما اگر هدف شما این است که سریعتر از تبلیغات خود نتیجه بگیرید، کلیدواژه سختی دارید یا وقتتان زیاد نیست، گوگل ادز گزینه بهتری به نظر میرسد. در جدول زیر موشکافانهتر به مقایسه این دو پرداختهایم.
سئو | گوگل ادوردز |
باید چندین ماه صبر کنید تا نتیجه را ببینید. | به محض آغاز کمپین، وب سایت خود را در صفحه اول گوگل میبینید. |
قوانین آن برای تمامی موتورهای جستجو قابل تعمیم است. | ادوردز مخصوص وب سایتهایی است که از گوگل ادسنس بهره میگیرند. |
ترافیک سئو تقریباً رایگان است. | برای داشتن ترافیک ورودی باید پول بپردازید. |
به تلاش بیشتری نیاز است تا بتوانید به یکی از جایگاههای بالاتر در SERP برسید. | ادوردز در بالا و پایین نتایج SERP میآید. در شرایط ویژهای میتوانید یکی از آن جایگاههای تبلیغاتی را به خود اختصاص دهید. |
ترافیک ارگانیک با سئو همیشه برایتان باقی خواهد ماند. | پس از پایان یا توقف کمپین، ترافیک ورودی شما هم تمام میشود. |
سئو اعتبار ماندگاری برای سایت شما به ارمغان میآورد. | چون کاربران متوجه میشوند این سایت برای جایگاه خود در این هزینه کرده، چندان به آن اطمینان نمیکنند. |
پتانسیل بازگشت هزینه (ROI) بالایی دارد. | با وجود نرخ ارز و هزینه کلیکها، انتخاب آن کمی شکبرانگیز است. |
کمک کنندههای سئو
سئو یک فرایند زمانبر و مستلزم رعایت نکات و توجه به جزئیات بسیار است. سئوکاران برای ارائه بهتر خدمات سئو سایت رو به تکنیکها و روشهایی میآورند که روند رسیدن سایت به یک جایگاه خوب را تضمین کند. عوامل بسیاری تسریع کننده راه سئو هستند. در ادامه به مهمترین این موارد اشاره میکنیم:
صبر، حوصله و زمان
رسیدن به جایگاه خوب در صفحه اول جستجوی گوگل معجزه نیست و یک شبه رخ نمیدهد! قطعاً باید به تکنیکهای سئو زمان داد تا اثر خودشان را بگذارند. در بحث سئو تضمینی هم برای مشتری مطرح میشود که صبر و حوصله، جزء جدایی ناپذیر این روند است. پس صبر پیشه کنید! بعدها از دیدن نتایج شگفت زده میشوید.
سئوکار متخصص و حرفهای
بی شک وجود یک کارشناس سئو حرفهای که به سیر تا پیاز کار تسلط دارد، به پیشبرد سریعتر سئوی سایت کمک میکند. چنین فردی میتواند در کنار مشاوره سئو، بهترین راهکارها برای کسب و کارتان را به شما پیشنهاد دهد و خیالتان را از بابت کسب رتبه در گوگل راحت کند. در انتخاب سئوکار وسواس به خرج دهید! ما در تکنویک از کمک متخصصین حرفهای سئو بهره میبریم. برای مشاوره تلفنی سئو با کارشناسان ما تماس بگیرید. اینجا هستیم تا بهترین خدمات را به شما ارائه دهیم.
طراحی سایت تخصصی
همانطور که قبلاً اشاره شد، طراحی سایت، ظاهر و پیکربندی آن بر سئو سایت و دیده شدن آن تاثیر دارد. سایت شما باید به گونهای طراحی شود که در عین زیبایی و کاربرپسندی، با اصول سئوی تکنیکال در یک راستا باشد. حتی اگر این سایت از قبل طراحی شده، آنالیز سایت انجام شده و ایرادات فنی و تکنیکی گوشزد میشود. این قضیه به خصوص در سئو سایت فروشگاهی نمود بیشتری پیدا میکند. چرا که سایتهای فروشگاهی باید زودتر به درآمد برسند.
همکاران ما در تکنویک آماده ارائه مشاوره طراحی سایت و خدمات مرتبط با آن هستند. نمونه کارهای طراحی وب سایت ما را از این لینک مشاهده کنید.
هاست پرسرعت
رفته رفته صاحبان کسب و کارها بیشتر به اهمیت سرعت هاست در بهینه سازی سایت پی میبرند. داشتن یک هاست پرسرعت با قیمت و کیفیت مناسب و پشتیبانی تمام وقت ضرورت تمامی کسب و کارهای اینترنتی است. بهترین هاست بایستی در کنار داشتن سخت افزار قوی و پشتیبانی 24/7، دیتاسنتر خود را هم در جای مناسبی مستقر کرده باشد. وجود یک چنین سرویس میزبانی حتی در میزان ماندگاری کاربر در سایت هم اثر دارد.
ما اینجا در تکنویک ارائه دهنده انواع خدمات هاستینگ و میزبانی وب با سرعت بالا و کیفیت عالی هستیم. برای مشاهده پلنهای هاستینگ اینجا را کلیک کنید.
تولید محتوای حرفهای
تولید مداوم محتوا آغازگر مسیری است که میتواند وب سایت شما را به صفحه اول گوگل ببرد. البته که از هر محتوایی صحبت نمیکنیم! محتوای مد نظر ما مرتبط، معنادار و به لحاظ سئو ارزشمند است. چنین محتوایی به رشد سایت شما کمک میکند و ترافیک ارگانیک برایتان به ارمغان میآورد. برای تولید چنین محتوایی نیاز به دانش فنی اصول نگارش و شناخت کلمات کلیدی دارید. ما در تکنویک ارائه کننده خدمات تولید محتوا برای وب سایت شما هستیم.
برای یادگیری تولید محتوای سئو شده برای سایت اینجا کلیک کنید!
بودجه برای تبلیغات و ادوردز
پیشتر به فواید استفاده از ادوردز برای بهبود سئوی سایت اشاره کردیم. اختصاص بودجه برای تبلیغات یا استفاده از گوگل ادز (ادوردز) تضمین کننده موفقیت کسب و کار شماست؛ چرا که تبلیغات گوگلی به شناخت بهتر کسب و کار شما، برندسازی و افزایش فروش کمک میکنند. از هزینه کردن برای چیزی که سود آن چندین برابر به شما برمیگردد نترسید! برای مشاوره در خصوص تبلیغات گوگلی و خدمات سئو با ما تماس بگیرید. آماده هستیم راهنماییتان کنیم!
کار بر روی شبکههای اجتماعی
از تاثیر شبکههای اجتماعی بر بهبود سئو و گرفتن ترافیک ارگانیک غافل نشوید!
داشتن یک سایت با محتوای خوب شرط لازم برای هر کسب و کار آنلاینی است. اما فعالیت در چند شبکه اجتماعی پرمخاطب مثل تلگرام یا اینستاگرام هم واجب است! شاید خیلی از کاربران، صرفاً در شبکههای اجتماعی فعال باشند و سایت شما نشناسند. با نشر محتوای خوب و باارزش در پلتفرمهای اجتماعی محبوب، شانس دیده شدن خود را به مخاطب بدهید. حتی میتوانید از سایت خود به شبکههای اجتماعیتان لینک بدهید تا کاربر از محتوای ویژه این پلتفرمها استفاده کند.
در مجموعه تکنویک ما خدمات تولید محتوا برای شبکههای اجتماعی از جمله تلگرام و اینستاگرام، مدیریت پیج، تبلیغات، جذب ممبر و فالوور و موارد مشابه را ارائه میکنیم. برای مشاهده جزئیات بیشتر اینجا کلیک کنید.
برندینگ
گوگل همواره با سایتهای معتبر و خوشنام رفتاری متفاوت دارد. به طوری که حتی با کمترین میزان بک لینک و سئوی ضعیف در رتبههای اول دیده میشوند. حتی اگر حرکت نامناسبی بکنند، فقط مدتی جریمه میشوند و سپس دوباره آنها را در نتایج جستجو میبینیم. اما علت چیست؟
این سایتها خوش اقبال هستند چون گوگل دوستشان دارد! در واقع محبوب دل کاربران هستند. در واقع گاهی این لطف گوگل ربطی به محتوای آن سایت هم ندارد. خیلی وقتها کاربران بدون در نظر گرفتن بقیه گزینهها، صرفاً یک برند معروف را انتخاب کرده و روی آن کلیک میکنند. برندینگ حوزه گستردهای است و نمیتوان منکر تاثیر آن بر سئوی سایت شد.
اگر دوست دارید بیشتر در رابطه با برندینگ بدانید این مقاله را مطالعه فرمایید.
کِی باید سئوی سایت را شروع کنیم؟
جواب این سوال روشن است: هر چه سریعتر بهتر! به محض اینکه سایتتان کمی سر و سامان گرفت، کار را شروع کنید. البته که باید بودجه مورد نیاز، نوع مشتریان، زمانی که در اختیار دارید و اولویتهای شما در نظر گرفته شود.
البته که باید به ساختار وب سایت خود، بر اساس مواردی که پیشتر گفته شد دقت کنید. پس در فرایند طراحی وب سایت هم از کمک سئو غافل نشوید تا وب سایت شما به صورت بهینه راهاندازی شود. ساختار مرتب، تعداد مناسب صفحات وب، سرعت بالای بارگذاری و تجربه کاربری خوب از مواردی است که باید پیش از شروع به کار وبسایت آنها را بهینه کنید.
پس از همه اینها نیاز است گوگل به دامنه شما اعتماد کند و این امر مستلزم صبر و حوصله است. این زمان را به فال نیک بگیرید؛ چرا که از رتبه گرفتن وب سایتهایی که از سئو کلاه سیاه استفاده میکنند، جلوگیری میشود. فرایند خزش گوگل چیزی حدود 4 تا 12 ماه طول میکشد و پس از این زمان است که تاثیرات خود را نشان میدهد. کلمات کلیدی شدیداً رقابتی در یک منطقه جغرافیایی خاص حتی به زمان بیشتری برای بهینه شدن نیاز دارند. همچنین هر چقدر زودتر محتوای باکیفیت تولید کنید، سریعتر میتوانید رتبه خود را بهبود دهید.
لازم است به پیوندهای ورودی هم دقت شود؛ چرا که در رتبه بندی موتورهای جستجو تاثیر زیادی دارند. البته تاثیر لینکهای ورودی آنی نیست و بعد از 10 تا 12 هفته خود را نشان میدهد. پس از رقبای خود عقب نیوفتید و دست به کار شوید.
8 دلیل برای اینکه وب سایت من به سئو نیاز دارد!
در این نوشته بارها به اهمیت آن اشاره کردیم و از تاثیر آن بر افزایش بازدید سایت و جذب ترافیک گفتیم. اما شاید بارها از خود پرسیده باشید که چرا اصلاً باید سایت خود را بهینه کنم؟ این کار چه سودی برای کسب و کار اینترنتی من خواهد داشت؟ در ادامه به 8 دلیل منطقی برای استفاده از خدمات سئو میپردازیم.
گرفتن رتبه خوب در گوگل
اگر میخواهید سایتتان در رتبههای بالای گوگل ظاهر شود باید دائماً روی سئوی سایت خود کار کنید.
پیشی گرفتن از رقبا
فرقی نمیکند در چه حوزه و به چه صورت (سنتی یا آنلاین) کسب درآمد میکنید؛ رقیبان شما همیشه در صحنه حاضرند. با کمی دقت از رقبایتان پیشی بگیرید و در سکوی موفقیت بایستید. این کار به سادگی و با رعایت اصولی چند از سئو امکان پذیر است.
جذب و هدایت مشتری واقعی به سایت خود
مشتریان واقعی معمولاً در همان چند لینک اول از SERP هدف خود را پیدا میکنند و خریدشان را انجام میدهند. چرا سایت شما نباید همان سایتی باشد که مشتری در ده کلیک اول پیدایش کرده است؟ اهمیت سئو در کسب مشتری را دستکم نگیرید.
هزینه کمتر برای تبلیغات
خیلی از مشاغل در ابتدای کار، توان مالی هزینه برای تبلیغات پربازده را ندارند. سئو راه حل خوبی برای دیده شدن و ورود به موتورهای جستجو است. از پتانسیل آن غافل نشوید.
افزایش فروش
کسی که به تجارت آنلاین وارد شده، بی شک در پی سود بلند مدت یا کوتاه مدت است. با بهبود سئو سایت و ورود به رتبههای بالای گوگل، افراد بیشتری شما را میبینند. بعضی از آنها مشتری بالقوه هستند و به کالا یا خدمات شما نیاز دارند. حاصل این دیده شدن، فروش بیشتر شماست.
رایگان بودن سئو در مقایسه با تبلیغات گوگلی
شکی نیست که خدمات SEO برای وب سایت شما هزینه خواهد داشت. اما این هزینهها بسیار کمتر از تبلیغات گوگلی و قیمتهای عجیب آنهاست. علاوه بر این بازدهی سئو در بلند مدت بهتر از تبلیغات کوتاه مدتی است که برایتان سود آنی دارند. ممکن است این تبلیغات بازدهی چندانی نداشته باشند؛ اما سئو در دراز مدت درآمد خوبی برای وب سایت شما خواهد داشت.
افزایش ترافیک سایت
سایتهای صفحه اول جستجوی گوگل خیلی بیشتر از سایر صفحات کلیک میشوند. نتیجه آن هم چیزی جز افزایش ترافیک ورودی و بازدید بیشتر از سایت نیست. حتی اگر کاربران زیاد در آن سایت نمانند، باز هم به آن وارد شدهاند و ممکن است برای دفعات بعدی آن را به خاطر بسپارند.
برندسازی اصولی و هدفمند
پس از همه کارهایی که برای کسب و کار خود کردید، نوبت به آن میرسد که خود را به مردم معرفی کنید. مشتریان باید از وجود برند شما مطلع شوند و در صورت نیاز به محصولات یا خدمات شما، از سایتتان دیدن کنند. قبلاً هم گفتیم که از بهترین و موثرترین روشهای برند سازی برای مشاغل اینترنتی، SEO است. کسب و کار خود را تنها با سئو اصولی به یک برند ماندگار تبدیل کنید.
امیدواریم با خواندن این مقاله به درک کلی از سئو رسیده باشید. تیم تکنویک آماده پاسخدهی به سوالات و ابهامات شما همراهان گرامی است. در صورت هرگونه سوالی در قسمت نظرات از ما بپرسید!
من از سال 1396 به صورت تخصصی سئو رو شروع کردم. در حال حاضر بعد از گذشت 7 سال سابقه به عنوان مشاور دیجیتال مارکتینگ و کارشناس سئو برای چندین کسبوکار مختلف، تلاش میکنیم در تیم تکنویک برای رشد بیزینس شما فعالیت کنیم.